1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

כמדי שבוע, קבלו את המתכונים באדיבות קבוצת הפייסבוק המצליחה • פחזניות במילויים שונים, גליליות מרהיבות וקלות להכנה, ועוגת גבינה מוצלחת במיוחד • שבת שלום
הדס אריאל, כ"ט אב תשע"ה 14/08/2015 04:47

מבשלות כשר


עוגת גבינה בציפוי שמנת / חגית הלפרין
לחמם תנור ל180 מעלות.
תבנית עגולה קוטר 26.

לתחתית:
1 חבילת פתי בר קלאסי.
1 חמאה מומסת.
2 כפות אבקת סוכר.
לטחון את הביסקוויטים עם אבקת הסוכר בטרמומיקס/מג׳ימיקס.
להעביר לקערה, לשפוך מעל את החמאה המומסת ולערבב היטב. להשטיח בתבנית משומנת.
להכניס לתנור 15-20 דקות עד להזהבה, להוציא לצינון. להנמיך את התנור ל145 מעלות!(כן כן).

בנתיים מכינים את מלית הגבינה.
בקערה נפרדת:
6 חלמונים.
גרידת לימון.
2 סוכר וניל.
1/2 כוס סוכר.
750 גר׳ גבינה לבנה (אני ממליצה על גבינת סקי).
2 כפות קורנפלור.
2 כפות פודינג וניל.
לערבב במיקסר ידני עד לקבלת תערובת אחידה.

בקערת המיקסר להקציף לקצף יציב ורך.
6 חלבונים.
1/2 כוס סוכר.
לאחד תערובות ב3 פעמים.
לשפוך את התערובת לתבנית וליישר.
להכניס לתנור ל60-65 דקות, לא לפתוח את התנור עד שעה אחרי האפיה.

לציפוי שמנת:
2 שמנת חמוצה 15%.
5 כפות סוכר לבן.
חצי כפית משחת וניל או מקל וניל (לא חובה אך משדרג).
לערבב היטב עד לקבלת קרם במרקם חלק מאד! אם יש גושים להמשיך לערבב.
לשפוך בגומה שנוצרה בעוגה, ליישר ולהכניס לתנור על 170 מעלות ל-9 דקות בלבד.
לחכות עד לצינון מלא של העוגה.

בתאבון!







גליליות יפהפיות / אילנה אפינגר
מתכון קליל ומושלם. את הגליליות קונים מוכנות, ממלאים בקצפת ומצפים כיד הדמיון. אני עשיתי קרם עם 1 כוס ריץ' מרוכז, כוס חלב סויה, הקצפתי וחילקתי לשני חלקים. לחצי הוספתי פודינג בטעם שוקולד לבן, ולחצי פודינג קפה.

מילאתי וציפיתי בשוקולד לבן/ מריר עם תוספות של סוכריות, ברס לוז, שקדים.


פחזניות במבחר מילויים / אורלי טובולסקי חדד
מתכון לפחזניות:
לחמם תנור מראש ל-180 מעלות.

בסיר להרתיח עד לבעבוע: 2 כוסות מים + 1 כוס שמן + קצת מלח.
כשיש בועות בסיר להוסיף 2 כוסות קמח, ובכף עץ לערבב במהירות עד שנהיה עיסה (מתייצב מהר מאוד). להעביר למיקסר במהירות הכי גבוהה, ולהוסיף 6 ביצים בזו אחרי זו.

להעביר לשקית זילוף עם צנטר גדול שמתאים לבצק רבוך. לזלף פחזניות על נייר אפייה, ולאפות בתנור 35-40 דקות. כשמוציאה מהתנור מעבירה ישר למסננת של פסטה ומכניסה למקרר לכשעה שיתייצב.

לגבי מילוי - אפשר לשים ככל העולה על רוחכן - אני הולכת להכין מתוק - ריצ' + אינסטנט פודינג. אבל אפשר גם סלט טונה/ ביצים למנה ראשונה/ שווארמה/ פטריות מטוגנות עם בצל וכדומה.



קישורים:
אמהות מבשלות כשר
מעוניינת לשתף אותנו בתוכן מעניין? שלחי לנו הודעה בוואטסאפ - 0583288642




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;