ו' כסלו התשפ"ה
07.12.2024

אז מה אוכלים אצלכם הערב?

בכל בית שוברים את הצום באופן שונה, אבל כמעט אצל כולם זה מתחיל בשתיה חמה ועוגה • ביקשנו מאמהות מבשלות כשר שישתפו אותנו קצת לקראת סיום הצום

אז מה אוכלים אצלכם הערב?


ביקשנו מנשים בקבוצת הפייסבוק, אמהות מבשלות כשר, שיספרו לנו כיצד שוברים אצלן את הצום. אולי תקבלו כמה רעיונות שווים.

חוי בלושטיין אורי: אחרי הצום מומלץ בחום מים חמים ולימון ואח"כ סלט ירקות טוב עם טחינה.
לא צריך יותר מזה!

שולמית פרנק: עוגת גבינה טובה, פירה עם בצל מטוגן וסלט ירקות.

יפה שרף: אצלינו שוברים צום עם שתייה חמה ועוגה קלה. לאחר שעה אנחנו אוכלים יוגורט עם נענע ומעט שום. עושים טוסטים קטנים מכל לחם שיש בבית, טובלים ונהנים. גם מערבבת שמן זית עם זעתר כמתבל לטוסטים. וכמובן מקנחים בתה עם נענע או אבטיח.

הניה שוחט: לא יודעת, בדרך כלל אני מתכננת על 19 סוגי מאכלים ואיכשהו זה נגמר בשמרים קנויים על הרצפה במטבח עם קפה לווריד.

מיכל שווץ: אצלינו עם קפה ועוגת גבינה, ואחרי שעה פיציות ביתיות עם סלט יווני, או חביתה ממולאת בבצל מטוגן ופטריות עם באגט, חמאה וסלט טוב!

אסתי לפה: מאפה משכבות תפוחי אדמה, ביצים, שמנת וגבינה צהובה מעל... או בהונגרית: רקוט קרומפלי.

רחלי רוזן: אצלנו פעם היו טוסטים וסלט יווני או טונה ועכשיו הולך שקשוקה.

מרים לויסון: בייגל תוצרת בית ומרק בצל צרפתי עם סלט חסה. תפוחי אדמה אפויים בתנור וחביתה, וכמובן עוגיות קוואקר/שוקולד ציפס חם מהתנור!

עדי בובליל: חביתות וסלטים חיים.

אילנה אפינגר: תה נענע עם המון עוגות. אחרי שעה בערך ארוחה קלילה שמשתנה לפי דרישות הצמים בבית.

ענת איפרגן: המסורת זה פיצה חמה ישר מהתנור וקולה עם לימון... השנה אנסה לגוון;).

עדיה עייש בן לולו: אצלנו זה תמיד משהו אחר. הפעם אני לא צמה אז הוחלט על שתיה חמה וקרואסונים מזוייפים מבצק עלים:) ואחרי שעה בערך כבד עוף עם בצל מטוגן ופירה - עם סלט חי טוב.

אורית חי: עוגת סולת וקוקוס או עוגת גבינה עם מיץ תפוזים סחוט. לאחר שעה-שעתיים לזניה עסיסית. זה מה שאני מתכננת להערב.




הלזניה של אורית


המתכון של ענת סמט.

אנחנו פותחים עם תה ועוגה. לאחר שעה בערך, אוכלים מרק חרירה בלחם.

חומרים ל- 6-8 קערות לחם:

חומרים לבצק: 1 קילו קמח לחם, 1 שקיתצשמרים טריים, 1 משפר אפייה, 1 כף מלח שטוחה, חצי כוס שמן זית, 2 וחצי כוסות מים פושרים, 1 כף אורגנו יבש.

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים את כל החומרים, תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק רך ואחיד. עוטפים את קערת המיקסר ומניחים למשך חצי שעה בטמפרטורת החדר. מוציאים את הבצק מהקערה מחלקים ל-6 חלקים מקמחים ומכדררים כל חלק לכדור. מניחים על גבי תבנית מרופדת לתפיחה נוספת עד הכפלת נפח. מניחים בתחתית התנור קערת מים, מברישים הלחם בביצה טרופה מניחים בתנור שחומם מראש ל - 220 מעלות. לאחר הכנסת הלחם מורידים את הטמפרטורה ל 180 מעלות ואופים כחצי שעה.

מרק חרירה:

כוס חומוס מושרה לילה במים, כוס עדשים חומות, צרור פטרוזיליה קצוצה גס, צרור כוסברה קצוצה גס, 2 בצלים בינוניים לבנים קצוצים, 3 עגבניות טריות בינוניות חתוכות לקוביות, כוס אטריות דקות, כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית כורכום, חצי כפית מלח, כוס קמח לבן, 1 ק"ג בשר שפונדרה חתוך לקוביות(אפשר גם בלי).

בסיר גדול מכניסים את הבשר, החומוס והעדשים. מוסיפים 4 ליטר מים ומביאים לרתיחה.במחבת מטגנים את הבצל עד לשקיפות.מוסיפים את העגבניות והסלרי ומטגנים ל 4 דקות נוספות.מעבירים את הירקות המטוגנים לסיר ומנמיכים את האש.מתבלים בפלפל שחור, כורכום ומלח ומבשלים למשך שעתיים על אש נמוכה.מדללים את הקמח במים חמים ומוסיפים אותו לסיר המרק. מוסיפים גם האטריות, הפטרוזיליה והכוסברה ומבשלים לעוד 30 דקות.

צום מועיל וקל.







הבייגלס שהכינה שירה, הבת של מרים לויסון



פס עוגת שמרים גבינה של מיכל שווץ

קישורים:
אמהות מבשלות כשר
צום מתכונים מבשלות כשר שלושת השבועות אוכל מהיר

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}