1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

מעדן תפוח עץ

עוד מתכון נהדר של "שמרית" לקייצנו החמים
כתב בחדרי חרדים, ל' סיון תשס"ו 26/06/2006 14:00

לאכול וליהנות לאכול וליהנות

חברת "שמרית" מגישה מתכון מיוחד - להכנת מעדן תפוח עץ.

מרכיבים לבצק

5 כוסות קמח
שקית או קובית שמרית
½ כוס סוכר
140 גר' מרגרינה או חמאה
6 כפות שמן
2 חלמון ביצה
קורט מלח
תמצית וניל
כ 1 כוס מים

מרכיבים למלית

8 תפוחי עץ ירוקים חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות
מיץ מ 1 לימון
50 מ"ל דבש
50 גר' סוכר (מומלץ חום)
50 גר' צימוקים
8 שזיפים מיובשים מגולענים קצוצים גס
10 משמשים מיובשים קצוצים גס
10 חישוקי תפו"ע מיובשים קצוצים גס

זיגוג מערבבים ½ כוס סוכר + ½ כוס חלב ומבשלים כ 20 דקות על להבה נמוכה.

אופן הכנת המלית

מבשלים על להבה נמוכה, את תפוחי העץ עם מיץ הלימון הסוכר והדבש עד שיתרככו היטב אך לא יהפכו לעיסה, מצננים מעט. מערבבים את כל הפרות המיובשים הקצוצים.

אופן הכנת הבצק

מכניסים את כל החומרים לקערת מערבל ולשים במהירות נמוכה עד לקבלת גוש בצק.
מעלים למהירות לבינונית וממשיכים ללוש כ 5 דקות נוספות. הבצק מתקבל גמיש ורך ואינו נדבק לדפנות הקערה. משהים את הבצק לתפיחה עד להכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק לכדורים שווים, מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של כ 15 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית וסוגרים את הקצוות מסביב (אין להדק או להדביק את הקצוות בעזרת מים או ביצה. הבצק צריך להיפתח מסביב למלית תפוחי העץ).

מניחים לתפיחה נוספת במקום חמים לכ ½ שעה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה ºC180כ-20 –25 דקות. מוציאים מהתנור ומורחים בזיגוג.

מוצרי שמרית נושאים את חותם הכשרות המהודר של בד"ץ העדה החרדית.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.