1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

מתכון לפיצות

ב"שמרית" הכינו עבורכם מתכון ל-3 סוגים שונים של פיצות. ניתן להכינן יחד עם הילדים המחפשים תעסוקה בחופש
כתב בחדרי חרדים, י"ז תמוז תשס"ו 13/07/2006 13:41

מוצר טעים וקל להכנה. פיצה מוצר טעים וקל להכנה. פיצה

הפיצות הם מוצר טעים וקל להכנה. ניתן להכינו יחד עם הילדים המחפשים תעסוקה בחופשות. אפשרויות הגוון גדולות. ב"שמרית" הכינו עבורכם מתכון ל-3 סוגים שונים.

מרכיבים לבצק (ל-4 פיצות עגולות ודקות בקוטר 28 ס"מ):

1 ק"ג קמח
1 שקית או קובית שמרית
1 שקית משפר לאפיה ביתית
1 חבילה (100 גר') חמאה/מרגרינה
ביצה מס' 2
1 כף מלח
450 מ"ל חלב/מים (פחות מ-2 כוסות).

מרכיבים לתוספות:

לרוטב העגבניות:
1 קופסא גדולה רסק עגבניות (250 גר')
1 קופסא עגבניות מרוסקות (500 גר')
4 עלי בזיליקום טרי
מלח ופלפל

לפיצות השונות: הכמויות ל-4 פיצות

1. לפיצה פיקנטית

1 פלפל ירוק חריף טרי קצוץ דק
1 פלפל אדום טרי חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק טרי חתוך לקוביות
1 גוש גבינה בולגרית מפוררת (כ-300 גר')
1 שקית גבינה צהובה מגוררת (כ- 500 גר')

2. לפיצה ים-תיכונית

פרוסות חציל מטוגן או אפוי (מ- 1 חציל בינוני)
בצל בטבעות( מ-2 בצל בינוני), ניתן מטוגן
עגבניות מיובשות חתוכות דק (200 גר')
1 חב' גבינת פרומעז פרוסה לפרוסות
1 שקית גבינה צהובה מגוררת (כ- 500 גר')
תבלין זעתר לפי הטעם

3. לפיצה כפרית

1 סלסלה פטריות טריות (250 גר')
1 קופסא תירס גרעינים
זיתים ירוקים בטבעות (200 גר')
3 עגבניות טריות בקוביות
1 שקית גבינה צהובה מגוררת (כ-500 גר')
תבלין אורגנו

אופן ההכנה:

מכניסים לקערת מערבל את חומרי הבצק פרט למים, לשים באיטיות תוך הוספה הדרגתית של המים. לשים עד קבלת בצק רך וגמיש הניתק מדפנות המערבל.
משהים מכוסה כחצי שעה.
מחלקים הבצק ל-4 גושים ויוצרים צורת כדור מכל אחד.
משהים מכוסה לחצי שעה נוספת, מרדדים כל גוש על משטח מקומח
לעלה עגול בעובי כ 1/4 ס"מ ומניחים על נייר אפיה בתבנית מתאימה.
מפזרים את רוטב העגבניות והתוספות ובסיום את התבלינים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180-190 מעלות ל-20-25 דקות.
מוציאים מהתבנית עם נייר האפייה ומגישים חם.

מוצרי שמרית נושאים את חותם הכשרות המהודר של בד"ץ העדה החרדית.






הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. אכלתי פיצה  

    נתי

  2. אתר הפיצה הגדול  

    רענן