כ' ניסן התשפ"ד
28.04.2024

אמהות מבשלות כשר - לחג השבועות

בנות קבוצת הפייסבוק המדהימה הזו משתפות את קוראות 'לובי נשי' במיטב המתכונים השווים לקראת שבועות. והפעם: תפוחי אדמה מוקרמים מפתיעים ומאפינס גבינה בשתי דקות

אמהות מבשלות כשר - לחג השבועות
אושרית אברג'יל


תפוחי אדמה מוקרמים:

מרתיחים את תפוחי האדמה 3/4 רתיחה עד שהם קצת רכים - ומצננים.
חותכים אותם לפרוסות - לא עד הסוף.
מסדרים תבנית עם קוביות משתי עגבניות קלופות וקצוצות, שמן זית, מלח ופרוסות שום.
מניחים את התפוחי אדמה.

מפזרים מלמעלה גבינה צהובה, ממיסים 30 גרם חמאה, מוסיפים לה 3 שיני שום כתוש, 2 כפות שמן זית, בזיליקום, שמיר, בצל ירוק, פלפל שחור גרוס, מלח. מורחים על תפוחי האדמה.

לרוטב:
20 גרם חמאה.
חצי קופסת פטריות טריות קצוצות.
3 כפות יין לבן.
1/2 קופסא שמנת מתוקה.
מלח.
פלפל שחור.

מטגנים את הפטריות בחמאה עד שמשחימות ואין נוזלים.
מוסיפים יין לבן ומרתיחים עד שהנוזלים הצטמצמו.
מוסיפים שמנת מתוקה ותיבול, מבשלים כ-2-3 דקות עד שהרוטב מסמיך,
שופכים על התפוחי אדמה.

מכסים ואופים כחצי שעה -45 דקות על חום של 200 מעלות. בודקים שתפוחי האדמה רכים,
פותחים ומפזרים עוד קצת גבינה צהובה מלמעלה ואופים עוד 7 דקות.

המתכון והתמונות באדיבות אושרית אברג'יל - אמהות מבשלות כשר




מאפינס גבינה וזיתים/בטי רפאל
בטי אומרת שמדובר בשתי דקות של הכנה והילדים פשוט מתלקקים. אז למה לא?

2 כוסות קמח +אבקת אפיה/קמח תופח.
2 קוטג.
חצי חבילה גבינה צהובה מגורדת.
3/4 כוס שמן.
חצי חבילה/ חבילת זיתים.

ההכנה:
לערבב את כל החומרים יחד.
לשמן תבנית ולהניח(איך שרוצים)...
לפזר שומשום מלמעלה ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 - עד שמזהיב.


קישורים:
אמהות מבשלות כשר
מתכונים אוכל לשבת אמהות מבשלות פייסבוק שבועות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד