י' ניסן התשפ"ד
18.04.2024

לראשונה בישראל: סושי אמיתי כשר למהדרין

כבר לא צריך להרחיק לחו"ל או להסתפק בתחליפים מתחום ירקות העלים. שף מסעדת 'טריאקי' בפ"ת מגיש את הפתרון

עופר אגסי, דגים, וחברים.                               צילום: מאיר דהן
עופר אגסי, דגים, וחברים. צילום: מאיר דהן

יוזמה מקומית שנטלו על עצמם איש העסקים שלום לבנהרץ מכפר חב"ד, ושף מסעדת 'טריאקי' בפתח תקווה, עופר אגסי, הביא לכך שניתן לקיים אירועי סושי על טהרת המטבח היפני בארץ, בכשרות מהודרת.

עד כה, מסעדות בארץ שביקשו להגיש את הסושי בגרסת מהדרין, נאלצו לאלתר חיקויים לדפי האצות המפורסמים, בין השאר באמצעות עלי סלק מאודים. אבל כע,ת כאמור, נוצרה הזדמנות חדשה: דפי האצות מיוצרים בארצות-הברית על-ידי יצרן מקומי תחת השם 'סושי מצויין', ונהנים מכשרות מהודרת של ארגון הכשרות סטאר K.

לבנהרץ קיים בליל פורים האחרון מסיבת בר מצווה לבנו. אופי הכיבוד התפרס על מאכלים מ"שבע ועשרים ומאה מדינה...", אולם את עניין הסושי היה צריך "להמציא". במסעדות הכשרות למהדרין בניו יורק ניתן להשיג סושי מהדרין, ולכן כמות גדולה של דפי אצות הוטסה במיוחד לאירוע.

עופר אגסי השף, ביצע ניסויים לפני הבר מצווה, וכבר בליל פורים התמלא אולם השמחות בגלילי אורז של דגים ואצות. הקהל, מיותר לציין התלהב, השף גם, ובקרוב ניתן יהיה להזמין במקום סושי מהדרין, בהתראה קצרה.

כשרות האצות: ארגון הכשרות "סטאר K"
כשרות המסעדה: הרבנות פ"ת

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 9 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד