ההחתמות נגד רבי אמנון יצחק • "מרן זעם: את כל אלה אמנון רצה לבטל?"
מה קרה מאחורי הקלעים של פרסום 'מכתב המחאה' עליו חתמו גדולי התורה הספרדים - נגד רבי אמנון יצחק • "הגר"ש כהן התעקש שלא לכנותו הרב" • "היו רבנים שהיססו, עד ששמעו התבטאויות על 'אחרי 120' והבינו שזה לא פוליטי" • ולמה הגר"ע יוסף מסרב לפגוש את רבי אמנון?
מה התרחש מאחורי הקלעים של פרסום מכתב ה"מחאה נמרצת - רבם דקרו", עליו חתמו עשרות גדולי תורה ורבנים ספרדים, נגד רבי אמנון יצחק?
כל מי שמבין מעט ביחסי-ציבור (וכאלה יש בשפע בציבור החרדי) יודע לומר כי תנועת ש"ס שגתה כאשר נגררה אל קרב המהלומות מול מייסד מפלגת 'כוח להשפיע'. משהחלה להגיב, נכנסה התנועה ששמה לה למטה להחזיר עטרה ליושנה אל מדרון חלקלק. הוא אמר - הם הגיבו, וכן הלאה. לשיאם הגיעו הדברים כשנכנס רבי אמנון יצחק אל חדרו של הגר"ח קנייבסקי ודלה ממנו מילה בודדת ("מסתבר"), ממנה ניתן היה להבין, כאילו חלילה, הגר"ח נגד הגר"ע יוסף. אבל כך זה נראה בעיני המתבונן.
מי שנכנס לתמונה והכריע לפרסם מכתב מחאה על ביזוי נשיא מועצת חכמי התורה, היה הגאון רבי שלום כהן, חבר מועצת החכמים של ש"ס וראש ישיבת 'פורת יוסף'. הוא האיש שפעל יותר מכל להשבתו של אריה דרעי אל חיק התנועה, ונראה כי הוא חש אחריות להשגיח שהכול יתנהל כשורה.
אחד המעורבים מאחורי הקלעים בהחתמות הרבנים מספר: "ניסוח המכתב נעשה על ידי הגרון רבי שלום כהן, לאחר ששמע התבטאויות אמנון יצחק. עיקר הקצף יצא על הטענות של רבי אמנון כאילו הגר"ע יוסף אינו מחליט בעצמו - ובני ביתו 'מסובבים' אותו. הוא גם תיקן, הגיה ושיפר את הנוסח מספר פעמים".
חשוב לשים לב לעובדה שהגר"ש כהן התעקש שלא לכנות את אמנון יצחק בתואר הרב, אלא ר' בלבד. הוא אף שוחח עם הגאון רבי שמעון בעדני, חבר מועצת חכמי תורה, על כך.
"בשלב מסוים, ככל הנראה לאחר פגישה שהתקיימה בין רבי אמנון לרב בעדני, ביקש הרב בעדני להשמיט את שמו של אמנון מהמכתב. הרב שלום כהן סירב בתוקף. לאחר שהחריף אמנון את התבטאויותיו, הסכים הרב בעדני שיש להשאיר את שמו של אמנון יצחק, ואף דיבר נגדו בחריפות בכנס באשדוד".
הגר"ש בעדני. צילום ארכיון
"ההתבטאות של 'אחרי 120' הכריעה את הכף" הגורם שהיה מעורב מאחורי הקלעים ממשיך: "רב תימני מוכר הגיע אל הגר"ח קנייבסקי בשאלה אם לחתום על מכתב המחאה, מאחר והוא חושש על עצמו ומסיבות אישיות נוספות. הגר"ח השיב 'לפנות אל הגראי"ל שהוא גדול הדור'. הגראי"ל השיב שאינו צריך לחתום, אך חובה עליו למחות בעל-פה על הפגיעה בכבוד התורה.
"היו מספר רבנים חשובים שסירבו לחתום", מעיד האיש. "היו מספר רבנים שבתחילה היססו, אבל אז השמיעו להם התבטאות מסוימת של אמנון יצחק, לפיה 'הוא ההנהגה החלופית אחרי 120' (ברדיו אילת וערוץ 10), ועוד כמה התבטאויות נוספות - ומשהבינו כי לא מדובר בחתימה על רקע פוליטי, החליטו לחתום.
בתוך כך, פרסם רבי אמנון בהרצאה בחדרה הקלטה שקיים עם הרב יעקב לוגאסי, שבה הוא מתנצל על חתימתו, ואומר כאילו הוטעה. "בפועל", אומר האיש, "הרב לוגאסי חתם לאחר שנועץ ברב משה צדקה, וזה הורה לו לחתום. מאוחר יותר, פנה לוגאסי לרב צדקה, ואמר לו שאינו מרגיש בנוח עם חתימתו, מאחר והוא חייב לרבי אמנון הכרת הטוב על שהדפיס את ספריו. הרב צדקה השיב לו, כי הוא יכול למשוך את חתימתו, אך חובה עליו למחות בעל-פה".
אחד מבני הבית הקרובים אל הגר"ע מעיד: "לטענת רבי אמנון יצחק, מכתבו של מרן זוייף. בפועל, מרן כתב זאת בכתב-ידו, לאחר שביקש לשמוע באוזניו את התבטאויותיו של אמנון יצחק, ואף נועץ עם מספר רבנים שהגיעו להתפלל במעונו בשבוע האחרון".
תלמידים קרובים של הגר"ע, מבאי ביתו, הגיבו בזלזול על ההסרטות שפרסם רבי אמנון, בהן הוא מראה את אהבת הגר"ע כלפיו. "למה הדבר דומה? לזוג שנישא בחתונה מפוארת, ולאחר מכן התגרש. הרי לא יעלה על הדעת להשתמש בצילומי החתונה כהוכחה לאהבת הזוג איש את רעהו".
הגר"ע. צילום ארכיון: יעקב כהן
הגר"ע כעס: "את כל זה אמנון יצחק רצה לבטל" ומדוע לא מכניסים את רבי אמנון אל חדרו של הגר"ע לפגישה?
גורם מקורב מסביר: "בשנים האחרונות מרן התבטא נגדו מספר פעמים. רק לאחרונה, במלחמה עם הזמרים, סירב הרב לקבלו, בטענה שאין זו דרכה של תורה לצאת למלחמה עצמאית, ואחר-כך לבוא ולקבל ברכת הדרך.
"כשארגון 'הידברות' עשה כנס באצטדיון טדי בקיץ לפני שנה וחצי, בהשתתפות הזמר ציון גולן ובמעמד מרן, יצא אמנון בחריפות נגד הכנס ונגד מארגנו, פנחס ראובן. בהרצאות הוא טען שאין להשתתף בכנס. כבר אז, מרן כעס עליו מאוד, ובסיום הכנס, כשהיה ברכבו וראה מקרוב את ההמונים, אמר בכעס: 'את כל אלו רצה אמנון יצחק לבטל'".
מכתב המחאה של רבני הספרדים פורסם בהבלטה ביומונים ובשבועונים החרדיים. רק 'יתד נאמן', עיתון הבית של 'דגל התורה', לא הדפיס את המחאה.
מדוע?
בבית הגראי"ל שטיינמן שבים ומבהירים: "מעולם לא נתן הרב כל לגיטימציה להקמת מפלגת 'כוח להשפיע'. המכתב לא פורסם, לא חלילה משום שכבודו של הגר"ע יוסף אינו חשוב בעינינו". לדבריהם, החשש הוא מכך שחילוניים המגיעים להרצאותיו של הרב אמנון יצחק ייזכרו במכתב הרבנים נגדו, ולא ירצו לשנות במעשיהם ולו במעט. 'זה האיש שרבנים חתמו נגדו, למה נשמע לו?', יחשבו.
את תגובת רבי אמנון יצחק ומפלגת 'כוח להשפיע' לא הצלחנו להשיג.
שצריך להצביע ש"ס ולא לרב אמנון. כי למאי נפקא מינה?
אבל העיקר שכולם הבינו שזה לא פולטי.
ממש מגוחח
באוסלו ב' ש"ס הצביעה נגד כפי שהורה מר"ן.
י.
ש"ס פועלת עפ"י דעת תורה, ולא עפ"י תורה שהמציאו הבריונים ה"דתיים" שעוברים על גופי תורה, ומנגד מסכנים עם שלם ע"י הנהגת כוחי ועוצם ידי בעבור אידאולוגיה שאין לה קשר לתורה.
צודק 100% רק בן ארי (ל”ת)
יעקב
מי זה הרב שלו ? אליהו הנביא אתם אין לכם דעת תורה רפורמים
מי הולך עם מיזוחניקים
אני לא קורא לכם דתיים הרפורמים החדשים מתירים לי אישה בחצי כיסוי ראש עירבוב נשים וגברים יחד לא עלינו אתם לא דתיים למה אני אצביע לעבירות רק ש'ס רק מרן
אוסלו שמוסלו (ל”ת)
ךך
ש"ס מיפלגה....
אייל
הכי טובה שיש!!! ותסתום תפ'ה שלך מהר!!
אין שום ראיה שאכן מרן הגר״ע יוסף הגיב איך שהוא. זה הכל המצאות של האנשים שמסביב. הדרך היחידה היא להפגיש בין שני הגדולים ולתעד את זה. הביטוי של 120 צריך (ל”ת)
מי לנו גדול ממשה רבינו שנהג כך בדומם.כידוע המכות הראשונות במצרים הוצאו לפועל ע"י אהרן הכהן בגלל הכרת הטוב ליאור, ולאדמה. משה רבינו היזהיר את פרעה אבל להכות במטה את היאור עשה אחיו ובעקבות ציווי מפורש של הקב"ה לנהוג כך.
אני כופר במי שהמדינה הציונית העלתה לגדולה והכתירה אותו בתואר ";מרן";. מי שמכיר אותי יודע שאני נגד העוולות שעשו לבני עדות המזרח, ואיני רואה באשכנזיות מקור לגאווה, אבל חשוב לציין כי רבני ה'ספרדים' שהצמיחה לנו המדינה בדורות האחרונים, כולם מלחכי פנכתה, כולם מקבלים משכורות ממנה, כולם תינוקות שנשבו, שהוריהם האדוקים יותר הגיעו ארצה ונאלצו לזלזל בדת, ובניהם או נכדיהם - כלומר רבני ה";ספרדים"; חזרו בתשובה, אימצו קצת ציונות וממלכתיות, קצת מנהגים ליטאים, ולשון של לטאה, והופה יש לנו רב ";ספרדי"; עם זיפים, עם חשד לפלילים או בדרך לכך, אז תעשו לי טובה, אין לכם רבנים עם דעת תורה, אלא גנגסטרים שמחפשים איך לחיות על חשבון המדינה הציונית, במקום להתפרנס בכבוד כמו רבני ספרד של פעם. היש לכם רב צדיק כגון בעל ה'בן איש חי' לדוגמה ?
אתה אפקורוס. מרן הבית יוסף זי''ע לא רוצה בך. מרן יביע אומר שליט''א מפיץ תורתו והוא מלמעלה מגן עליו (ל”ת)
מרן ב''י=מרן יביע אומר
הרב לא מקבל שקל מהמדינה..וזה הוצעת שם רע..
יניב
למה אתה חושב שמר"ן מקבל שקל מהמדינה זה הוצעת שם רע.. הרב עובדיה יוסף מתפרנס אם אני לא תועה מכתיבת ספרי ההלכה ושלא נתבלבל חס ושלום כי זה על הטירחה של כתיבת הספר והעריכה וזה מותר לכל הדעות (להציל אותך מעוון לשון הרע)
כל האמת על השקרים של הנוכל אמנון יצחק, תקראו ותשפטו בעצמיכם!
בס";ד ראשית לגבי ההקלטה של הרב לוגאסי שהושמעה בהרצאת אמנון יצחק אתמול בחדרה הנה לפניכם הבהרה אמיתית.אני שוחחתי עם הרב לוגאסי הבוקר וכך פני הדברים:א.אמנון יצחק הקליטו ללא רשותו וידיעתו ופרסמו ברבים שזה כשלעצמו עבירה דאורייתא ב.הרב לוגאסי לא קרא את המכתב אבל בעקבות רבו הרב צדקה חתם ואחר כך כשחשב שאולי יש משהו לא ברור מיראת שמיים שלו התקשר מיוזמתו לאמנון יצחק שניצל את חוסר ידיעתו לגמרי ותקף אותו וכו הקלטה שידועה לכם,כיום שהרב יודע ושמע את כל הבזיון החמור של אמנון יצחק נגד הרב אינו חוזר בו מחתימתו ומבקש להודיע ברבים שחתימתו תקפה ועומדת שרירה וקימת למחות כנגד בזיון מאור עיננו הגר";ע.
לגבי הדין של שמוע בין אחיכם שאמנון מנפנף בו א.כתבו הפתחי תשובה ועוד שבביזיון ת";ח אין צורך לשמוע בין אחיכם מרן שמע את כל ההקלטות הארוכות של אמנון כולל הקללות וכו ושמע מפי עדים נאמנים עוד וכתב מכתב של הקדיח תבשילו
מכתב המחאה נוסח ע";י חכם שלום הכהן ועוד אז מי שרוצה לדעת האמת שיחקור ולא כגולם יאמין לכרטה טי וי תתקשרו לרבנים הגדולים ותבררו לפני שאתם מגיבים
ותשאלו את עצמכם איפה שמוע בין אחיכם לגבי הרב פנגר?לגבי הזמרים?וכו
איך הרב קנייבסקי חווה דעתו בלי לשמוע צד מר";ן וכו?אל תהיו תמימים
הכל הטעיה! הרב אמנון לא דיבר נגד מרן הוא לא אמר שהוא יורשו לאחר 120 . הוא אמר שב"ב של הרב רוצים לשלוט גם אחר 120
זמיר
הדברים כאן חמורים מדובר באי הבנה טרגית ונוראה. נקווה שיסבירו לרבנים שהוא לא אמר את הדברים . עקבתי בעיון אחרי כל דברי הרב אמנון והם פשוט הבינו אותו בצורה לא נכונה. שוב, הרב אמנון אמר כי יש גורמים בביתו של הרב עובדיה שרוצים להמשיך לשלוט לאחר 120 . הוא לא אמר שהוא יבא במקומו של הרב עובדיה אלא שהוא בא במקום המנהיגות הפוליטית של המפלגה.
לא יאומן איך מסלפים ומבינים את דבריו בצורה לא נכונה.
שלרב אמנון השיטה שלו יותר קנאי לדבר השם כמו רשב'י בזמנו שיצא מהמערה וראה מחלל שבת כמדומה והרגו במאור עיניו יצאה בת קול ואמרה להחריבו עולמי באת זה לא השיטה לצאת נגד זמרים ולהחרים אותם ולהילחם נגדם ועוד מלחמות נגד מילקי וכדומה הכל בדרכיה דרכי נועם לא בכח ולא במלחמות ולא בחרמות עד שיבוא משיח צדקינו ויגאלינו מה נעשה שאנו במדינה שהיא לא דתית אבל ברוך השם יש הרבה שבים בתשובה רק בדרכי נועם ולא בקפידות וקללות גם אם מקללים לדון אותו לכף זכות תינוק שנישבה
כאחד שלומד את תורתו והוגה ומעיין בה זה שנים רבות ובקי בכל ספריו בבקיאות ועיון כאחד ורואה בו את מורי ורבי אצטרך לקבל את ההחלטה והיא בהחלט לא תהיה קלה! די. עד כאן. כאן דרכי נפרדת מדרכו. לעולם לא אזלזל בו אך לעולם גם לא אוסיף עוד לדעתו.
פשוט תתמקדו כמה אתם טובים ותנסו לקנות את השם שלכם שליכלכתם אותו כל כך.
הציבור רוצה שהרב אמנון יכנס לרב עובדיה כדי שיהיו הבנות ושלום.
תהיו נקיי כפיים, תעשו הכל לשם שמים תפסיקו להכפיש אחרים.
תתמקדו במעלה של הרב עובדיה ועצמכם ואל תשלחו רסן ברב אמנון.
אתם מזיקים לעצמכם.
מצגד אחד אתם כותבים: "; מי שמבין מעט ביחסי-ציבור (וכאלה יש בשפע בציבור החרדי) יודע לומר כי תנועת ש";ס שגתה כאשר נגררה אל קרב המהלומות מול מייסד מפלגת 'כוח להשפיע' ומצד שני אתם ממשיכים בכתבה נגדו.
האם אכן הרב אמנון ביזה את מרן הגרע יוסף ? תגובה עניינית
זעקת הדל
אני רק יכול לומר את מה שאני ראיתי עד כה, אל מול ההאשמות נגד הרב אמנון.
1 - עברתי על כל תלונות אנשי שס נגד הרב אמנון, ולא מצאתי בהן אמת, הרב אמנון לא ביזה את הגר";ע יוסף שליט";א באף מילה ודיבור.
2 - גם מה שנכתב בשמו של הגר";ע שהרב אמנון הקדיח תבשילו, הרב אמנון ועוד חכמים, חוששים שדברים אלו זוייפו והרב עובדיה מעולם לא כתבם נגד הרב אמנון.
3 - צריך להבין שאנשי שס המקיפים את הרב עובדיה מונעים מהם להיפגש, למרות שאפילו רשעים גמורים זוכים לשוחח עם הרב עובדיה, ומה נשתנה הרב אמנון לרעה מכולם ? אין זאת אלא שהם מסתירים משהו מהרב עובדיה וחוששים ממשהו שהרב אמנון עתיד לגלות לרב עובדיה.
4 - סביר להניח שהרב עובדיה ייצא נגד הרב אמנון בפיו, לאחר שמילאו אותו בעלילות והסתות נגדו, מנעו ממנו במשך שנים לראות את פניו, ( ואפשר אף שאומרים לרב עובדיה שהרב אמנון מסרב להיפגש איתו..), אך כדאי יהיה להקשיב היטב להאשמותיו נגד הרב אמנון, וכל אדם יראה האם אלו האשמות אמת או מה שהעלילו על הרב אמנון באזני הרב עובדיה.
5 - הרב אמנון מהלך בגדולות ושואף לתקן עולם במלכות שדי, והוא איש קשה כברזל ואינו נושא פני איש ואין מעליו אלא מידת האמת. הוא מסוג האנשים שקשה להכילם והם נראים כמאיימים, יש רבים חילונים ודתיים החוששים מפניו ומכנים את מעשיו כשיגעון, כי הם אינם מכילים את מידת האמת הקיצונית שבו, ואת התנהלותו בעולם, אך בין אם נאהב את דרכו ובין אם לאו, אין כל עבירה ושמץ איסור ברצונו האישי לכבוש עוד ועוד יהודים לאביהם שבשמים ולהשיב את הגלויות ארצה.
6 - אף אם מקננת בלבו תחושת שליחות משיחית, כל זמן שהוא אינו מכריז על עצמו כמשיח, וכל זמן שהוא פועל על פי ההלכה, הרי שרשות בידו לחשוב על עצמו מה שהוא רוצה. לכל היותר לא יהא אלא כשוטה שבעולם. אך , כל זמן שלא אמר שהוא משיח, והכחיש והתנגד בפירוש לאמירות של אחרים כאלו על עצמו, אסור לפגוע בכבודו ! כי אף אם יחשבו בו שהוא משיח ויוברר שאינו, כל זמן שהוא הולך בדרך התורה ולא סר ממצוותיה קטנה או גדולה, הרי הוא ככל יתר הכשרים שבישראל.
7 - אין ספק לכל מי שעיניו פקוחות שמתנהל נגד הרב אמנון מסע ציד משל היה כאחד הרשעים, ומסע זה מתנהל על ידי אינשי דלא מעלו , דאכלו קורצא בבי מלכא, כקמצא ובר קמצא,ואנשים הללו אין יראת אלקים מגמת פניהם אלא קינאה שינאה ותחרות, צרות עין ובקשת השררה, ויש להרחיק מהם כמטחוי קשת.
כרגע יש גזירה בשמים ויתכן מאד ומפלגת שס כבר לא תתקיים בבחירות הקרובות
מלאך
יש גזירה קשה על עם ישראל ורוצים לקחת את הרב עובדיה בשמים רחמנא ליצלן תשאלו את המקובלים האמיתיים ותראו העלבון של הרב אמנון יצחק לא עובר בשתיקה יש רעש גדול בשמים
אני מתחזק ומשתדל לקיים מצוות והרבה בזכות הרב אמנון יצחק מי זה הרב הזה שמעולם בקושי שמעתי עליו ?? מי זה הרב שלום כהן הזה ? למה הוא לא החזיר אותי בתשובה ? למה הוא לא עוזר ליהודים להתקרב לבורא עולם ?? הוא מתאים להיות ראש ישיבה ומנהיג בישיבה ולא מנהיג דור ככל הנראה אחרת מדוע מעולם בקושי שמענו עליו
ככה זה שאתה 'בן ישיבה' בעל תשובה ללא ידע מוקדם, אחי
המביט
ולענייננו, אל תתבעס אחי, כמוני כמוך שחזרתי בתשובה לפני עשר שנים מהרצאותיו של ר' אמנון, לא הכרתי כלום, ולמעשה אפילו לא את מרן שליט"א. אולם לאחר שהשלמתי 'חומר' בסיסי אני יודע גם יודע מיהו גדול הדור מאור ישראל נר"ו ואפילו מיהו הגאון האדיר הרב שלום כהן שליט"א [לידיעתך: ראש ישיבת 'פות יוסף' בי-ם, חבר מועצת חכמי התורה ואחד מגדולי הדור], שאגב אח יקר, החזיר בתשובה לא פחות מר' אמנון ואולי הרבה יותר! והיום אני גם מבין שלא כל מחזיר בתשובה שמצחיק אנשים בהרצאותיו ויש לו אייפון ואנטנה הוא מגדולי הדור או חייב לדעת את כל הש"ס [תרתי משמע (-:]... אלא שכבודו במקומו מונח, אבל התורה מצוה אותי [ואף אותך, יקירי] - 'ועשית ככל אשר יורוך... לא תסור ימין ושמאל", ולכן עלינו לקיים את מצות רבינו הגדול מרן שליט"א ויתר גדולי הדור הספרדים ולהניח בקלפי ביום הבחירות את הפתק בעל צירוף האותיות 'שס'. בהצלחה גם לך אחי. חזק חזק ונתחזק.
לדאבוננו הרב, הרב אמנון יצחק אינו מכיר את מקומו, אין שום סיכוי שיעבור את אחוז החסימה, אז לאן הוא רץ, הוא מתימר להיות מה שהוא אינו.
אלכס
לדאבוננו הרב, הרב אמנון יצחק אינו מכיר את מקומו, אין שום סיכוי שיעבור את אחוז החסימה, אז לאן הוא רץ, הוא מתימר להיות מה שהוא אינו. -- הדרך לגיהונם מרוצף בכוונות טובות. תאותו לפירסום מעבירה אותו על דעתו. -- הרבה אנשים נהרסו בדרך לפוליטקה, מקומו הטבעי הי' בש";ס, והי' יכול לפעול שם, אבל משום מה הוא מנסה את כוחו להיות מתחרה בש";ס, ולהתחנף לגדולי דגל התורה, שהם יכולים להגיד אולי מילה טובה, אבל לא יותר, בסוף הוא יצא מאוכזב משניהם, והתחיל במלחמה שיכול רק להפסיד ולגרום הפסד לו לעצמו ולכל קהילה הספרדית, חבל על אדם שחופר בור לעצמו, תהי' חכם ואל תהי' צודק.
דמגוגיה בשקל, תחליף נוסחים לפחות, שסניק לחוץ החרד לכסא לא לו. (ל”ת)
שסניקים לשעבר
מי שחס על נפשו
Shlomo
שאלות ותשובות מפי הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט";א
שאלה - 105928
בבקשה ובתחינה מכבוד הרב הי";ו עזרנו רבנו על הסערה המתחוללת סביב גדולי ישראל.
תשובה
את כל מי שרוח אלקים בקרבו אבקש ואתחנן לפניכם, אנא, חדלו מכל המחלוקות הבזיונות וההכפשות הללו, ומכל דיבורי הסרק ושיחות בטילות אשר הבחירות הביאו בעקבותם, הזהרו בגחלתן של תלמידי חכמים שלא תיכוו בה. נא ונא כל ירא אלקים וחרד לדבר השם יתברך ישתוק וידום ולא ידבר מאומה על שום גדול בישראל, וכל המערכה שהיהדות ניצבת בפניה אינה כדאית ואינה שווה כלל אם חלילה יפגם כהוא זה כבודם של תלמידי חכמים כי החילול השם הוא נורא ואיום. כמו כן הנני להבהיר באופן הברור והמוחלט שאין לי אישית שום קשר בשום ענין או כל דיבור בנושא, ומי שחס על נפשו יתרחק מכל דיבור אסור. החותם בכאב ובצער רב בן ציון מוצפי.
מה לא עושים נגד הרב אמנון רק שלא תקום מפלגה .בושה וחרפה לאנשי ש'ס . אבל העם כבר הבין נגד מה הם נלחמים לא על כבודה של תורה רק על כיסא מעפן בכנסת. הרב אמנון אני ומשפחתי אוהבים אותך
גחזי בשידור חוזר / מאת הרב ארז לבנון _______________________מומלץ לקרוא בעיון.
