י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

כמדי שבוע - קבלו מתכונים נפלאים באדיבות קבוצת הפייסבוק 'אמהות מבשלות כשר' • צלי בשר ביין, דונאטס משגעים וטיפ נפלא לחלות • שבת שלום

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה

 


,

 

צלי בשר ביין / חגית שמעון,
החומרים:

בשר מספר 5.
3 עלי דפנה.
מספר כדורי פלפל אנגלי.
בצל.
פטריות טריות.
פרוסות גזר.
כוסברה קצוצה – לבחירה.
חצי כוס יין אדום יבש.
פפריקה, פלפל שחור, כמון, מלח ואגוז מוסקט לפי הטעם.

ההכנה:

לבשל את נתח הבשר עם עלי דפנה ופלפל אנגלי למשך 3 שעות. להניח במקרר למשך לילה. בבוקר לפרוס את הנתח לפרוסות. בסיר נמוך ורחב לטגן בצל,פטריות טריות, ופרוסות דקות של גזר. (אפשר גם קצת כוסברה קצוצה. חצי כוס יין אדום יבש, פפריקה, פלפל שחור, כמון, מלח, ואגוז מוסקט.

לסדר את פרוסות הבשר ולהוסיף מים עד שכמעט יכסה את הבשר - אבל שלא יכסה לגמרי. לבשל בערך עוד 45 דקות, או עד שהרוטב מצטמצם.
טיפ - אפשר להוסיף מהמים שהבשר בושל בו. הרי זה ציר בשר מעולה.
בתאבון.



,

 

אורלי ויצמן משתפת בטיפ נפלא לחלות,
טיפ למי שעושה חלות - תהיינה מופתעות.
כדי שהחלה תצא רכה, מרטיבים מגבת נקייה, שתהיה ספוגה במים, סוחטים אותה אבל לא מידי - שתישאר לחה טוב. מניחים אותה על החלה, מעליה מניחים מגבת יבשה למשך 10 דקות ואז מסירים המגבות - וראה זה פלא: החלות הופכות להיות רכות וטעימות להפליא.
אין כמו עצות של נשים מרוקאיות של פעם. תודה לרבנית מויאל על הטיפ הנפלא.



החלה של רבקי קליין,

 

דונאטס במולטיקייק/שולי,
החומרים:

4 ביצים.
כוס חלב ועוד קצת.
1/2 כוס שמן.
1 כוס סוכר.
1 סוכר וניל.
3 כוסות קמח תופח.
אינסטנט פודינג וניל.

ההכנה:

לערבב את החומרים לפי הסדר, לרסס מעט ספריי שמן במולטיקייק, לשפוך עיסה ולחכות כ- 5 דקות.
טבלתי בגנאש שוקולד, ואז זילפתי לוטוס שחיממתי קצת. את הדוגמה עשיתי עם שיפוד.



,

 

קישורים:
אמהות מבשלות כשר בפייסבוק

מבשלות כשר חרדיות מתכונים בישול שבת

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד