י"א כסלו התשפ"ה
12.12.2024

רולדת שוקולד וחלבה

שלושה שלבים פשוטים ויש לכם מנה אחרונה מפנקת, או אפילו בתור עוגה חגיגית לשבת • תבחרו כל אירוע חגיגי שנראה לכם מתאים - כי רולדה מופלאה כבר יש

רולדת שוקולד וחלבה

 


לרולדה:

4 ביצים (בטמפרטורת החדר).
1/2 כוס סוכר.
3 כפות מים פושרים.
3/4 כוס קמח.
1/2 כפית אבקת אפיה.
2 כפות אבקת קקאו.

מחממים תנור ל180 מעלות.
מפרידים את הביצים.
בקערה טורפים את החלמונים עם המים ו1/4 כוס סוכר.
בקערת מקסר מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר.
מאחדים בעזרת מרית בין התערובות ומוסיפים את הקמח אבקת האפיה והקקאו (לערבב את היבשים בצלחת נפרדת לאחידות - לפני ששופכים לתערובת הביצים).
משטחים על נייר אפיה משומן.
אופים במשך 8 דקות בלבד.
מוציאים חם מהתנור ומגלגלים במגבת. שמים בצד להתקרר.

לקציפת חלבה:

1 חבילת ריצ'.
2 כפות סוכר.
2 כפות פודינג.
2 כפות ממרח חלבה.
מקציפים הכל לקצפת יציבה.
פותחים בעדינות את הרולדה, ממלאים בקצפת, אפשר להוסיף שוקולד מריר מגורד וחלבה מפוררת, או כל דבר אחר שאוהבים.

מגלגלים בעדינות את הרולדה.

לגנאש שוקולד:

1/2 חבילת ריצ'.
120 גרם שוקולד.
ממיסים בפולסים במקרוגל (או בבן מארי).
ושופכים בעדינות על הרולדה (לשים לב שהגנאש לא רותח מידי).

מתכונים אוכל רולדה שוקולד חלבה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}