גחזי בשידור חוזר / מאת הרב ארז לבנון
כדי לא לעבור חס ושלום על שולחן ערוך מפורש בחו";מ סימן יז, שמלמדנו על הציווי האלוקי שמוע בין אחיכם, ואני מתכוון לסימן ולסעיף המפורסם בתבל, אליו מציין א";י השכם והערב, הסעיף הבודד שהוא כנראה מכיר מקרוב, סעיף שגם עליו כבר הספיק לעבור פעם אחר פעם. ורדיפת הזמרים ומסע השיסוי באירגון הידברות הם רק דוגמא קטנה לכך!! אני בכל מקרה נזהרתי: צפיתי פעם ופעמיים במופע ההזוי שהתנהל בביתו של הגר";ח קנייבסקי, ניכר היטב שאפילו הנכדות הקטנות הוזמנו להצגה הכי טובה בעיר: האיש המצחיק עם האנטנה בא לסבא הגדול! הוא בא כמובן חמוש במצלמה. כלי שהפך ליד ימינו. הוי. כמה חבל, שאז, כשהרב שטיינמן ";הורה לו"; להקים מפלגה, לא היתה שם מצלמה להנציח זאת. נו. על טעות לא חוזרים פעמיים.
האיש עם האנטנה ישב. והחל מגולל בפני הגר";ח קנייבסקי שיש ";רושע"; (במבטא אידישאי תימני זה נשמע מפחיד יותר), בשם יאיר לפיד שרוצה לקום נגד בני הישיבות. ושלייבוביץ אחד קיבל הוראה כבר לפני שנה מהרב שטיינמן, שאם יש כוח מצוה להציל. כלומר: אמנון זך, נקי, תם, ישר, ירא אלוקים וסר מרע. שכל מטרתו קודש קדשים: להציל מפני הרשע יאיר לפיד ומהפיכתו החילונית. אה. ושני החילונים המקשטים את המפלגה?! הם יילחמו את מלחמתנו! ולדבריו, ";הם יצליחו יותר להגן על בני התורה, כי אין להם זקן..."; ולא רק זה: ";הם עורכי דין ודוקטורים";. הוא מציין בגאווה בלתי מוסתרת. אף שבירור פשוט מעלה שהדוקטור היחידי במפלגה הינו... רופא שיניים נחמד. במחשבה שניה: זוהי בחירה מוצלחת, למען האמת, בהתחשב בכך שאנו זקוקים לשיניים חזקות כדי שנוכל ללעוס את טונות ה";לחם בשקל";, שיונחתו עלינו.
והנה משהו השתבש. הוא ומפלגתו הופכים ככה סתם, לצנינים בעיני ש";ס, שחוששת לשווא ש";קצת"; קולות יעברו ממנה אליו. וש";ס נלחמת בו ומכפישה את שמו בתקשורת החילונית על לא עוול בכפו. היא עוד מעזה להטיח בו שקרים נלוזים כאילו זילזל חלילה ברב עובדיה.
נו, באמת?! וכי אתם מוכנים להישבע ששמעתם במו אזניכם שהוא ביזה את מרן הרב עובדיה?! הוא רק אמר שהרב גדול בתורה אלא מאי? בני הבית מנהיגים אותו (עפ";ל). הוא סך הכל אמר במו פיו באותה תשקורת חילונית ש";אם הרב עובדיה יאמר לו לא לרוץ- הוא ירוץ יותר מהר";. ומה לעשות?! השסניקים כנראה גם לא מבינים עניין. שכחתם שיש מצווה להציל. מה עם זריזים מקדימין למצוות?! ובכלל, הלא שלוחי מצווה אינם נזוקים, גם לא מקפידא של גדול הדור. גם לא מזריעת מחלוקת. בפרט שכבר קדמו בזה ראש מפלגת עם חסר. שכבר כתב ";תשובה הלכתית מנומקת ";בשם התבונה"; שזה בסדר גמור. כך שיש על מי לסמוך.
ובחייכם. וכי הוא השמיץ את ש";ס אי פעם?! הוא הרי פונה בכלל לחילונים ";אחרים";. אתם יודעים לחילונים שמצייתים להגראי";ל שטיינמן. וכי קרא למצביעי שס לעבור למפלגתו?! הוא סך הכל אמר (וכתב בארבע כנפות השבוע) שגם אם גדול הדור יורה להם להצביע שס, חייבים אותם שני שליש, שהוא, המחזיר בתשובה היחיד עלי אדמות, תרם לש";ס ברוב אדיבותו, להצביע אך ורק כוח להשפיע מדין הכרת הטוב. בפרט שלדבריו, על פי אותו סקר עלום, שרק הוא קרא, שס יורדת לחמשה מנדטים. תאמרו אתם: אין מצווה להציל?! בקיצור, כל חטאו מסתכם בכך שביקש להגדיל את כוח התורה, ושס לא מעוניינת בהגדלת כוח התורה. שומו שמים!
