× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ו חשון התשפ"ז
06.11.2026
תרמית מתוחכמת

ישראלים נאשמים בעוקץ ענק: התחזו למנכ"לים וגנבו 129 מיליון דולר

שלושה חשודים, בהם שני ישראלים, מואשמים בהפעלת רשת הונאה בינלאומית שהשתמשה בבינה מלאכותית לזיוף קולות ותמונות | עובדים בחברות ברחבי העולם שוכנעו להעביר כספים במסגרת עסקאות חסויות | הכספים הומרו למטבעות קריפטוגרפיים כדי לטשטש את עקבותיהם

ישראלים נאשמים בעוקץ ענק: התחזו למנכ"לים וגנבו 129 מיליון דולר
אילוסטרציה צילום: ה-FBI

התביעה בארצות הברית הגישה אתמול (חמישי) כתב אישום חמור בגין הונאת רשת, גניבת זהות בנסיבות מחמירות והלבנת הון נגד שלושה חשודים: ג'ייקוב סואל (41), והישראלים שרון חזן (54) וגיא שטרית (42). על פי כתב האישום, שהוגש לבית המשפט הפדרלי בניו יורק, השלושה ניהלו במשך כשנה וחצי קמפיין הונאה חובק עולם, במסגרתו גנבו כ-129 מיליון דולר מאלפי חברות.

רשימת הקורבנות של הרשת מגוונת וחולשת על פני מגזרים רבים: רשתות של בתי חולים במדינות מיזורי וקליפורניה, בנק ברוד איילנד, חברת פינטק בבריטניה, חברת קרנות נאמנות במסצ'וסטס ואפילו חברה לייצור מזון לחיות מחמד בפלורידה. הנאשמים עצמם פעלו מרשת של מוקדים בספרד, בריטניה, ישראל ואיחוד האמירויות.

כתב האישום חושף את שיטת הפעולה (העוקץ המכונה "הונאת מנכ"ל") ששוכללה בעזרת טכנולוגיות מתקדמות: השלושה שהשתמשו בכינויים כגון "רוקי בלבואה", "סופרמן קאש" ו"פאט בוי", שמו להם למטרה את מחלקות הנהלת החשבונות של החברות. בשלב הראשון, הם שלחו דואר אלקטרוני שנחזה להיות מאת מנכ"ל החברה, ובו בקשה לסיוע דחוף ב"עסקה פיננסית חסויה".

כדי לבסס את האמינות ולגרום לעובדים להעביר את הכספים, הם תיאמו שיחות טלפון ושיחות וידאו שבהן השתמשו בתוכנות בינה מלאכותית כדי לחקות במדויק את קולו, ולעיתים אף את דמותו, של המנכ"ל.

בשלב הבא, המנכ"ל ה"מזויף" הורה לעובד ליצור קשר עם עורך דין ממשרד מוביל שגם אותו גילמו חברי הרשת. על פי התביעה, סואל היה זה שגילם לרוב את עורכי הדין הבריטים, ואף החזיק תסריט שיחה כתוב בשם "שיחת עורך דין", שבו השתמש כדי להישמע מקצועי ואמין. "עורך הדין" הורה לעובדים להעביר סכומי עתק בהעברות בנקאיות לחשבונות ברחבי העולם. משם, הכספים הומרו למטבעות קריפטוגרפיים כדי לטשטש את עקבותיהם, וחולקו בין חברי הכנופיה.

שלושת החשודים נעצרו בזה אחר זה בין החודשים יוני לספטמבר השנה. עבור אחד מהם, שרון חזן, זו אינה ההסתבכות הראשונה: בשנת 2008 הוא הורשע בבית משפט בניו יורק בקשירת קשר לביצוע הונאת בנק.

ג'יימס ברנקל הבן, עוזר ראש ה-FBI, התייחס לפרשה ואמר כי היא ממחישה כיצד טכנולוגיה מתקדמת משמשת ככלי נשק לביצוע הונאות בקנה מידה עצום: "ככל שעבריינים ממשיכים להפוך טכנולוגיות צומחות לנשק, ה-FBI נותר מחויב להתאים את היכולות שלנו במהירות כדי לאתר, לחקור ולסכל את מי שמבקש לפגוע בעסקים ובאזרחים".

אם יורשעו, כל אחד מסעיפי ההונאה והלבנת ההון נושא עונש מקסימלי של 20 שנות מאסר, לצד שנתיים נוספות בגין סעיף גניבת הזהות.

ארצות הברית (ארה"ב) ספרד הונאות בינה מלאכותית - AI
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}