1. עמוד הבית
  2. מתכונים
  3. מתכונים בשריים
  4. מנות עיקריות בשרי
  5. מתכונים לארוחת צהריים

מתכון לכרוב ממולא מושלם

יש בתים בהם תראו כרוב ממולא רק באירועים מיוחדים, חגים ומועדים ויש בתים שפתאום בערב חורפי אחד מוגשת שם ארוחה חמה ומזינה בצורת כרוב ממולא, אפשר לשלב קוביות תפוחי אדמה

דבורי וינברג, ה' שבט תשע"ז 01/02/2017 09:55

דבורי וינברג דבורי וינברג

 


המצרכים:

כרוב בינוני.
300 גרם עוף טחון או בשר טחון.
בצל בינוני.
1/3 כוס אורז.
460 גרם רסק עגבניות (אפשר גם פחות).
תבלינים.

הכנת הכרוב למילוי:

חותכים מסביב לגזע הכרוב ומכניסים את הכרוב למיקרוגל למשך 3-4 דקות לריכוך.
מתחילים להוריד את העלים בזהירות ומכניסים למיקרוגל לעוד כמה דקות לריכוך סופי.

הכנת הרוטב בסיר נפרד:

טוחנים בצל או מגרדים בפומפיה.
מאדים את הבצל בסיר עד שהוא זהוב.
מוסיפים את הרסק והמים (אני שמתי הרבה רסק ומעט מים כי אני אוהבת רוטב סמיך, ניתן לשנות את הכמויות לפי מה שאוהבים).
מתבלים בפפריקה, מלח, פלפל.

הכנת המילוי:

מערבבים בקערה את העוף הטחון/ הבשר הטחון עם האורז, מוסיפים תבלינים שאוהבים (פפריקה, מלח, פלפל, תבלין עוף, גריל עוף, תבלין לקציצות וכו').
אם משתמשים בבשר טחון כדאי "לסגור" אותו קצת במחבת או בסיר לפני, אבל לא חובה אפשר פשוט לבשל מעט יותר זמן אח"כ.

הכנת הכרוב:

שמים בערך כף מהמלית על עלה הכרוב, איפה שהחיבור שלו עם הגזע, ומשם מגלגלים. מקפלים קיפול אחד קדימה ואז את שני הצדדים (כמו בלינצ'ס) ומגלגלים עד הסוף.
שמים את עלי הכרוב המוכנים בצלחת עד שמסיימים למלא את כל עלי הכרוב.

הכנת הסיר לכרוב:

בסיר רחב מרפדים את תחתית הסיר בעלי כרוב, ומאדים מעט זמן.
שמים את הכרובים הממולאים צפופים צפופים כאשר הסגירה של הכרוב כלפי מטה, אם נשאר מקום אפשר למלא בקוביות תפו"א.
מוזגים עם מצקת את הרוטב לכיסוי ומוסיפים מים במידה והרוטב לא מכסה את כל פני שטח הסיר.
מביאים לרתיחה ומקטינים את האש, מבשלים על אש קטנה במשך שעה או יותר עד שיש ריח מהמם של כרוב ממולא בכל הבית.

בתיאבון!

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;