1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

עונג שבת: עוגת אגוזי מדהימה

אמהות מבשלות כשר: איך מכינים עוגת אגוזי משגעת וגם: בצק אחד ושלושה מילויים שקשה לעמוד בפניהם: קינמון, וניל, שוקולד ולוטוס • שבת שלום
הדס אריאל, ג' אדר תשע"ו 12/02/2016 12:46

מבשלות כשר

הפעם מדובר במתכונים חלביים. אומנם בשבתות חורף קשה למצוא מקום למאכלים חלביים מפאת קוצר הזמן, אבל מן הסתם בשבת בבוקר עם הקפה - זה יילך מצוין. אז תהנו מכל ביס.

עוגת אגוזי/מלכי בודיק
מרכיבים:

לעוגת בסיס:
1/4 כוס שמן.
2 כפות קקאו.
5 כפות קמח תופח.
2 יחידות ביצים.
1/2 כוס סוכר.

מלית:

250 גרם שמנת מתוקה.
1 כוס חלב.
3 כפות ממרח רוזמרי.
1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים גס.
1/2 כוס ריבת חלב.

ציפוי:
200 גרם שוקולד חלב.
קישוט.
1 יחידה חטיף אגוזי.

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים ביצים, סוכר, שמן, מוסיפים קמח, קקאו, משמנים תבנית אלומיניום קטנה יוצקים את התערובת, אופים 170 מעלות כרבע שעה.

ממיסים 200 גרם שוקולד חלב, יוצקים לתבנית סיליקון מלבן , מורחים בדפנות, מתקבלת תבנית מצופה שוקולד וחלולה, הופכים מעל קערה ומנערים שוקולד מיותר, מקפיאים 10 דקות, יוצקים ריבת חלב מעל השוקולד ומיישרים, מחזירים למקפיא עד להכנת המלית.

מקציפים שמנת מתוקה, חלב, מוסיפים ממרח רוזמרי, אגוזי לוז, (קלויים מעט בתנור), יוצקים מעל ריבת חלב, חותכים את העוגה בגודל התבנית ומניחים מעל המלית, מקפיאים לילה, הופכים את התבנית, מסירים את העוגה ומקשטים עם קוביות חטיף אגוזי, מעבירים מעט שוקולד שנשאר לשקית זילוף ומזלפים על העוגה.

אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה 24, אופים את הבסיס, שופכים את המלית ומקפיאים כמה שעות, ממיסים שוקולד חלב ויוצקים מעל העוגה.

כוסות קינוח אגוזי - משתמשים במצרכים שנשארו מהעוגה, מחלקים בכוסות הגשה עוגת בסיס, יוצקים מעל מהמלית, מקשטים עם חטיף אגוזי ומזלפים שוקולד.


בצק שמרים עם חמאה / אושרית אברג'יל
1 קילו קמח.
2 ביצים.
1 חלמון.
150 גרם חמאה רכה.
1/4 כוס שמן .
2 כוסות חלב פושר.
3/4 כוס מים חמימים.
1.5 כף שמרים יבשים.
8 כפות סוכר.
2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
1 כפית לימון מגורר.
מערבבים את היבשים, יוצרים גומה ומניחים את הביצים, החמאה, החלב והמים ומעבדים לבצק
לקראת הסוף מוסיפים חצי מכמות השמן וממשיכים בעיבוד.
נותנים 5 דקות מנוחה ומוסיפים את יתרת השמן ומטמיעים אותו בבצק היטב.
מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי.
מחלקים את הבצק לכדורים.

מילויים אפשריים:
לקינמון:
50 גרם חמאה מומסת.
1/2 כוס סוכר חום.
1 שקית סוכר וניל.
1 כפית גדושה קינמון.
מרדדים בצק לעלה דק, מורחים את התערובת ומגלגלים לרולדה. חורצים אותה לאורך ומפרידים ל2 נחשים, מלפפים אותם אחד עם השני וסוגרים בקצוות לצורה עגולה.



לשושנים וניל:
2 חלבונים.
1/4 כוס סוכר.
1 שקית סוכר וניל.
2 כפות אינסטנט פודינג.
מקציפים את החלבונים עד לקצף יציב, מוסיפים סוכר ואינסטנט פודינג ומקציפים עוד 2 דקות.
מורחים על עלה, מגלגלים לרולדה, חותכים פרוסות רחבות ומניחים בתבנית קאפקייקס משומנת.



לשוקולד ולוטוס:
מרדדים בצק לעיגול דק.
מורחים ממרח שוקולד בנדיבות (אני ממליצה על שוקולד פרה).
ממיסים במיקרוגל כמה שניות קרם לוטוס ומורחים מעל.
חותכים למשולשים ומגלגלים (מתחילים מהקצה הרחב).
מורחים בחלמון מעורבב עם קצת שמן ומפזרים
שומשום.
אופים בחום 180מעלות עד שמתקבל צבע יפה ומצפים בסירופ.
להכנת סירופ מהיר:
ממלאים כוס עד 3/4 גובה סוכר.
לימון מגורר.
שופכים מים רותחים וחצי כפית תמצית וניל. מזלפים על העוגות מיד כשמוציאים מהתנור
עדיף על רשת צינון.








הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.