י"א חשון התשפ"ה
12.11.2024

איטליה? יש לנו טוסקנה גם בישראל - מתכונים לשבת

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה • מתכון לעוף טוסקנה, תבשיל גולש ברוטב פיקנטי - מנה מנצחת לשולחן החג ויש גם עוגת לוטוס ושמנת ללא אפיה • שבת שלום

עוף בטוסקנה - אושרית אברג'יל
עוף בטוסקנה - אושרית אברג'יל

 

המתכונים כל כך מוצלחים, שנשים מעלות תמונות שהכינו בעצמן לאחר שקיבלו טיפים מבעלות המתכון, וכמובן מפרגנות בקרדיט. אז קבלו מתכונים נחמדים במיוחד, ותשמרו יפה בחוברת המתכונים שלכן, כי עוד מעט חג.

 

עוגת שמנת לוטוס ללא אפיה/מלכי בודיק
מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה עם 2 כפות אינסטנט וניל לקצף יציב.
מוסיפים חצי צנצנת ממרח לוטוס, גביע שמנת, קופסת גבינה ו-3 כפות חלב.
טובלים כל עוגייה בחלב ומניחים בתבנית (20/30) מעל שופכים שליש מתערובת הגבינה.
יוצרים 3 שכבות - מסיימים עם שכבת גבינה.
מחממים 100 מ"ל שמנת עם חצי צנצנת לוטוס, ומערבבים לתערובת חלקה. מקררים ושופכים מעל העוגה.
מקררים 24 שעות לפני ההגשה.




 

תבשיל גולש ברוטב פיקנטי - מנה מנצחת לשולחן החג/חופית אלמקייס
נתח שריר מס' 8 אצל הקצב-אפשר לבקש שכבר יחתוך אותו.
להרתיח בסיר לחץ את הנתחים כ-חצי שעה, עם 2-3 עלי דפנה וגרגירי פלפל אנגלי.
בסיר שמים את כל המרכיבים הבאים יחד:
6-8 שיני שום שלמות קלופות.
3 פלפלים יבשים-שטופים.
2 גזרים קלופים וחתוכים לאורך וכל אחד ל-4 חתיכות בערך, תלוי בגודל.
חופן כוסברה קצוצה.
רבע כוס שמן.
2 עלי דפנה.
גרגירי פלפל שחור שלמים.
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה.
חצי כף פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס חריף.
חצי כפית כורכום.
כף כמון.
מלח לפי הטעם.

מסדרים בסיר את כל המצרכים, ועליהם את נתחי הבשר. מוסיפים כוס וחצי מים - גובה המים בסיר צריך להיות בערך עד חצי. אם חסר במהלך הבישול והבשר עדיין לא התבשל, יש צורך להוסיף מעט מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מבשלים עם מכסה סגור כשעה פחות או יותר. הרוטב צריך להיות סמיך ולא מימי, אז לא לשים יותר מדי מים. להגשה-לפזר כוסברה טרייה קצוצה מלמעלה.


 

עוף טוסקנה/תהילה שלומוביץ עם מתכון של אושרית אברג'יל
8 שוקיים עוף
10 בצלצלי שאלוט (או בצלים חתוכים ל-2).
6-7 פטריות פורטבלו קטנות.
4-5 מיני בטטות (או בטטות חתוכות לרצועות עבות).

בקערה לערבב:
4 כפות שמן, 1/4 כוס רוטב צ'ילי, 1/4 כוס מים, 4 שיני שום כתושות, 1 כף דבש, 1 כף תבלין טוסקנה, 1 כף גריל עוף, 1 כף פפריקה מעושנת, 2 כפות פלפל אדום גרוס, פלפל שחור גרוס, 1/2 כפית טימין, 1 כפית גרגרי כוסברה ומלח.

ציפוי לעוף:

פירורית עם ביסלי גריל (השתמשתי במוכן).
שומשום.
דבש לזילוף.

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את העוף, הבטטות, הבצלים והפטריות עם הרוטב (להשאיר בצד קצת מהרוטב).
להניח בתבנית.
לפזר מעל העופות שומשום ופירורית ביסלי גריל.
עם הידיים להטמיע את יתרת הרוטב ומעל לזלף דבש.
לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור בחום 200 מעלות, למשך שעה וחצי.
באמצע לפתוח את התבנית ועם כף להרטיב את העוף מהרוטב שבתבנית.
לפתוח את הכיסוי ולהעביר לתכנית גריל לעוד 10-15 דקות.




מתכונים לשבת אוכל לשבת עוף טוסקנה אמהות מבשלות כשר עוגת שמנת ולוטוס

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}