1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

עוגיות תמרים או חלת באגט? שבת מגוונת

עוגת שוקולד פירורים ללא מרגרינה - מה עוד צריך? עוגיות תמרים למשל ואפילו חלת באגט • כל אלו היישר מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה • שבת שלום
הדס אריאל, י"ט אייר תשע"ו 27/05/2016 11:54

מבשלות (1)

מטעמים נפלאים שגורמים למטבח להריח הרבה יותר טוב לקראת שבת. תיהנו.

עוגיות תמרים / אילנה אפינגר (כמות של 50 עוגיות)
החומרים:
2 כוסות שמן.
1 כוס מים.
2 א. אפייה.
1 ק"ג קמח.
4 ביצים.
1 כוס סוכר.

מילוי:
1. מחית תמרים.
2. שוקולד.
3 ריבת תות.

אופן ההכנה:
שמים את כל המרכיבים בקערה.
מערבבים עם וו לישה במשך כמה דקות עד שמתאחד לבצק רך נעים ונח לעבודה.
מחלקים ל8 כדורים שווים.
מרדדים כל כדור למלבן בגודל דף A4.
מורחים את המלית ומגלגלים.
אופים בחום 170° למשך 20 דקות, או עד שמקבל גוון זהוב.
מוציאים מהתנור, בוזקים אבקת סוכר ומתאפקים לא לסיים את הכל בכמה דקות.




חלת באגט / רבקי קליין
החומרים:
2 קילו קמח.
4 כפות שמרים יבשים.
2 כפות סוכר.
2 כפות חומץ.
1 כוס שמן(עדיף זית).
ליטר מים קרים מהמקרר!
2 כפות מלח.

ההכנה:
מתחילים עם הקמח, שמרים, סוכר. מערבלים במהירות המינימלית ומוסיפים את המים, חומץ, שמן, וכשמתגבש לבצק, להוסיף את המלח. ללוש כעשר דקות. לתת מנוחה של חצי שעה (לכסות שלא יתייבש)וללוש שוב במשך שלוש דקות. לכסות באשפתון נקי ולהתפיח עד הכפלת הנפח.

אחרי הקליעה, להכין קערה עם מים וצלחת גדולה עם שומשום. לטבול את החלה במים ומיד בשומשום ולסדר בתבנית. להתפיח עד הכפלת הנפח.
לחמם תנור למקסימום עם טורבו.

*אפשר להנמיך את החום ל 225° במהלך האפייה.
להכניס את התבנית לתנור, ועם בקבוק שפריצר להתיז מים על החלות. באמצע האפייה לפתוח ולהתיז עוד פעמיים שלוש.
שימו לב, הצבע שמתקבל שונה מחלה שמרוחה בביצה. הצבע בהיר יותר.




עוגת שוקולד טעימה וממש קלה להכנה / תהילה שלומוביץ
לבצק פירורים:
שלוש כוסות קמח.
3/4 כוס סוכר.
ביצה.
אבקת אפיה.
סוכר וניל.
כוס שמן.

ההכנה:
לערבב הכל במזלג עד שנוצרים פירורים, לחלק את הבצק לשלושה חלקים. לשטוח שני שליש מהבצק בתבנית חד פעמית בינונית.

לשכבת השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר.
2 כפות קקאו.
רבע כוס מים.
רבע כוס שמן.
כפית גדושה נס קפה.
רבע כוס סוכר.
2 ביצים.

לבשל את חומרי השוקולד בלי הביצים עד שנמס לגמרי והתערובת חלקה. להוריד מהאש, לערבב עם הביצים ולשפוך על הבצק.
מהבצק שנותר לפורר פירורים ולפזר מעל השוקולד ולהכניס לתנור בחום 180, בערך ל- 20 דקות, אפילו קצת פחות.

כשמתקרר לחתוך לריבועים.




קישורים:
אמהות מבשלות כשר





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.