1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

האוכל דג ביום דג: מתכוני דגים מדהימים

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה והפעם בסימן דגים • שני מתכוני קציצות ופילה סלמון אפוי • קל, טעים ונראה מושלם לכבוד המלכה • שבת שלום
הדס אריאל, י' אדר תשע"ו 19/02/2016 12:41

מבשלות (1)

הפעם היו כל כך הרבה מתכוני דגים מצוינים, שהחלטנו להביא לכן כמה מהם. אז תהנו - ואל תשכחו להכין ליד חלה טריה וכמה סלטים שווים.

מתכון קציצות דגים חריפות/ יפית זר
דג סלמון ובורי טחונים ביחד (ניתן גם עם סוג דג אחר).
6 עגבניות גדולות.
2 קופסאות רסק קטנות.
1 חומוס שימורים.
1 גמבה אדומה.
2 פלפל חריף ירוק.
3 שיני שום.
כוסברה.
תבלינים.
2תפו"א פרוסים לפרוסות (לא חובה).

את הדג הטחון סיננתי מראש מקרח או מים, והשריתי במעט מיץ לימון.
תיבלתי: פפריקה מתוקה, חריפה, אבקת שום, כוסברה יבשה, מעט קינמון, מלח וחוויא'ג למרק.
הוספתי 2 ביצים ומעט פירורי לחם, ולשתי עד שהעיסה דביקה ומאוחדת.
הכנתי כוס עם 4 כפות פפריקה מתוקה ושמן, בצד.

לרוטב: חתכתי לקוביות את העגבניות, וטיגנתי עם מעט שמן וחצי כוס סוכר. מעכתי עם כף לפירה, והוספתי את הרסק ושיני השום. תיבלתי בפפריקה מתוקה, חריפה, אבקת שום, כוסברה יבשה, מלח ומעט קינמון.
הוספתי את פרוסות תפו"א בתחתית, אחד מהפלפלים החריפים, שיני השום, וחצי מקופסת החומוס.
בעיסה שפכתי חצי מכוס השמן והפפריקה, ואת הידיים טבלתי גם בכוס, וכככה כדררתי כדורים לתוך הרוטב.
בסיום הוספתי גמבה אדומה, את הפלפל שנשאר והחומוס.
קצצתי כוסברה טריה מעל.
לבשל עד שתפו"א מתרככים.

טיפ קטן: את תפו"א עדיף לחתוך לרצועות דקות, ואם הרוטב מצטמצם מדי, ניתן להוסיף כוס מים רותחים.


קציצות דגים / אתי אפינגר הלפרין
500 גרם דג סלומון קצוץ דק.
500 גרם דג לברק קצוץ דק (לא טחון).
2 ביצים.
3 כפות פירורי לחם.
תפו"א בינוני מגורד דק.
חבילת פטרוזיליה קצוצה או כוסברה.
ראש שיני שום קצוצות.
תבלינים ;
מלח.
מעט אבקת מרק.
כמון.
להכין קציצות ולהניח בצד.

בסיר:
מטגנים רצועות פלפלים( אדום וצהוב) 3 יחידות.
שיני שום שלמות מראש שום, 3 פלפלים חריפים חתוכים לאורך, מוסיפים אחרי כמה דקות מעט מים, פפריקה אדומה, אבקת מרק, מעט כורכום ומלח.
מניחים את הקציצות ומוסיפים מלמעלה שמן בסיבוב ומעט פפריקה בשביל הצבע השזוף. ( אני הוספתי חבילת שימורי חומוס).
עם כף להפריד בין הקציצות תוך כדי בישול כ-20 דקות.


דג סלמון / תהילה שלומוביץ
כף קטשופ.
כף מיונז.
כף חרדל.
פלפל שחור.
גריל דג.
לערבב היטב ולמרוח על הדג.
לטחון 3 שיני שום, פטרוזיליה/כוסברה, שמן זית.
למרוח על הדג ולאפות במשך 20-30 דקות, לא מכוסה.






הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. כדאי לאפות סלמון 18 דקות! לא יותר! הוא מייבש!  (ל”ת)