חברת הפרלמנט שנדרסה איבדה את רגלה, החשוד הדורס - פרסם תכנים נגד ישראל
הדורס, ברנדן ניוג'נט בן ה-43 שנעצר בזירה כשהוא חמוש בסכין, התברר כפעיל סביבתי שהרבה לאחרונה לפרסם תמיכה בעזה וקונספירציות. ראש הממשלה: "מדובר בתקיפה מכוונת"
- יענקי פרבר
- ט' חשון התשפ"ז
- 1 תגובות
חברת הפרלמנט האוסטרלית הפדרלית הלן היינס (65) מאושפזת במצב קריטי ונאבקת על חייה, לאחר שאתמול (שני) נדרסה באכזריות מחוץ ללשכתה במחוז אינדי שבמדינת ויקטוריה. כתוצאה מעוצמת הפגיעה נאלצו הרופאים לקטוע את אחת מרגליה, וכעת הם נלחמים להציל את רגלה השנייה.
החשוד בדריסה, ברנדן ניוג'נט בן ה-43, נעצר בזירת האירוע לאחר שספר מקומי הצליח להשתלט עליו. בחיפוש על גופו נמצאה סכין. על פי עדויות הראייה שהצטברו, ניוג'נט ביצע פניית פרסה מכוונת ופגע בהיינס עם רכבו, מסוג טויוטה לנד קרוזר לבן, ולאחר מכן נסע לאחור ופגע בה פעם נוספת. ראש ממשלת אוסטרליה, אנתוני אלבניזי, יצא בהצהרה והבהיר כי "מדובר בתקיפה מכוונת", אך ציין כי המניע למעשה עדיין נחקר ואינו ברור בשלב זה.
בדיקה של חשבונותיו של ניוג'נט ברשתות החברתיות, כפי שדווח ב"דיילי מייל" ובגופי תקשורת מקומיים, שופכת אור ראשוני על דמותו של הדורס. מהפרסומים עולה כי ניוג'נט, תושב ותיק באזור, הוא אקטיביסט נלהב למען איכות הסביבה שנוהג לפרסם תכנים פוליטיים מעל לעשור. מעניין לציין כי בשנת 2019 הוא דווקא החמיא להיינס בחשבון ה-X שלו, וכינה אותה "פוליטיקאית שלוקחת ברצינות את שינוי האקלים". לאורך השנים הוא לא הפגין שיוך פוליטי מובהק ונהג לבקר את המפלגות הגדולות.
עם זאת, הפרופיל הדיגיטלי של ניוג'נט מגלה הקצנה מסוימת בשנים האחרונות. לצד קמפיינים ותיעודים של הפגנות למען איכות הסביבה, הוא החל לפרסם באופן תדיר מסרים חריפים נגד ישראל ונגד המלחמה בעזה, ואף שיתף קמפיינים לגיוס כספים עבור הפלסטינים. בנוסף, חשבונו כלל פרסומים המקדמים תיאוריות קונספירציה שונות, בהם שיתוף תכנים של המשפיענית האמריקנית קנדס אוונס.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות