ט' כסלו התשפ"ה
10.12.2024

עוגת מוס שוקולד חום-לבן על בסיס בראוניז

פינוק יוקרתי לכבוד שבת המלכה • נאוה כרמון עם מתכון מפורט להכנת עוגת המוס המיוחדת • שווה לאירוח או לפנק מארחים

עוגת מוס שוקולד חום-לבן על בסיס בראוניז

 


ההכנה לא מסובכת, היא פשוט מורכבת משלבים. אבל למען השבת משקיעים - לא?
נסו ותיהנו.

 

מצרכים לבסיס
100 גרם מחמאה.
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
קורט מלח.
1/4 כוס (50 גרם) סוכר.
2 ביצים.
1/2 כוס (70 גרם) קמח.

 

למוס שוקולד מריר:
150 גרם שוקולד מריר.
1 צנצנת קצפת צמחית.

למוס שוקולד לבן:

100 גרם שוקולד לבן צמקאו.
1 צנצנת של קצפת צמחית.

רינג מכוון למס 20.

לקישוט:

100 גרם שוקולד מריר.
50 גרם קצפת צמחית.

ההכנה:

* מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל – 160 מעלות.
* מניחים בקערה את השוקולד והחמאה וממיסים בזהירות במיקרוגל. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט.
* מוסיפים לקערה מלח וסוכר ומערבבים.
* מוסיפים את הביצים – בכל פעם ביצה אחת, טורפים היטב לאחר כל ביצה.
* מנפים לקערה את הקמח ובעזרת מרית מקפלים אותו לתערובת רק עד להטמעה.
* מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים כ – 25 דקות ועד שהבסיס יציב.
* מוציאים ומצננים לחלוטין.
* מכינים מוס שוקולד מריר:
* ממיסים שוקולד מריר עם 100 גרם קצפת צמחית. מקררים מעט.
* מקציפים את השאר.
* מרפדים את הרינג בשקף.
* מכניסים את השוקולד המומס לתוך הקצפת ושופכים על הבסיס.
* מקפיאים ל-10 דקות.
* מכינים שכבה של מוס שוקולד לבן.
* ממיסים 100 גרם שוקולד לבן בחצי צנצנת קצפת צמחית.
* מקציפים את החצי השני ומאחדים תערובות.
* שופכים על שכבת מוס שוקולד מריר.
* מקפיאים לשעה.
* מכינים קישוטים: 100 גרם שוקולד מריר, ממיסים במיקרו ומוסיפים 50 גרם קצפת צמחית. מערבבים לקבלת קרם יציב ומזלפים מסביב פרחים קטנים

עוגת מוס נאוה כרמון מוס ובראוניז מתכונים אוכל

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}