י"ח אדר ב' התשפ"ד
28.03.2024

מתכון: מדליוני פילה ברוטב ערמונים

שף מסעדת סומסה אבי יהונתן אבי יהונתן מציג: מתכון לארוחת חג מושלמת - מדליוני פילה ברוטב ערמונים

צילום: תומר בורמד
צילום: תומר בורמד

 


מצרכים:

ל-4 מנות:
800 גרם פילה בקר פרוס למדליונים
שמן זית
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מלח גס לפי הטעם
1 ליטר נוזל בקר משובח מצומצם
1 בצל קצוץ דק
1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק
50 מ״ל דבש דבורים טהור
100 מ״ל יין אדום יבש
2 ענפי טימין
50 גרם מחמאה
1 כף קמח
300 גרם ערמונים קצוצים גס

פירה תפוחי אדמה:
1 ק"ג תפוחי אדמה
מלח לפי הטעם
200 גרם מחמאה

אופן ההכנה:
• קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך.
• מסננים ומעבירים את תפוחי האדמה לקערה.
• במחבת חמה ממיסים את המחמאה.
• מועכים את הפירה עד לקבלת מחית חלקה ומוסיפים את המחמאה.
• את הפילה ממליחים ומפלפלים לפי הטעם עם פלפל גרוס, מלח ושמן זית.
• מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כ-2 דקות מכל צד.
• בסיר קטן יש לאדות קלות את הבצל במחמאה להוסיף את שורש הפטרוזיליה ולהמשיך לאדות על אש בינונית כשלוש דקות.
• מוסיפים כף קמח עד שהוא נבלע ומוסיפים את היין ומצמצמים עד להטמעה חלקית.
• מוסיפים את הנוזל הבקר המצומצם, הערמונים והדבש. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית ממשיכים בצימצום הרוטב עד להסמכתו.
• מוציאים את עלי הטימין ויוצקים מעל המדליונים והפירה.
בתאבון...!

מדליונים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד