א' כסלו התשפ"ה
02.12.2024

רולדה במילוי קרם דיפלומט ותותים

רק השם של הקרם כבר גורם לנו להרגיש שהבאנו רולדה לאירוע מכובד • רולדה יפהפייה, טעימה וקלה להכנה

רולדה במילוי קרם דיפלומט ותותים
אתי אבוחצירא

 


לרולדה:

4 ביצים.
1/2 כוס סוכר.
1 סוכר וניל.
1/4 כוס שמן.
כוס קמח.
כפית אבקת אפיה.

ההכנה:

להקציף את הביצים שלמות למשך דקה, עד שיש בועות קטנות מסביב.
כשנוצרות בועות להוסיף את הסוכר וסוכר הווניל בזרם דק תוך כדי הקצפה ולהמשיך להקציף במהירות גבוהה, עד שנוצר קצף בהיר ותפוח.
להנמיך את המהירות למהירות הכי נמוכה שיש ולהוסיף בזרם דק את השמן. לאחר כמה שניות להוסיף את הקמח, לערבול קל עד איחוד חומרים, לסיום להוסיף את אבקת האפיה.

להעביר את הבלילה לתבנית תנור עם נייר אפייה, רצוי לרסס עליו ספרי שמן לפני.
להכניס לתנור שחומם מראש על 175 מעלות למשך 10 דקות.

אפיית יתר תגרום לרולדה להישבר בגלגול.

כשיוצאת מהתנור להניח להתקרר טיפה, להפוך על נייר אפייה מפודר באבקת סוכר (למנוע הדבקות) ולקלף את הנייר שמוצמד לרולדה (זה שהרולדה נאפתה עליו).
לגלגל את הרולדה יחד עם נייר האפייה החדש ולהניח מגולגל להתקררות.

קרם דיפלומט:

קרם דיפלומט הוא בעצם קרם פטיסייר בתוספת שמנת מוקצפת קלות.

360 מ”ל (½1 כוסות) חלב.
100 גרם (1/2כוס) סוכר.
1 מקל וניל או כפית מחית וניל.
3 חלמונים.
30 גרם (1/4כוס) קורנפלור.
100 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה.

מביאים לרתיחה חלב עם סוכר ומקל וניל.
מערבבים חלמונים עם קורנפלור בקערה נקיה. יוצקים שליש מהחלב הרותח לתערובת החלמונים ומערבבים היטב.
מעבירים את תערובת החלמונים לחלב הרותח ומבשלים כ-4-3 דקות תוך כדי טריפה מתמדת עד שהקרם סמיך ומבעבע והתערובת מתחילה להיפרד מהדפנות.
מעבירים את הקרם לקערה ומכסים מיד בניילון נצמד. מצמידים את הניילון לקרם, כדי שלא ייווצר קרום. מצננים.

עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור בקירור עד 3 ימים.

מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לקרם.
מורחים על הרולדה מפזרים תותים, מגלגלים.
זורים אבקת סוכר.
מקשטים בקרם שנותר ופרוסות תותים כיד הדמיון.

לגרסת פרווה:

ניתן להמיר את החלב בחלב סויה והשמנת לקצפת צמחית.

 







מתכונים רולדה קרם דיפלומט אוכל לשבת מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}