× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ז חשון התשפ"ז
07.11.2026
הקרב על השלטון

נתניהו קורא לממשלת אחדות ומזהיר: "עם ממשלה שתלויה בתומכי חמאס, ישראל לא תשרוד"

ראש הממשלה בנימין נתניהו קרא להקמת ממשלת אחדות לאומית של המפלגות הציוניות והמחנה הלאומי, והזהיר מפני כוונה להשביע ממשלה חדשה כבר בשבוע הקרוב. לטענתו, ממשלה שתישען על הסיעות הערביות לא תוכל להיאבק בחמאס ובאיראן

נתניהו קורא לממשלת אחדות ומזהיר: "עם ממשלה שתלויה בתומכי חמאס, ישראל לא תשרוד"
נתניהו צילום: מעיין טואף, לע״מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם הערב (מוצאי שבת) הצהרה שבה קרא להקמת ממשלת אחדות לאומית, על רקע המגעים בגוש השינוי להרכבת ממשלה חדשה. נתניהו הזהיר מפני האפשרות שתושבע כבר בשבוע הקרוב ממשלה שתישען על הסיעות הערביות, וטען כי מהלך כזה יסכן את ביטחונה ואת עתידה של מדינת ישראל.

"שבוע טוב לכם, אחיי ואחיותיי אזרחי ישראל. זוהי עת לאחדות", פתח נתניהו את דבריו. "אתם יודעים שקראתי לכך במהלך מערכת הבחירות וחזרתי על כך גם לאחר מכן. זהו רצון העם וזהו צורך השעה".

נתניהו צילום: דוברות

לדבריו, "כבר בשבוע הקרוב יש מי שמתכוון להשביע בבהילות ממשלה עם תומכי טרור. להקים ממשלה במדינת ישראל עם אלה שחותרים לחסל את מדינת ישראל, עם אלה שרוצים להקים על חורבותיה את מדינת פלסטין".

נתניהו תקף את האפשרות להקמת ממשלה שתסתמך על תמיכת המפלגות הערביות, וטען כי היא לא תוכל להתמודד עם האיומים הביטחוניים העומדים בפני ישראל.

"ממשלה שתלויה בתומכי חמאס לא תילחם בחמאס. ממשלה שתלויה בשונאי היהדות לא תשמור על ישראל כמדינה יהודית. ממשלה שתלויה באסלאם הקיצוני לא תילחם באסלאם הקיצוני", אמר.

ראש הממשלה הוסיף כי ממשלה כזו "לא תסיר את האיום הקיומי מאיראן", וטען כי כשליש מחבריה מכנים את חיילי צה"ל פושעי מלחמה ומהללים את מחבלי הנוחבה וחיזבאללה.

בהמשך הציג נתניהו תחזית קשה באשר להשלכות האפשריות של הקמת ממשלה כזו. "ממשלה כזו שתלויה באסלאמיסטים, תפרק את מדינת ישראל מבפנים, כפי שקורה במדינות אירופה, והרבה יותר גרוע מזה", טען.

לדבריו, "האש והלהבות שאנחנו רואים ברחובות פריז ובריסל יחווירו לעומת האש והלהבות שנראה ברחובות ירושלים, תל אביב, חיפה ושאר ערי ישראל".

"זה לא דמיוני, אלה לא הפחדות. זוהי המציאות שנפגוש, ולכן חייבים לעצור את זה, כי זה בנפשנו", הוסיף נתניהו, והזהיר: "עם ממשלה כזאת, ישראל פשוט לא תשרוד".

מול האפשרות להקמת ממשלה בראשות גוש השינוי, הציג נתניהו את הצעתו להקמת ממשלת אחדות רחבה.

"יש רק ברירה אחת, לא התאבדות לאומית, אלא אחדות לאומית", אמר. "אני קורא להקים ממשלת אחדות לאומית שתכלול את כל מפלגות המחנה הלאומי, את כל המפלגות הציוניות שרוצות לשמור על המדינה שלנו, מדינתו האחת והיחידה של העם היהודי".

נתניהו טען כי ממשלת אחדות כזו תוכל להסיר לצמיתות את האיום הגרעיני מאיראן, לשמור על צביונה היהודי של המדינה ולהביא לאחדות בחברה הישראלית.

את הצהרתו חתם בקריאה למפלגות לגלות אחריות: "אני קורא לכולם לגלות אחריות בשעה מכרעת זו. זהו צו השעה, זהו צו הקיום שלנו".

בנימין נתניהו בחירות 2026 ממשלת אחדות
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}