ג' חשון התשפ"ה
04.11.2024

מאפה גבינות מלוח - מתכון לחג השבועות

במסגרת מתכוני חג השבועות, 'טרה' מגישה מתכון למאפה גבינות מלוח • מה אפשרויות הגיוון וכמה סוגי גבינות תמצאו שם? הכנסו למתכון המלא

מאפה גבינות מלוח - מתכון לחג השבועות

 

המתכון מתאים לארבעה מאפים.

חומרים למאפה

1 חבילה (600 גר׳) בצק עלים.
(מומלץ על בסיס חמאה) מרודד מופשר.

למילוי

1 יחידה (250 גר׳) גבינת טוב טעם טרה.
2 כוסות (200 גר׳) גבינה צהובה נעם מגורדת.
150 גר׳ בולגרית 5% משק צוריאל.
גליל מה עז (180 גר׳) משק צוריאל.
1 גביע (100 גר׳) קרם גבינת שמנת 5% טרה.
כוס קמח לבן.
1 ביצה.
¼ כפית פלפל שחור.
להברשה - 1 ביצה טרופה.
לזרייה חופן שומשום וקצח.

אפשרויות לגיוון

3-4 כפות של ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות או ממרח זיתים.

אופן הכנה

מעבירים לקערה את חומרי המילוי ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה.
מחלקים את הבצק ל-4 מלבנים בגודל 27X15 ס"מ. עובדים עם כל מלבן בנפרד על נייר אפייה מקומח קלות ואת יתר מלבני הבצק שומרים בנתיים במקרר.
מברישים בביצה את אחת הצלעות המאורכת של המלבן, מורחים על הבצק רבע מהמילוי (משאירים 1 ס"מ ללא מילוי בכל צלע), מקפלים לחצי.
בעזרת סכין חדה חותכים את הצלע שסגרנו ל"שפיצים" בעומק 2 ס"מ וסוגרים את שני פתחי הגליל הממולא לעגול עם חור באמצע.
מברישים את הבצק בביצה וזורים שומשום וקצח.
מעבירים לתבנית אפיה יחד עם נייר האפייה ומאחסנים במקרר כשעה-שעתיים.
מחממים תנור ל-230 מעלות ואופים 15-20 דקות עד שפני המאפה ותחתיתו שחומים.

חג השבועות מתכונים מאפה מלוח מאפה גבינות מלוח אוכל

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}