כ' ניסן התשפ"ד
28.04.2024

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

שבת בבוקר יום יפה - ובהחלט גם זמן טוב לעוגת גבינה, סהרונים, ויש גם מקרונים צבעוניים • כמדי שבוע קבלו מתכונים באדיבות קבוצת הפייסבוק המובילה • שבת שלום

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה


עוגת גבינה בחושה עם תוספת דובדבנים / מוסי ויסלובסקי
מסה לעוגה:
מקציפים במערבל כחמש דקות, 100 גרם חמאה רכה.
כוס סוכר.
כפית תמצית וניל.
עד שהמסה עולה.

מוסיפים: 250 גרם גבינה לבנה.

מערבבים: כוס קמח+2 כפות קמח.
כפית אבקת אפיה.

ומוסיפים למסה לסירוגין עם 3 ביצים.
הכל תוך כדי עבודת מערבל עד שהחומר נבלע.

יוצקים לתבנית מהמסה עד חצי הגובה. מפזרים חופן דובדבנים חמוצים מגולענים (משאירים ללמעלה). מוסיפים את שאר המסה ומקשטים. מקררים לילה שלם במקרר. למחרת מפזרים סוכר גבישי וסוכר רגיל, אופים בחום 155 מעלות כ-40 דקות.
מצננים בטמפרטורת החדר, שומרים בקירור.




מקרונים צבעוניים / ענת סמט
מקרון בסיסי: 25-30 עוגיות כפולות, תלוי בגודל הזילוף.

100 גרם אבקת סוכר (למקרון חום יש להמיר 10 גר' מאבקת הסוכר בקקאו).
65 גרם אבקת שקדים.
50 גרם חלבונים.
קורט מלח.
20 גרם סוכר לבן.
צבע מאכל לפי בחירה (ירוק למקרון פיסטוק, אדום למקרון פירות יער וכן הלאה).

מנפים יחד אבקת הסוכר ואבקת השקדים לתוך קערה גדולה. חשוב לנפות היטב ולא להשאיר גושים גדולים בתערובת. במידה ונשארים מעט גושי שקדים שאינם עוברים בנפה – לא מכניסים אותם לתערובת. מניחים את החלבונים והמלח בתוך קערת מיקסר עם מטרפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר מרנג, והתערובת מתחילה להלבין. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שנוצר מרנג יציב ומבריק.

מוסיפים לקערת המרנג את האבקות המנופות, ומתחילים "להפיל" את התערובת בקיפול בעזרת מרית. ברגעים הראשונים מערבבים במעט אגרסיביות, ולאחר מכן עוברים לקיפול עדין, עד שהתערובת אחידה, יציבה, אבל לא נוזלית (ועדיין ניתנת לזילוף) . מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים עיגולים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (או סילפט). העיגולים צריכים להיות אחידים פחות או יותר בגודלם, ובמרווחים (הם מעט מתרחבים במהלך האפייה). משהים את המקרונים למשך כשעה בטמפרטורת החדר.




סהרונים בטעם גבינה / רותי אבק יצחקי
1 ק"ג קמח.
50 גרם שמרים(2 כפות).
1 כוס מים פושרים.
400 גרם מרגרינה עם מלח.
4 ביצים.
6 כפות סוכר.
קורט מלח.

מעבדים לבצק, יוצרים את הצורות, אופים עד שהסהרונים מקבלים מעט צבע, ומיד טובלים בסירופ הרותח.

סירופ:
2 כוסות מים.
2 כפות תמצית וניל.
מיץ מ-1 לימון גדול.
1 1/2 כוסות סוכר.


קישורים:
אמהות מבשלות כשר
מבשלות כשר פייסבוק מתכונים אוכל לשבת מנות אחרונות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד