י"ח ניסן התשפ"ד
26.04.2024

בקלוואה • מתכון ממכר

מילוי פיצוחים וסוכר או מילוי חלבה מתוקה? תבחרו את המילוי לבקלוואה שלכם ותתחילו לפנק • מתכון ביתי מעולה

בקלוואה • מתכון ממכר

 


למילוי:

100 גרם אגוזים גרוסים.
100 גרם שקדים גרוסים.
100 גרם פיסטוק טחון.
100 גרם בוטנים קלופים טחונים.
(קניתי רגיל וטחנתי בבית).
50 גרם שומשום.
1 כוס סוכר.
1 ביצה.

 


להכנה:

להניח עלה פילו, למרוח מחמאה מומוסת/שמן.
מעליו עוד עלה ולמרוח גם אותו -ככה 4 עלים סה"כ.
לפזר את המילוי ולגלגל לרולדה ארוכה (מצרפת תמונה).
להניח בתבנית, לסמן חיתוכים ולאפות על 200 מעלות.
כשזה זהוב אני מוציאה ושופכת מי סוכר שהכנתי:



כוס וחצי סוכר.
חצי כוס מים.
2 כפות דבש.
2 כפות לימון סחוט.

כ-5 דק לפני סיום האפיה, שופכת מעל את הסירופ ונותנת לזה לסיים את זמן האפיה.

כשהפסים יוצאים מהתנור אני חותכת מיד, לפני שיתקרר.

אני הכנתי חלק עם מילוי חלבה:
כוס טחינה.
כוס סוכר.
כוס קוקוס.

ערבבתי, שמתי דף פילו מרוח בשמן ומעליו עוד דף ואז שמתי למטה מהעיסה וגלגלתי.
חתכתי חיתוכיות כרגיל.
אפיתי ושפכתי מייפל.

זהירות, מתכון ממכר.
בהצלחה ותהנו.

מתכונים אוכל בקלוואה חני מרגי פיצוחים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד