1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

מנת היום המושלמת: עלי מנגולד ממולאים ברוטב חמצמץ

הירק בשיא פריחתו והצבע הירוק השתלט בצורה מושלמת • מזג אוויר מעולה למתכון שווה מתוך קבוצת הפייסבוק 'אמהות מבשלות כשר' • חופית אלמקייס עם עלי מנגולד ממולאים ברוטב חמצמץ • תהנו
הדס אריאל, ט"ו אדר תשע"ו 24/02/2016 11:29

מתכון

ראיתי את המנה הזו ב'אמהות מבשלות כשר' ולא יכולתי שלא להביא אותה לפה. היא נראית מדהים, וממש משתלבת עם היום הזה, לא? תהנו

מתכון לעלי מנגולד ממולאים / חופית אלמקייס
חבילת עלי מנגולד(עלי סלק) שטופים היטב.
עגבניה חתוכה לפרוסות(עיגולים).
לימון טרי פרוס לעיגולים.
6 שיני שום פרוסות.
שמן זית.





למילוי:
חצי קילו בשר טחון טרי(אפשר לערבב בקר והודו).
חופן פטרוזליה קצוצה.
בצל מגורד.
תפו"א מגורד דק.
ביצה.
מלח, פלפל.
חצי כפית בהרט.
כפית ראס אל חנות.


ההכנה:
את עלי המנגולד חולטים במים חמים - רק כדי לרכך מעט את העלים.
מפרידים את החלק הירוק מהגבעול(שגם איתם נשתמש בהמשך), ממלאים את העלה ומגלגלים-סוגרים טוב בקצוות.
בסיר יוצקים שמן זית בכמות שתכסה את תחתית הסיר, שמים חלק מפרוסות השום, עליהם חלק מהעגבניה וחלק מהלימון-חצי מכל אחד. עליהם את גבעולי המנגולד.
מסדרים את עלי המנגולד בסיר וחוזרים על אותה פעולה עם השום, העגבניה והלימון. בקערה קטנה לערבב 3/4 כוס מים חמים עם כף רסק עגבניות, כפית שטוחה סוכר, כף פפריקה, חצי כפית כורכום, מלח ופלפל ולשפוך את הרוטב לסיר. להביא לרתיחה, להניח צלחת הפוכה בתוך הסיר כדי למנוע פתיחת העלים, להנמיך להבה, לכסות את הסיר ולבשל בערך 40 דקות - או עד שהקציצות רכות.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.