י' ניסן התשפ"ד
18.04.2024

מתכונים לשבת: שניצלים, לביבות ופרגיות

מתוך קבוצת הפייסבוק 'אמהות מבשלות כשר' - מתכונים קלים ומזינים שיפארו לך את שולחן השבת

מתכונים לשבת: שניצלים, לביבות ופרגיות

השניצלים הכי טעימים ובריאים / אליה זילברמן
מתכון:

פורסים חזה עוף לגודל הרצוי. אני חתכתי כמו שניצלים. לערבב רבע כוס שמן זית עם תבלינים: פפריקה, פלפל שחור, אבקת שום, כורכום, גריל עוף.

לשפות על החזה ולערבב היטב. לטבול כל חתיכה בפרורי לחם, ולהכניס לתנור בחום 220 מעלות למשך 10 דקות או עד שמוכן. לשמור שלא יתייבש.



לביבות תפו"א במילוי בשר בקר ופטרוזיליה / לוי איטל
400 גר' בשר בקר טחון.
בצל אחד גדול קצוץ.
פטרוזיליה קצוצה.
4 תפו"א אפויים עם נייר כסף בתנור .
פירורי לחם.
ביצה.
כוס קורנפלור.
תבלינים.

אופן ההכנה:
לאפות את תפוחי האדמה עם נייר הכסף, בחום 250 מעלות כשעתיים.
בעודם חמים – עם כפפה אטומה לתפוס אותם ולחתוך לחצי ולהוציא את הליבה.
לערבב כוס קורנפלור ומלח - לתת מנוחה כחצי שעה.
לטגן בצל ופטרוזיליה להשחמה - להוסיף את הבשר בקר הטחון.
לתבל עם 3 כפות קטשופ, כמון, אבקת מרק, מלח, פלפל שחור, מעט תבלין בהרט, וכורכום.
לתת להתקרר
לשים קערת מים ולעבוד עם ידיים רטובות. למלא כדור תפו"א בבשר, לגלגל, לטבול בביצה ואז בפירורי לחם.
לטגן שהשמן חם אבל על אש נמוכה עד להשחמה.





פרגיות ברוטב מזרחי / לוי איטל
לחתוך את הפרגיות לחלקים.

לטגן 2 בצלים חתוכים לפלחים, עם פטרוזיליה קצוצה - עד להשחמה. להוסיף תבלינים

כורכום , כמון, מלח, אבקת מרק עוף. חוואייג' , מעט בהרט, 2 כפות סויה, 4 כפות סילאן, תבלין לפרגיות, לערבב, לטגן ביחד עם הפרגיות, לבשל על האש עד שזה מוכן.



מתכונים אימהות מבשלות שניצלים פרגיות ברוטב לביבות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד