י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024

מחד פעמי לחג פעמי: עם 'הנמל' כל ארוחה הופכת לערוכה

אלישבע גליקסברג, מנכ"ל 'יופי של אירוע Style Academy' בוחרת לערוך את שולחנות החג עם קולקציות הכלים והאקססוריז של חברת הנמל • 'בחדרי חרדים' עם השראה עיצובית מההפקה שנועדה לשדרג לכם את עונת חגי תשרי • יפהפה ונגיש

מחד פעמי לחג פעמי: עם 'הנמל' כל ארוחה הופכת לערוכה


כולם מדברים על ארוחות, אני כאן בשבילכם עבור העריכות. כי מעבר לאסתטיקה והוויזואליות של העיצוב, יש ערך מוסף להגשה מכובדת ומקצועית, הן מבחינת היהדות והאדרת המצווה והן מבחינת נהלי התנהגות.

במהלך 22 שנות ניסיון בתחום ההפקות והסטיילינג, פיתחתי שיטה ייחודית, אשר תעזור לכל אחת ואחד לערוך שולחנות ולעצבם באורח מקצועי. חשוב לזכור, שעיצוב יוקרתי אינו חייב להיות יקר אלא נמדד ברמת האסתטיקה שלו.

כדי להשיג זאת, צריך לסנכרן בין שיטות עבודה לחומרי גלם. מאחר שאת הטכניקה והפרקטיקה פיתחתי והעברתי בהצלחה 40 מחזורי עיצוב, חיפשתי מקום, שיספק לי את כל מה שאני צריכה כדי לעבור את עיצוב ארוחות החג בקלות. כשהגעתי למרכז הלוגיסטי של חברת "הנמל", הרגשתי שהגעתי למעשה לחוף מבטחים.

כשמקום אחד יכול לספק לי תחת קורת גג אחת מפות, מפיות, כלי אירוח והגשה, אני יכולה לבנות קונספט מושלם ועוד לחסוך זמן יקר והוצאות מיותרות. מהמרכז הלוגיסטי של חברת הנמל, יוצאים מדי יום אלפי מוצרים לכל רשתות הכלים והסופרים. כשעורכים עם הנמל, מבינים שהשלם גדול מסך חלקיו. פסיפס של מוצרים המרכיבים שולחן עשיר המכבד את המארחים והמתארחים.

לכבוד חגי תשרי, קבלו הפקה מיוחדת ובלעדית, של ארבעה שולחנות ערוכים במיטב הקולקציות של חברת הנמל. כדי שההפקה לא תישאר וירטואלית , היא מלווה בהסבר פרטני וטיפים מקצועיים.
כי לא חשוב כמה מגישים, אלא האופן בו מגישים.

השבע של אלישבע לאירוח מעוצב
1. התאימו את קולקצית הכלים למיפרט הקולינרי. יש מספיק ארוחות, והנמל יספקו לכם מגוון עשיר לכל העריכות.

2. התמקדו בעריכה אישית, בה תוחמים טריטוריה אישית לכל סועד. השאירו את מרכז השולחן למוטיבים המסורתיים שמאפיינים את ארוחת החג. את המאסטר פיס ניתן למקם בשטחים בלתי פעילים בשולחן או בלוקיישנים שאינם חוצצים בין הסועדים. שמירה על קשר עין בין כל הסועדים, תורמת לאווירה פוזטיבית.

3. בחרו מניפת צבעים מושכלת. כשאדם נכנס לחלל האירוח, העין קולטת קודם כל את הצבע, ובתת המודע זה משפיע על האנרגיה. תורת הצבעים מורכבת ומרתקת, אך על רגל אחת ניתן לעשות סדר:

צבעים כהים מקטינים את החלל או המשטח, בעוד הבהירים יוצרים תחושת מרחב.

צבעים חמים (צבעי האש:אדום, כתום, צהוב)מאיצים את התיאבון וגם את הקומוניקציה בין הסועדים, בדרך כלל הם מתאימים לאירועים בלתי פורמליים.

צבעים קרים (כחול, ירוק, סגול) נחשבים למרגיעים, הוליסטיים, פונים לרציונל ומתאימים לאירועים פורמליים ו/או עסקיים.

הזהב- נחשב לפיגמנט חם והכסף- פיגמנט קר.

מעבר לבחירת הצבעים חשוב לשלוט במינון, בחומרי הגלם ובתגובתם לתאורת השטיפה בחלל האירוח. שווה לערוך טסט קטן טרום האירוח, כי מה שנעים ועין המתבונן, ירגיש נכון ונוח לאורך האירוח.

4. הקפידו שכל האלמנטים העיצוביים והאקססוריז- יהיו עד שלשי מנפח השולחן, אחרת זה יהפוך לשולחן אווירה ותפאורה ובלתי ידידותי לארוחה ולאורחים.

המוטיבים יהיו נגזרת של הקונספט. הצמדו לרעיון אחד. תמיד יש מקום להפתיע בארוחה הבאה.

5. סנכרנו בין האסתטיקה לפרקטיקה. העיצוב אינו נועד להאדיר את המעצבת אלא, להוות פלטפורמה הולמת לכולם. טריטוריית הסועד תהיה בהתאמה ליכולת טווח התנועה. כלי ההגשה המרכזיים יותאמו למשקל המנות וימוקמו בפורפורציות.

6. עריכה מקצועית: כוסות תמיד מימין לסועד ולפי סדר הגשת המשקאות. לכל כוס שתיה יש ייעוד למשקה ספציפי. כמובן שחברת הנמל חושבת על כל הפרטים ומתאימה את סוגי הכוסות למשקאות המצויים בשוק.

הסכו"ם יהיה לפי סדר הגשת המנות. בשם חופש האומנות, ובשם האדרת כל אורח, אני מרשה לעצמי להפיק ערכה אישית המורכבת מקיפול מפית במנח מפתיע המאגדת את הסכו"ם. למעשה, כך אני מגדירה את השטח של כל אחד: החל מהכוס בצד ימין וכלה בערכת הסכו"ם המעוטרת משמאלו.

7. חשבו מחוץ לקופסה והפיקו ערך מוסף מהעריכה. באמצעות מתן שימוש נוסף לכלים מסויימים מעבר לשימוש הייעודי שלהם, כגון: כלי קינוח מעניים שהופך לאגרטל אישי או קערת סלט בגמר שימושה- כפלטפורמה לאקססוריז.

טיפ של אלי7: כשם שהינכם נערכים מראש לתפריט של כל ארוחת חג, שבת או מועד, כך הכינו מראש בשקית את המפות, המפיות המקופלות, הכלים והאקססוריז. כך שבין תפילה לארוחה, בתוך כל הדינמיקה הזאת, כל שיוותר לכם הוא רק לשלוף את הערכה הנכונה לארוחה ובהתאמה.

שתפו את בני המשפחה בבחירת הכלים וסגנון העיצוב, הפכו את העריכה לחוויה.

והלוואי שתהא שנת תשע"ו, מליאה בסיבות טובות לשמוח ולארח. שנה טובה, חג שמח ומעוצב.

וקדימה לגלרית ההפקה:

שולחן של ראש השנה, ניצת הרימון




השראה: ניצת הרימון
סגנון עיצוב: אלגנטי
מתאים: לראש השנה
מניפת צבעים: צבעי הרימון והאור.

מפה: מפת שולחן מודפסת מקט 500040
מפיות: מפיות משובחות מקט 500026
עריכה מרכזית: מגש שקוף 4 מגשיות מקט 600192
עריכה אישית: צלחות תבור מהודרות מקט 600329
סט סכו"ם מוכסף מקט 600094
כוס קריסטל מוכספת מקט 600234
כוס קינוח נאפולי מקט 600324
אקססוריז: מפיות תחרה מקט 680083

אלמנט דקורטיבי: חצאי רימון מיניאטורי, פרח אישי

טיפ של אלישבע: ניתן להפוך את כוסות הוויסקי לאגרטל אישי.

שולחן לחג הסוכות, ניחוח התפוח




השראה: תפוח בדבש
סגנון עיצוב: כפרי
מתאים: לסוכות
מניפת צבעים: חום של עצי הסוכה, ירוק של תפוח וסכך, אפרסק מפנק בקונוטצית דבש ושמנת –הגרסה החמה של הלבן.
מפה: מפת שולחן סופגת מקט 500015 ששודרגה באמצעות שאריות בדי ריפוד דמוי עור

מפיות: צבעוניות מגוונות ג'ט מעורב –מקט 500024

עריכה מרכזית: קערה שקופה מרובעת מקט 600275

עריכה אישית: סט אוכל מקט 670358 המכיל 50 חלקים של צלחות מהודרות, כוסות שתיה וסכו"ם מוכסף

קינוחים – כוסות קינוח אלגנטיות - מקט 600293

אקססוריז- קיטומי פרחים, תפוחים.
אלמנט דקורטיבי- ענפים, כדורי דשא

טיפ של אלישבע- הכינו סטנד תלת שכבתי באמצעות 3 קערות סלט עמוקות ו-3 מגשי פסים עגולים בשלושה גדלים(הופכים קערה, מדביקים באמצעות דבק דו צדדי מגש עגול, חוזרים על הפעולה עד לקבלת המעמד, ניתן להשתמש בו להגשת קינוחים, פירות או שזירות.

שבת חול המועד, צל התאנה




השראה- נוי מצווה
סגנון עיצוב- קלאסי
מתאים- לשבת חוה"מ
מניפת צבעים- סגול הוליסטי, זהב יוקרתי ושמנת קלאסית.

מפה - מפת שולחן סופגת מקט 500015
מפיות- צבעוניות מהודרות
עריכה מרכזית- מגש עגול מחולק מקט 600312
מגש ונציה מקט 600326

עריכה אישית- צלחת קטנה בעיטור זהב מקט 600314
צלחת גדולה בעיטור זהב מקט 600316
צלחת ענק עיטור זהב מקט 600317

כפות קרם מקט 600194
כפיות קרם מקט 600108
מזלגות קרם מקט 600106
סכינים קרם מקט 600104

כוס יין צבעונית מקט 670257

כוס מרובעת מקט 600181

קינוחים – לפתנית מהודרת על רגל.

אקססוריז- שזירה אומנותית, נטיף קריסטל, תאנים
אלמנט דקורטיבי- אגרטל מוזהב וענפי קיסוס ותמר משתפלים



טיפ של אלישבע - ליצירת מרווח מדויק בין צלחות העריכה האישית, הניחו ביניהן מכסה של כלי אחסון, חצי ליטר או צלוחית מיניאטורית שטוחה.

חול המועד, טל וקריסטל




השראה- בוא הגשם, פריחת הסתיו
סגנון עיצוב- נוסטלגי
מתאים- לסוכות
מניפת צבעים- תכול השמים והמים, ורוד מפנק ושקיפות מנצחת

מפה- שילוב של בדים ו מפת שולחן סופגת מקט 500015 , בין שכבות הבד עיטרנו בשולי תחתיות ניר תחרה מקט 680087.

מפיות - מפיות מגוונות מקט 500024

עריכה מרכזית- קערות צבעוניות מקט 600326 , קסרול שקוף מקט 600246 , זוג כף מקט 670337ו מזלג מקט 670336 הגשה לבן, קערה מעוטרת בינונית מקט 600227

עריכה אישית- צלחות פרח כל הגדלים ( צלחת פרח קטנטנה מקט 600259, צלחת פרח קטנה מקט 600229, צלחת פרח גדולה מקט 600230 ו צלחת פרח ענקית מקט 600231)
סט סכום פלסטיק צבעוני מקט 600272, כוסות ויסקי מקט 600191+ בוחשני קריסטל מקט 670329, כוס יין על רגל צבעונית מקט 670257

קינוחים – כוס קינוח מרטיני מקט 600300, קינוחי טריקולור מקט 600298

אקססוריז - תחתיות תחרה מקט 680087

אלמנט דקורטיבי - פרחים

טיפ של אלישבע- שכבות של מפות במרקמים שונים יוצרים מראה עשיר, בין הכבות ניתן להוסיף שולי תחרה מתחיות התחרה לניראות בניחוח נוסטלגי על גבול הוינטאג'.
1

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד