× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ח' חשון התשפ"ז
19.10.2026
המשפט שנמחק

נתניהו הודה: "אני לא מתחמק מאחריות" - ואז הורה לצנזר את דבריו

נתניהו השיב בריאיון ל"עולם קטן" שאינו מתחמק מאחריות על טעויות שנעשו לפני 7 באוקטובר, אך לאחר שקיבל את הריאיון לאישורו הורה למחוק את המשפט

נתניהו הודה: "אני לא מתחמק מאחריות" - ואז הורה לצנזר את דבריו
נתניהו צילום: מעיין טואף, לע״מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בריאיון לעיתון "עולם קטן" כי אינו מתחמק מאחריות לטעויות שנעשו לפני מתקפת 7 באוקטובר, אולם לאחר שקיבל את נוסח הריאיון לאישורו, הורה להסיר את ההתייחסות לאחריותו. המשפט אכן הושמט מהגרסה שפורסמה. כך חושף הערב (שני) אבישי גרינצייג ב-i24NEWS.

במסגרת הריאיון, שנערך לעיתון "עולם קטן" מבית ערוץ 14, נשאל נתניהו: "אילו דברים עשית בעבר ואתה מבין היום שהיו טעות או שהיית צריך לפעול בהם אחרת?"

בתשובתו המקורית, כפי שהיא מופיעה בטיוטת הריאיון שנחשפה, אמר ראש הממשלה: "אני לא מתחמק מאחריות. ואחרי המלחמה, כל שאלה תיבדק כולל ההחלטות שלי, כולל ההחלטות של כולם. אבל קודם צריך לנצח. ואנחנו מנצחים".

הדיווח המלא צילום: i24news

אלא שלפי הפרסום של גרינצייג, לאחר שנתניהו קיבל לידיו את הריאיון הגולמי לצורך אישורו, הוא חזר בו והורה לצנזר את המשפט שבו הצהיר כי אינו מתחמק מאחריות.

בעקבות ההוראה, המשפט הוסר ולא הופיע בריאיון שפורסם לבסוף בעיתון.

מטעמו של ראש הממשלה נתניהו טרם נמסרה תגובה לפרסום.

בעיתון "עולם קטן" הגיבו לחשיפה בטענה כי מדובר בטיוטה שנגנבה מהטלפון של יונתן אוריך, וכי השימוש בה מהווה השתתפות בעבירה פלילית.

גרינצייג דחה את הטענה והבהיר כי אינה נכונה.

בנימין נתניהו 7 באוקטובר
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}