י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024

בריא ומזין • לביבות קישואים ונענע

מחפשת תוספת משביעה מתפוחי אדמה? • קבלי מתכון: בשביל השובע: תפוחי אדמה, בשביל הבריאות: קישואים, בצל, יוגורט ושום • לביבות במתכון מקורי וייחודי • בתיאבון

בריא ומזין • לביבות קישואים ונענע



כמות: 6-8 איש
זמן הכנה: 10 דקות
זמן טיגון: 10-15 דקות

מצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 ק"ג קישואים נקיים וללא קצוות
1 בצל יבש קטן מקולף
1 ביצה
3 כפות קמח תופח
מלח/פלפל
חופן עלי נענע טרייה קצוצה

שמן לטיגון

לרוטב היוגורט:

גביע יוגורט
1 שן שום קטנה קצוצה
3 ענפי נענע קצוצה
מלח-לפי טעם

אופן ההכנה:

• קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במים עד להתרככות.

• מסננים ומועכים במזלג.

• תוך כדי בישול התפו"א מגרדים בפומפיה את הקישואים והבצל, מעבירים למסננת וסוחטים היטב את כל הנוזלים.

• מניחים בצד במסננת על מנת להמשיך ולהגיר את שאריות הנוזלים.

• מעבירים לקערה את תפוחי האדמה, הקישואים והבצל ומערבבים.

• מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
.
• מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן. השמן צריך להיות חם, אך לא לוהט. אם מתחיל ל"עשן", מסירים מהאש וממתינים מעט לצינון השמן.

• מניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים מעט. ממשיכים בהתאם לגודל המחבת.

• בודקים בזהירות ואם הלביבות מתחילות להשחים, הופכים לצידן השני. ממשיכים בטיגון עד להשחמה.

• מוציאים, מניחים על נייר סופג. ממשיכים עד שנגמרת התערובת.

• מגישים עם רוטב היוגורט: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה.


בתיאבון

המתכון באדיבות השף מוריס מונייר

לביבות קישואים תפוחי אדמה בריא מזין בצל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד