ט"ו ניסן התשפ"ד
23.04.2024

במבה? הגנה מפתיעה מאלרגיה

מחקר שנערך בימים אלו מנסה להוכיח: חשיפה מוקדמת של תינוקות לחטיפי בוטנים מפתחת עמידות לאלרגיה זו, הנחשבת לקטלנית מבין האלרגיות למזון

במבה? הגנה מפתיעה מאלרגיה

מחקר המתקיים במקביל באנגליה ובישראל, בודק את הסיבות להבדלים בשכיחות אלרגיה לבוטנים בשתי המדינות. מחקר בנושא התפרסם בנובמבר 2008 בעיתון היוקרתי ביותר בתחום: Journal of Allergy and clinical Immunolgy, וממנו עלה ששכיחות האלרגיה לבוטנים בישראל בקרב גילאי 4-18 היא כעשירית מזו שבאנגליה.

החוקרים סוברים שכנראה חשיפה מוקדמת של תינוקות לחטיפי בוטנים מפתחת עמידות לאלרגיה זו, הנחשבת לקטלנית מבין האלרגיות למזון. כיום, ממשיך המחקר בכיוון מסקרן: תינוקות אנגלים נחשפים לחטיפי בוטנים בגיל 6-9 חודשים, במטרה לבדוק סברה זו.

בישראל, מסתבר, השכיחות לאלרגיה לבוטנים, בגילאי 4-18 שנים, היא עשירית מהשכיחות באנגליה. למרות שהדעה המוקדמת היא כי באנגליה נחשפים הילדים לבוטנים בגיל צעיר, בגלל השימוש בחמאת בוטנים, הסתבר במחקר שדווקא הילדים הישראלים נחשפים לבוטנים בגיל צעיר יותר.

באנגליה, הילדים נחשפים לממרח בוטנים בסביבות גיל שנתיים, בעוד שבישראל נחשפים תינוקות בגיל 6–9 חודשים לחטיפי בוטנים בסגנון במבה ותואמיו. במחקר, המתקיים מזה 6 שנים, נמצא כי שכיחות האלרגיה לבוטנים בישראל נמוכה בהרבה מזו שבאנגליה. הממצא המסקרן של המחקר הוא, כאמור, שככל הנראה חשיפה מוקדמת זו דווקא מפתחת עמידות לאלרגיה לבוטנים.

קישורים:
מקור: מאקו
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד