1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

המבורגר ביתי - כל אחד יכול

רוצים לצאת לאכול או לחילופין להישאר בבית ולהתפנק עם מנה כמו במסעדה? למה שלא תכינו המבורגר? מיכל שווץ עם מתכון שכל אחד יכול להכין בבית כולל הלחמניה והרטבים
מיכל שווץ, ו' טבת תשע"ז 04/01/2017 12:11

אוכל



את המנה היפה הזו הכנתי בבית, כולל הלחמניה והרטבים. אפשר להוסיף ביצת עין, אפשר גם ללא. כל אחד מרכיב את המנה שלו לפי הירקות והרטבים האהובים עליו וכמובן תוספות, לפי בחירה. הנה המתכונים לבסיס שאתם חייבים: המבורגר, לחמניה ורטבים. תהנו.

המבורגר

500 גרם בקר טחון.
4 שיני שום כתושות.
כף מיונז (כף שמן במקום גם משחקת תפקיד).
מלח.
פלפל גרוס.

לעסות היטב את החומרים במשך כמה דקות, ליצור קציצות בעזרת רינג (אפשר גם ביד(
לצלות על מחבת פסים משני צדדים עד להשחמה מלאה.

לחמניות המבורגר מעולות

קילו קמח לבן.
כף שמרים יבשים.
100 גרם מרגרינה מומסת.
1/4 2 כוסות מים פושרים.
ביצה.
1/4 כוס סוכר.
כף מלח.

לציפוי:

ביצה טרופה.
שומשום.

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.מערבבים קמח ושמרים בקערת מיקסר.
3.מוסיפים את המרגרינה המומסת, מים, ביצה, סוכר ולבסוף את המלח. לשים 7-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. שימו לב, הבצק אמור להיות דביק מעט.
4.מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים במגבת נקיה.
5.מתפיחים את הבצק כשעה או עד הכפלת הנפח.
6.לשים שוב את הבצק קצרות ומחלקים ל-16 יחידות במשקל 110-100 גרם. מניחים את יחידות הבצק על משטח שיש נקי, יוצרים כדורים חלקים ומסדרים ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
7.מכסים במגבת מטבח ומתפיחים עוד כ-20 דקות.
8.מושחים בביצה ומפזרים שומשום ואופים כ-25 דקות עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים.

*לאחר צינון ניתן להקפיא את הלחמניות כשהן עטופות היטב ולהפשיר לקראת השימוש*

טיפ:

לאלו שרוצים להמיר מרגרינה בשמן:
מרגרינה מכילה 80 גרם שומן ו-20 גרם מים, לכן כשנמיר מרגרינה בשמן, אם כתוב במתכון 100 גרם מרגרינה, נשים 80 גרם שמן ואם כתוב 200 גרם מרגרינה, נמיר ב-160 גרם שמן וכן הלאה.

מתכון לספייסי מיונז ביתי

כף מיונז.
כפית צ'ילי חריף.
חצי כפית שמן שומשום.
כפית פפריקה חריפה.
מעט שאטה גרוס.

לערבב הכל יחד.

רוטב ברביקיו ביתי

3 כפות קטשופ.
1 כפית חרדל.
2 כפות מלאות רוטב סויה.
2 כפיות דבש.
חצי בצל.
1 כפית צ'ילי יבש.
2 שיני שום כתושות.
6 כפות אספרסו או קפה מאוד חזק (בערך ¼ כוס).

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הקטשופ, החרדל, רוטב הסויה, הדבש ושיני השום הכתושות.
חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים במעט שמן.
מוסיפים אל המחבת פלפל צ'ילי, מערבבים עוד כחצי דקה ומוסיפים את הקפה. מאדים במשך דקה.
מאחדים את תוכן המחבת עם תערובת הקטשופ. טועמים ומתקנים תיבול.

מעוניינת לשתף אותנו בתוכן מעניין? שלחי לנו הודעה בוואטסאפ - 0583288642




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. אוחח מגרה!!  (ל”ת)


;