1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

5 עובדות על שמרים

מה חשבו אנשים במשך אלפי שנים על תפיחת הלחם, מי גילה את השמרים. וגם טיפין לאפיה עם "שמרית"
כתב בחדרי חרדים, י"א אייר תשס"ו 09/05/2006 17:49

השמרים של 'שמרית'. לא צריך לשרוף המפעל היחידי לייצור שמרים. פאקא

אלפי שנים יחסו אנשים את תפיחת הלחם למעשה קסם, עד שבשנת 1859 גילה לואי פסטר כי לתהליך התפיחה אחראים השמרים.

השמרים הינם פטריה חד תאית שניתן לראותה רק באמצעות מיקרוסקופ. בטיפת נוזל שמרים בגודל של ראש סיכה יש כמאה מיליון שמרים.

פעולת השמרים גורמת לייצור גז דו תחמוצת הפחמן האחראי לתפיחת הבצק ויוצרת ריח וטעם האופיינים למוצרי מאפה עם שמרית.

בייצור תעשייתי מתחיל גידול השמרים במבחנה, ומכמות של 2 גרם מתקבלים לאחר מספר ימים 150 טון של שמרים.

פאקא הוא המפעל היחידי לייצור שמרים טריים לאפיה בארץ מזה 72 שנה. המוצר שמרית – שמרי אפיה טריים בגרגרים להוספה ישירה לקמח – הוא המצאה ישראלית בלעדית שהומצאה בארץ לפני 22 שנה.

טיפים לאפיה עם שמרית

בדיקת טריות השמרית – יש לוודא בנקודת הקניה שתאריך פג התוקף לא עבר (גם לפני השימוש בבית). שמרית יש לאחסן במקרר.

לישה מתאימה – לאחר הכנסת החומרים לקערת המערבל (ללא מגע ישיר של השמרית עם המלח) לשם במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה הנוזלים. מגבירים את מהירות הלישה עד לקבלת בצק רק וגמיש הניתק מהדפנות. בסיום הלישה מותחים פיסת בצק קטנה בעדינות לכל הכיוונים: בצק שאינו נקרע נלוש היטב, במידה והבצק נקרע יש ללוש עוד מספר דקות.

טמפרטורה נוחה – טמפרטורת הבצק משפיעה רבות על קצב התפיחה. כדי לשלוט בקצב יש להשתמש בנוזלים פושרים, לא חמים מדי (נעימים למגע היד) ובמוצרים לא ישירות מהמקרר.

תפיחה מספקת – שימוש בשמרית עם משפר לאפייה ביתית מקטין את זמן התפיחה הראשונה (מספיקה השהיית הבצק לכ-20 דקות). לאחר עיצוב המוצר, לפני האפייה, יש להשהות לתפיחה נוספת. המדד לתפיחה מספקת הוא הכפלת הנפח.

אפיה נכונה – מומלץ לאפות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה המומלצת. להיזהר מאפיית יתר הגורמת להתייבשות המוצר, להוציא מיד מהתנור עם סיום האפיה.

טריות מתמשכת – שימוש במשפר לאפיה ביתית מאריך את טריות המוצר האפוי במספר ימים.

מוצרי שמרית נושאים את חותם הכשרות המהודר של בד"ץ העדה החרדית.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.