דרעי שבר שתיקה: "300 אלף איש לא התפתו למסע ההסתה נגדנו"
יו”ר ש”ס כינס את חברי הסיעה ונציגי התנועה מרחבי הארץ לישיבה מיוחדת שנפתחה באמירת “מזמור לתודה” • דרעי הודה למצביעים שנענו לקריאת מועצת חכמי התורה וטען כי התנועה שרדה מערכה חסרת תקדים שנועדה לפגוע בה ולפצל את הנהגתה הרוחנית
- אברהם פריינד
- כ"ה חשון התשפ"ז
- 19 תגובות
יו”ר ש”ס אריה דרעי נשא היום (חמישי) דברים בפתח ישיבת סיעה מיוחדת בבית ש”ס, בהשתתפות חברי הכנסת ונציגי התנועה מרחבי הארץ. הישיבה נפתחה באמירת “מזמור לתודה”, כאשר דרעי ביקש להודות על תוצאות הבחירות ועל הישרדותה של התנועה לאחר מערכת הבחירות הסוערת.
בדבריו התייחס דרעי לתוצאות הבחירות ולמאבק שנוהל נגד ש”ס במהלך השנים האחרונות. “ברוך השם, 300 אלף איש אמרו כן לקריאת מועצת חכמי התורה ולא התפתו למסע ההסתה המטורף נגדנו בשלוש השנים האחרונות, מבית ומחוץ”, אמר.
דרעי הוסיף כי מדובר במערכה חסרת תקדים מבחינתו: “אני כבר עשרות שנים במערכות הללו, מעולם לא היה כדבר הזה. בשעת מלחמה ניצלו את השקט והאחריות שגילינו כדי לפגוע בתנועה ובראשיה. ניסו אפילו לפצל את ההנהגה הרוחנית שלנו”.
לדבריו, גם גורמים מקצועיים התקשו להאמין שש”ס תצליח לשרוד את המערכה. “מומחים אמרו לי שאינם מאמינים שאפשר היה לשרוד מערכה כזאת. זה ממש נס, ועל כך צריך להודות לקב”ה”.
בהמשך הדגיש דרעי כי לצד הישרדותה האלקטורלית של ש”ס, התנועה הצליחה לשמור על אחדותה הפנימית. “לא רק ששרדנו, אלא ששמרנו על דבר שכמעט לא קיים באף מפלגה אחרת: הנהגה רוחנית אחת, הנהגה פוליטית אחת, סיעה אחת בכנסת וכל הנציגים ברשויות המקומיות מאוחדים. זה לא מובן מאליו. על כל זה אמרנו מזמור לתודה”.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 19 תגובות