שמא שאלתם איך בדיוק אג'נדת ה";לחם בשקל"; תהפוך לתריס בפני הפורענות ששמה יאיר לפיד?! הנה, שוב לא הבנתם! ובכלל, אם תרהיבו עוז לשאול מדוע במצע שלו אין מילה אחת על יהדות (!) אבל היתה גם היתה למשל הבטחה שלימודים באוניברסיטה יהיו חינם אין כסף. ומחירי הדלק יוזלו. זהו. הגזמתם לגמרי! אני אומר לכם באחריות: אתם טיפשים!! (ואני לא רוצה להשתמש במילים חריפות יותר. אחרי הכל אתם לא זמרים פסולים, ולא קוראים לכם אבי מימרן). מתי תבינו כבר שזהו רק תרגיל. תרגיל מבריק! (וכל המגלה את התרגיל לחילוני, עובר על ";שמוע בין אחיכם!! חושן משפט סימן י";ז כבר אמרנו?!). ובכן, ככה זה עובד: החילונים הנבערים יצביעו כוח להשפיע, כי עבורם הצרות האמיתיות קשורות דווקא לעובדה שהלחם עולה 6. 6 ₪ ולא שקל בודד אחד, סתם לצורך הדוגמא. אם אין לחם מה עושים? נוסעים באוטו? מה לעשות שגם מחירי הדלק חונקים ומעיקים. קח בחשבון שהחילונים לוקחים כל סיסמא ברצינות, ועלולים בהחלט לסבור לתומם שהם עתידים ליטול חלק בביזה הגדולה שהוא מכין להם מקרקעות הקיבוצים. עשרות ישובים ייעקרו לטובת מצביעי כוח להשפיע. הם כבר יעלו בדמיונם הקודח את זקני הקיבוצים, במקלם ותרמילם, נסים מנוסת בהלה ממכורתם (וממכרי הזהב הנדלנ";י). למי יצביעו? לכוח
תגובה ל"רב" ארז לבנבן,(בתורה מופיע המונח "רב"- ערב "רב" ואו עשיו- "רב" יעבוד צעיר..
חיים אי
לא יודע מי אתה אך,לפי שימך,המהות ברורה,עצי "שיטים",שהפרוש הוא על ה"עצים השוטים",אוסף מרוכז של פגיעה באינטלגנציה,ולשון רעה המכונסת כביכול "באצטלת חכמה",כתוב בפרוש והמשכיל בעת ההיא יחריש !!,כתוב בפרקי אבות ,כל ימיי ישבתי בן חכמים ולא מצאתי טוב לגוף אלא שתיקה !!!,פסקו חז"ל "סייג לחכמה שתיקה",כל החפץ חיים ינצור לשונו,אשתו החכמה של און בן פלט,הרדימה את בעלה שלא יצטרף למחלוקת,והצילה את חייו,הצעתי לך קח עצת אשה הרי חכמתה בנתה ביתה,לפני שתהפוך אשתך לאלמנה,בשל ההתבטאויות כנגד תלמיד חכם עצום,אשר נשיכתם נשיכת עקרב....לך בקש מחילה מבוראך וממי שפגעת בו,כי יום הכיפורים איננו מכפר על בן אדם לחבירו...אז כשאתה כל בוקר כביכול פותח בתחנונים ומכה קלילות על לוח ליבך,תן בומבה חזקה ותתחיל חטאתי פשעתי וכו,כי לא ינקה השם...את נמלעיזים ...
ענק!!!
יהודי אמיתי
לא לפחד מהאמת!!!
אחת התגובות הטובות שקראתי! (ל”ת)
raz
אח יקר וחשוב, אשריך! [כנס]
המביט
רק אוסיף אני הקטן מדילי, בענין המצע ההזוי 'בשקל', והרי גם אם יזכה למאה מנדטים [ח"ו] לא יצליח להוריד את מחיר הלחם לשקל, מהעובדה הפשוטה שאפילו למאפיות זה לא עולה כך [מפי מומחים]. ועוד, כיצד יהפוך סל בריאות מוגבל העולה כמאה שקלים לאדם, ולעשות לו תספורת טייקונית עד לכדי 20 ש"ח סל מורחב לכל המשפחה [לדבריו], הזוי ומדומיין! נשמה, בזאת אחלוק עליך, כבעל תשובה שהתחזק מהרצאותיו, ומכיר שנים רבות את הציבור החילוני, הם לא כאלה טיפשים שאחד מהם יקנה את הלוקשים שמציע מצעו הקודח, כך שבענמיןהזה אתה יכול להיות רגוע! ואגב, במה שמדברים שמטרתו להתנצח בכנסת עם לפיד הכופר, איך??? והרי בעצמו אינו נמצא שם [ואף הצהיר שאינו מצביע כלל], אז מי יציל מידי לפיד, אחד משני עוה"ד המגמגמים שמובילים את רשימתו הקודחת? הם עם הפרשנים החרדים לא הצליחו להסתכל בעינ יהם, אז עם אריות התקשורת החילונית, נו באמת, ציפיתי ליותר רצינות. ובכל אופן, כעת משדיבר סרב במרן מאור ישראל הגאון האדיר וב"ו הי"ו הרי איבד כל זכויותיו, ולאחר שחירף וגידף כנגדם עתה אין גם לי [הגראי"ל שטיינמן שליט"א כבר הודיע זאת!] - 'אין שום שייכות איתו'. שלום.
