י"ט אדר ב' התשפ"ד
29.03.2024

מתכוננים לחג: דניס על מצע מרמלאדת מנטה

מחפשת מתכון דגים לחג שאינו גפילטע? קבלי מתכון מדניס: סביצ'ה דג דניס, על מצע מרמלאדת מנטה בעיטור אנדיב וקונפי עגבנייה • ממטבחו של מוטי בוחבוט, שף ראשי במלון ענבל ירושלים

מתכוננים לחג: דניס על מצע מרמלאדת מנטה



חומרים לסביצ'ה:

• 500 גרם פילה דג דניס חתוך לקוביות
• 1 כף עירית קצוצה
• 1 כף כוסברה
• 1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
• 2 כפות גמבה קצוצה דק
• 1 כפית צלפים קצוצים דק
• 2 יחידות בצל ירוק קצוץ דק
• 1 כף גינג'ר קצוץ
• מיץ מלימון 1
• שמן זית
• מלח ופלפל שחור
• 4 פלחי לימון כבוש ללא פפריקה.
• 5 יחידות צלפים שלמים.
• 1 יחידה עגבניה חתוכה ל–6 ללא קליפה וללא גרעינים, מבושלת במי סוכר כ–5 דקות.
• 5 יחידות עלי אנדיב שלמים לקישוט.

החומרים למרמלאדת נענע:

• 5 גבעולי נענע טרייה מנוקה לעלים בלבד.
• 1 ליטר מים
• 100 גרם סוכר
• 30 גרם הגר הגר
• גרידת לימון ומיץ מלימון אחד

להכנה המרמלאדה:

• נענע + מים לטחון יחדיו במעבד מזון לטחינה דקה במיוחד, להעביר לסיר בישול, להוסיף סוכר ולהרתיח, להוסיף את ההגר הגר לסיר בישול ולערבב באופן תמידי כ–6 דקות רתיחה. להסיר מהאש ,להוסיף פנימה את מיץ הלימון + גרידת לימון לערבב וליצוק לתבנית שטוחה, עובי המרמלאדה כחצי ס"מ.

• לצנן בטמפרטורת החדר כשעה.

• לקרוץ מרובע בעזרת חותכן ולהניחו במרכז צלחת הגשה.

להכנת הסביצ'ה:

• לערבב את כל מרכיבי הסביצ'ה יחדיו. ליצוק לקורץ מרובע (קטן יותר מהגודל של המרמלאדה) כך שנוצרת לנו קובייה מעל למרמלאדה.

הצעת הגשה:

• על צלחת הגשה להניח קוביית מרמלאדה, להניח מעל קוביית סביצ'ה.

• להניח על קוביית הסביצ'ה עלה אנדיב להכניס לתוכו פלח עגבנייה ואחד יחידת צלפים.

• ניתן להוסיף מעט רוטב שום שמיר קצוץ ומיונז.
דג דניס סביצ'ה מוטי בוחבוט מלון ענבל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד