ב' כסלו התשפ"ה
03.12.2024

לא סתם עוגת שוקולד - עוגת שוקולדים מיוחדת

אחת העוגות המיוחדות - גם בטעם ובעיקר במראה שגורם לכולם להתלהב, ילדים ומבוגרים כאחד • מומלץ לנסות בבית

לא סתם עוגת שוקולד - עוגת שוקולדים מיוחדת
נירית זנזורי

 


כשאנשים ראו את העוגה, שאלו אם עשיתי הסבת מקצוע - אז התשובה היא לא, אני עדיין עוסקת באיפור, בסירוק, בטיפוח, אלא שהתחביב הגדול שלי הוא אפיה ואני מנצלת אותו בהזדמנויות מיוחדות, כמו בימי הולדת במשפחה ועוד.

קבלו את המתכון המושלם לעוגה המיוחדת הזו, ותפנקו את מי שאתם אוהבים.

מצרכים לבסיס:

0.5 כוס סוכר.
6 חלמונים.
1 כף תמצית וניל.
קורט מלח.
*לערבב לתערובת אחידה.
0.5 כוס שמן.
*להוסיף תוך כדי ערבוב.

שלב שני:

1.75 כוס קמח.
1 אבקת אפיה.
0.5 כוס אבקת קקאו.
2 כפיות קפה נמס.
1 כוס יין/ מיץ ענבים/ מיץ.
*לערבב חומרים יבשים בנפרד, להוסיף תוך כדי ערבוב את היין ואת תערובת הבסיס הראשון לסרוגין, עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

שלב שלישי:

6 חלבונים.
1 כוס סוכר.
* להקציף חלבונים במהירות גבוהה עד להווצרות קצף לבן, להוסיף את הסוכר לסרוגין עד להתקשות הקצף.
לערבב את התערובות בעדינות לעיסה חלקה.
לצקת לתבנית עגולה 26 ולאפות במשך 50 דקות בערך בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. לאחר שמוציאים מהתנור, לתת לעוגה להתקרר לגמרי ולהוציא מהתבנית.

הציפוי:

2 קופסאות שמנת מתוקה להקצפה.
1 שקית אינסטנט פודינג וניל.
רבע כוס חלב.
*להקציף לקצף יציב, ולהכניס למקרר להתייצבות נוספת.

גנאש שוקולד:

3 חפיסות שוקולד חלב.
1 קופסה שמנת מתוקה.
* לחמם את השמנת בסיר קטן, לא להרתיח, להוסיף את קוביות השוקולד ולערבב כל הזמן עד שנוצר שוקולד סמיך וחלק. לקרר היטב במקרר.

הרכבת העוגה:

את העוגה פורסים לרוחב, בדיוק באמצע כך שיווצרו לנו 2 עוגות.
את השכבה התחתונה מרטיבים בחצי כוס נס קפה מרוכז, שהעוגה תספוג את הנוזלים אבל לא תתפרק.
מערבבים 3 כפות גדושות בקצפת עם 2-4 כפות מהגנאש, עד להווצרות מוס שוקולד טעים. מורחים בנדיבות על השכבה התחתונה של העוגה, ומכסים בשכבה העליונה.
מצפים את העוגה בקצפת מכל הכיוונים בצורה מדויקת וישרה.
מוזגים בעדינות את הגנאש על העוגה, בעזרת כף. כך שתהיה לנו שכבה עמוקה של שוקולד למעלה וקצת יטפטף מסביב ועל המגש.

מקשטים בשוקולדים, סוכריות, עוגיות אוראו, קליק, בקיצור - כל הממתקים שאתם אוהבים, כיד הדמיון הטובה.

 






הכותבת היא מסרקת ומאפרת כלות, ופאנית.
פייסבוק: נירית זנזורי
אינסטוש: niritzanzuriwigs

עוגת שוקולדים ממתקים מתכונים אוכל עוגה מיוחדת

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}