י"ח אדר ב' התשפ"ד
28.03.2024

בימי קציר חיטים • גלריה מיוחדת

מדוע לא יקצרו השנה חיטים בדרום הארץ? באיזו שעה קוצרים? ואיך בודקים את לחות החיטה? • מיכאל יפה 'לוקח לטיול' מרתק בשדות, בשעת קציר החיטים למאפיות המצות המהודרות

יש המהדרין לקצור הכל בידיים
יש המהדרין לקצור הכל בידיים




בימים אלו מסתיים קציר החיטים של מאפיות המצות המהודרות. השנה, עקב מיעוט הגשמים, לא ניתן לקצור חיטה בדרום הארץ. בצפון הארץ ירדו גשמים רבים יותר, אבל שם עדיין קיימת לחות בתבואה, ותבואה שתוכנס למחסן עם אחוזי לחות גבוהים - עלולה להחמיץ. כיוון שכך, עיקר הקציר השנה הוא במרכז הארץ.

הקציר הוא תהליך ארוך ומורכב: ראשית, יש לדאוג לניקוי מכונת הקציר, המכונה 'קומביין'. אחר-כך יש להשיג נהג שומר תורה ומצוות, כאשר בכל מקרה, משגיח כשרות יושב לצידו של הנהג בכל שעות הקציר. כמו כן יש להכין שקים לקליטת החיטים - וכמובן מקום אחסון שמור ממזיקים ומלחות.

הקציר מתחיל בשעות הצהרים המוקדמות. מדוע לא בבוקר? פשוט כי ממתינים שהשמש תייבש את טללי הלילה.

קוצרים קציר ראשוני. בודקים את הלחות, ומחליטים אם ממשיכים בקציר או שממתינים ומאפשרים לשמש לאזור כוחות נוספים.

החיטים שנקצרות ונמצאות בעלות לחות גבוהה מהמותר, נשארות לתרומות ומעשרות. המשגיחים משתמשים בציוד דיגיטלי, מהמשוכללים בעולם, למדידת אחוזי הלחות שבתבואה.

קצרנו? מעבירים לשקים. בכל סיבוב של קצירה, מתבצעת מדידה מחודשת של אחוזי הלחות.

החיטה עוברת למחסנים, כשמשגיח צמוד מתלווה לכל משאית.

הביטו בגרגירים. אולי נפגש בפסח תש"ע?
















פאת השדהצילום: פאת השדה
פאת השדה





יש המהדרין לקצור הכל בידייםצילום: יש המהדרין לקצור הכל בידיים
יש המהדרין לקצור הכל בידיים





צוות ההשגחה מתארגן ליציאהצילום: צוות ההשגחה מתארגן ליציאה
צוות ההשגחה מתארגן ליציאה





המשאיות בהמתנהצילום: המשאיות בהמתנה
המשאיות בהמתנה





בבוקר, המשגיח בודק את הצילום: בבוקר, המשגיח בודק את ה
בבוקר, המשגיח בודק את ה'קומביין'





המשאית עם המשגיחצילום: המשאית עם המשגיח
המשאית עם המשגיח





הצילום: ה
ה'קומביין' חושף מלתעותיו







התבואה עוברת לשקים צילום: התבואה עוברת לשקים
התבואה עוברת לשקים





שקים חדשים לקליטת החיטהצילום: שקים חדשים לקליטת החיטה
שקים חדשים לקליטת החיטה





כך נראה השדה אחרי שעבר בו הצילום: כך נראה השדה אחרי שעבר בו ה
כך נראה השדה אחרי שעבר בו ה'קומביין'





בודקים את טיב החיטהצילום: בודקים את טיב החיטה
בודקים את טיב החיטה





החיטה מיד ביציאה מהקומבייןצילום: החיטה מיד ביציאה מהקומביין
החיטה מיד ביציאה מהקומביין










מכשיר לבדיקת הלחותצילום: מכשיר לבדיקת הלחות
מכשיר לבדיקת הלחות










נסיון כתישה, לא קשור לכשרותצילום: נסיון כתישה, לא קשור לכשרות
נסיון כתישה, לא קשור לכשרות


הטור מוגש בחסות חברת 'גלים תיירות ונופש'


תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 8 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד