הרבי מסאטמר כינס אסיפה על סרטון המנהל המתעלל

האדמו"ר הודיע ביום חמישי על אסיפה דחופה שתיערך בשבת אחר הצהריים בבית המדרש הגדול בקרית יואל מונרו, בעקבות פטירת ראש הקהל רבי יצחק רוזנברג ז"ל והנגיד רבי חיים פרנס ז"ל שטבעו ביום שלישי במיאמי.
הרבי התחיל את דרשתו והזכיר כי בשנת תשי"ב בפרשת 'נשא' עמד האדמו"ר בעל ה'דברי יואל' ונשא דרשה בנוגע למחלוקת בקהילה, "החזיקו בקושי רגל אחת לאחר המלחמה וכבר רבו".
"ישנם ראשי קהילה וגבאים וכן הנהלת המוסדות שעושים מה שצריכים לעשות ולהם צריכים לציית, באם יש למישהו לומר משהו שיילכו לדבר אליהם ולא להסית". האדמו"ר אמר - "היום כל דבר מגיע לכלי התקשורת. גם עכשיו כשאני מדבר בשבת אני לוקח את זה בחשבון, אולי גם בשבת מקליטים אותי ומעבירים לתקשורת. ואפילו עכשיו ישנם מקליטים בביהמ"ד".
בהמשך התייחס לסרטון שחולל סערה - "כל אחד יודע שהיה פה סיפור. אין ברצוני להאריך בגלל שאיני רוצה שהאף בי איי יבקר מחר אצלי בבית, אבל אספר סיפור אחר - היה מנהל שאיחר סוף זמן קריאת שמע ואחד התחיל להסית נגדו, פיזר בלילה קרח ליד הבית שלו, כל העיתונים כתבו על זה, עד שמלאכי חבלה הגיעו לחיידר, והפחידו את כולם וכן חקרו את כולם, הכול התחיל פה ממסית אחד שרק רצה לפעול דבר אחד שכולם ידברו על זה, באופן כזה צריכים ללכת להנהלה".
לאחר מכן אמר שכעת לאחר האסון, ימונה ראש קהל חדש בויליאמסבורג, ושאל - "האם יכולים להיות בעלי בתים טובים שתהיה גאווה לקהל יטב לב סאטמר?", כשהוא מתכוון לתהות האם ייתכן שיש אדם מהקהילה הראוי לתפקיד.
בנוסף, האריך האדמו"ר בנושא תפילות השבת, ואמר כי בלילה תתקיים התפילה רק בביהמ"ד, ובבוקר רק מנין אחד לשחרית ומוסף.
עוד בנושא:
- הבולשת הפדרלית פשטה על תלמוד-תורה של סאטמר במונרו
- פשיטת ה-FBI במונרו בעקבות סרטון הפגיעה בילד גורמת לדאגה רבה
- ה-FBI חוקר: פגיעה בילדים והתנהלות המשטרה מול התלונות
-
גדעון סער ייעתר להצעה המעניינת של גנץ? | זו ההחלטה של שקד -
יועצי ביידן מנחים אותו בכל צעד שהוא עושה -
תוניסיה: דקר שני שוטרים מחוץ לבית הכנסת -
תיעוד ענק: שמחת החתונה לנכד ה'ממשיך' ממודז'יץ
-
כלומר, הוא עדיין מכחיש?
שוש
-
כשזוכים נטהרים. וכשנטהרים זוכים ליטהר מקליפת המרגלים שבכל דור............. (ל”ת)
-
לומדים "אם הבנים שמחה" ומטהרים הנפש.............. (ל”ת)
-
הבנת הנקרא+שנאתך לסאטמר הניבה תגובה המצביעה על עודף בפרמטר הראשון וחסר בשני (ל”ת)
מ
-
מה הבדיחה על זמן קריאת שמע זה איזשהו קוד למשהו (ל”ת)
-
ואחרי זה שואלים למה היתה שואה אם כך נראו היהודונים הבאירופה כל היום רבים
-
-
לא הבנתי כלום
-
מאמין לאריז"ל. [שקבע תאריך אחרון לראשית צמיחת גאולתינו -ה' באייר ה.תשח] ולא לסטמר. לא שנא ארונים לא שנא זלונים. איננו כופרים בישועתו של הקב" (ל”ת)
-
-
אין מה לבלבל הציבור כי החברה של עף בי איי לא מצאו שום דבר ששייך להתנהל
-
איננו רוצים להיות כמו האלה במצריים, שכפרו והכחישו ישועתו של הקב"ה.... מתו תוך ג' ימי אפילה.... (ל”ת)
אחרית כראשית אחרית כראשית
-
-
דואג לכבודו האישי יולא לבריאות הנפש של ילדי הת"ת (ל”ת)
בושה וחרפה
-
גאולה
-
האריז"ל יודע מה בני אפריים. ומה תאריך מדויק וסופי לראשית צמיחת גאולתינו. מאמין לאריז"ל ולא לסטמר............ (ל”ת)
-
-
גם בשבת מקליטים אותי ואפילו עכשיו....לובשי שטריימל מיט ווייסע זאקן. התדרדרות כרונית בדיבוריו, (ל”ת)
-
אם היה מחזיק איפון
Yossi
-
העף.בי.איי. קבע שלא היה כלום, ואתה איזראעלי סרוח יודע הכל? (ל”ת)
יואלי
-
-
חכם עתיק
חכימא
-
בסך הכל המנהל פיזם: אוי אינגל אינגל אינגל איך וויל זעך מדבק זיין אין דיר (ל”ת)
רעבע רעבע רעבע
-
עפרא לפומייהו
שייגעץ שטיק
-
שייגעץ שטיק, כשמך כן אתה (ל”ת)
-
-
עצרת "תשובה"
יצחק אייזיק אהרנזון
-
עברית קשה שפה... מה הגיבוב הזה שהרבי אמר!?
ברסלבר
תגובות