דרעי למקורביו: "אם יהדות התורה תצטרף לממשלת השינוי, ש"ס תיאלץ גם"
יו”ר ש”ס מעריך כי לא יוכל להישאר בגוש נתניהו אם הרב לנדו יורה ליהדות התורה להצטרף לממשלה בראשות ליברמן בתמורה לחוק גיוס: “אין בהנהגה של ש”ס דמות כמו הרב עובדיה יוסף שתיתן לגיטימציה למהלך כזה”
- אברהם פריינד
- כ"ז חשון התשפ"ז
- 17 תגובות
פרסום ראשון: יו”ר ש”ס אריה דרעי מעריך בימים האחרונים כי מפלגתו תתקשה להישאר בגוש הימין אם יהדות התורה תחליט להצטרף לממשלת השינוי.
בשיחות עם מקורביו בימים האחרונים אמר דרעי כי אם ראש הישיבה, הרב דב לנדו יורה לנציגי יהדות התורה להצטרף לממשלה בראשות אביגדור ליברמן, בתמורה להסדרת סוגיית הגיוס, ש”ס תיאלץ ללכת בעקבותיה.
“אם הרב לנדו יורה ליהדות התורה להצטרף לממשלת ליברמן תמורת חוק גיוס, ש”ס לא תדע לעמוד מנגד. ניאלץ להצטרף”, אמר דרעי למקורביו.
דרעי התייחס גם לקושי הפוליטי והרבני שבהישארות בגוש נתניהו במקרה כזה. לדבריו, בש”ס אין כיום דמות בעלת סמכות דומה לזו של הרב עובדיה יוסף, שתוכל להעניק גיבוי למהלך של הישארות בגוש הימין בניגוד להחלטת יהדות התורה.
“אין בהנהגה של ש”ס דמות כמו הרב עובדיה יוסף שמסוגלת לתת לגיטימציה למהלך שלנו להישאר בגוש הימין”, אמר.
דבריו של דרעי ממחישים את המשקל שעשויה לקבל הכרעתו של הרב לנדו בעיצוב הממשלה הבאה, ואת האפשרות שהחלטה של יהדות התורה תגרור אחריה גם את ש”ס.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 17 תגובות