× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ו חשון התשפ"ז
06.11.2026
תירוץ חדש

מנסור עבאס מסביר למה הוא מסרב לכנות את חמאס ארגון טרור: "משאיר דלתות פתוחות"

יו"ר רע"ם הסביר בריאיון לערוץ אל-ערביה הסעודי מדוע הוא נמנע מלכנות את חמאס ארגון טרור, גם בפגישתו עם הנשיא הרצוג. לדבריו, הוא מבקש לשמור על יכולתו לשוחח עם שני הצדדים. עבאס הדגיש כי הוא מגנה אלימות נגד אזרחים

מנסור עבאס מסביר למה הוא מסרב לכנות את חמאס ארגון טרור: "משאיר דלתות פתוחות"
מנסור עבאס צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

יו"ר מפלגת רע"ם, ח"כ מנסור עבאס, הסביר אמש (חמישי) בריאיון לערוץ אל-ערביה הסעודי מדוע הוא נמנע מלכנות את חמאס ארגון טרור, גם במהלך ביקורו בבית הנשיא יצחק הרצוגגם במהלך ביקורו בבית הנשיא יצחק הרצוג. לטענתו, ההימנעות נובעת מרצונו לשמור על ערוצי הידברות פתוחים הן עם הצד הפלסטיני והן עם הצד הישראלי.

"עלינו לשמור על יכולתנו לדבר אל שני הצדדים, ולקרב את העמדות, כי שני הצדדים - הפלסטיני והישראלי-יהודי, איבדו את התקווה באפשרות לסיים את הסכסוך ולהביא לשלום על בסיס פתרון שתי המדינות", אמר עבאס.

בהמשך הסביר את זהירותו בניסוח תשובתו: "הייתי זהיר בתשובה הזו כי אני רוצה להשאיר את הדלתות פתוחות עבורי גם כדי לדבר אל הצד הפלסטיני, וגם אל הצד הישראלי".

לצד ההסבר על הימנעותו מהגדרת חמאס כארגון טרור, עבאס הבהיר כי מפלגתו אינה נמנעת מגינוי פגיעה באזרחים.

"אם נדרש מאיתנו שנגנה 'אלימות פוליטית' נגד אזרחים, אנחנו לא היססנו בכך מאז ימי הסכם אוסלו הראשון", אמר.

לדבריו, מדובר בעמדה הנובעת הן ממעמדם כאזרחי ישראל והן מזהותם הלאומית: "כי זה המעשה הנורמלי וההגיוני עבורנו, בתור אזרחים שומרי חוק במדינת ישראל, ובתור בני אדם ערבים-פלסטינים שיש להם עמדה בנוגע למה שקורה בצד הפלסטיני".

עבאס הוסיף כי חשובים לו "ההווה והעתיד של עמנו הפלסטיני, וזכותו לחירות והעצמאות".

דבריו נאמרו לאחר שגם במהלך ההתייעצויות בבית הנשיא נמנע עבאס מלכנות את חמאס ארגון טרור. בריאיון הבהיר כי הוא מבקש להבחין בין גינוי אלימות נגד אזרחים, שאותו הוא מביע במפורש, לבין שימוש בהגדרה שלדבריו עלולה לפגוע ביכולתו להמשיך לשוחח עם שני הצדדים.

מנסור עבאס חמאס מפלגת רע"מ
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}