אמנון יצחק ושופרו זה ההופעה הכי איומה בשנים האחרונות , אמנון אתה צריך לרחוץ פיך באקנומיקה על דברי הבלע שלך נגד מרן ובניו. ונגד כל הרבנים שפערתה פיך נג
אמנון יצחק ושופרו זה ההופעה הכי איומה בשנים האחרונות , אמנון אתה צריך לרחוץ פיך באקנומיקה על דברי הבלע שלך נגד מרן ובניו. ונגד כל הרבנים שפערתה פיך נגדם. ונגד ארגון הדברות.ועוד הרבה אחרים רבים וטובים....
מצווה לזרוק את הדיסקים של אמנון יצחק לפח האשפה.והנימוק בפנים
את הדיסקים האחרונים של אמנון יצחק מצווה לזרוק לפח אשפה.כל הדיסקים של המרצה אמנון יצחק מהשנים האחרונות מלאים ברוע. הכפשות רבנים וזמרים.זלזול בגדולי תורה.ליצנות.ושחצנות מכוערת ע";כ מצווה להשמיד אותם ולגורסם, בברכת ואהבתה לרעיך כמוך. ונאחל לאמנון הזה שיעשה תשובה שלימה גם הוא.ולא רק יטיף לאחרים...
כבוד הרב, אנחנו בימים קשים! היצר פועל בכל הערוצים!
את עניין הזמרים אני מבין
ידיעות אחרונות אני מבין
כלבוטק אני מבין.
אבל לרדת על ערוץ יחיד בישראל שמפיץ תורה ? מקיים סמינרים בכל הארץ? רב כה מכובד שלא יושן בלילה?
אתה גם מדבר על כסף? התקשרתי לנציג שלך בעבר הוא אמר שאתה עולה 30,000$ להופעה בחו";ל ,וע";פ הסרטון שיש לך ביו טיוב אתה גם מצולם בתוך מסוק!
תבדוק האם הרב זמיר מבקש כסף על הופעה בחו";ל
יש ביו טיוב ובפייס בוק המון המון הרצאות גם של הרב זמיר וגם של הרב אמנון יצחק בהשוואה בין ההרצאות הרב זמיר וארגון הידברות מפיצים תורה בדרכי נועם. הרב אמנון יצחק מטיף ומשתמש בציבור כבמה לתשובה לידיעות נגדך אני קטן כנמלה לעמותך אבל גם ילד מבין שמי שמשחק באש נכבה מאש!
היצר משלה אותך! קם ערוץ כה חשוב! וגם עליו אתה יורד?
ישר כח על האינפורמציה הגדולה. מעכשיו אני כל כך מעריך את כבוד הגאון הרב זמיר!!!! (ל”ת)
כל מילה בסלעעעעעעעעעעעעעעעעעעע (ל”ת)
הרב אמנון יצחק מרחיק את הגאולה
הרב אמנון יצחק הוכיח לאחרונה שלסכסך בין אנשים ולהכפיש את שמם וכן לפגוע בפרנסתם זוהי דרכו להחזיר אנשים בתשובה וקרב אותם ליהדות. חשוב מאד להזכיר לו שוודאי שאנשים לא יחזרו בתשובה בכאלה דרכים, כבוד הוא לא יקבל ככה, שבגלל הדברים האלה חרב בית המקדש ושהדורות השתנו ושיתכן שישנם דרכים שונות להחזיר אנשים בתשובה חוץ מהדרך שלו שאולי מצויינת לאנשים מסויימים אך לאנשים אחרים היא לא יעילה.
המרוקאים של ש"ס מפחדים על הכספים שהם הצליחו לגנוב עד היום הגיע הזמן להכניס אותם לכלא כמו דרעי
צחי
במי אתם רוצים לבחור בדרעי הגנב? באטיאס שנוכל שמחירי הדירות הרקיעו שחקים מאז שהוא נהיה שר השיכון וכאשר הוא היה שר התקשורת הוא סגר את כל ערוצי הקודש החרדים ומחירי הסלולר היו בשיא כל הזמנים והנוכל הזה עשה רק לביתו
מי שיקרא רק את הכותרת יוכל להבין כאילו מרן אמר שהרב אמנון יצחק רוצה לבטל את החתימות של הרבנים שחתמו נגדו. וכאילו שלא סתם הם חתמו. כמו כן אני מביא מחאה על פגיע במרן הרב עובדיה ועל פגיע ברב אמנון. לא לדבר כנגד גדולים.
מכירים את און בן פלט ?ממחלוקת קורח ומשה ?תקראו ותחכימו !
חיים אי
לכל המלעיזים,במחלוקת כדאי לכם לנהוג בעצת אשתו של און בן פלט,חכמת נשים תבנה ביתה...,מה יצא לכם באופן אישי עם זה או זה ?,";כשהמלכים נועדו";,שמעו מצרים ושמעו בית פרעה,שמעה התשקורת והכינה מעדנים,הרי הדבר הראשון שלומדים בבית הספר לעיתונאות זה לייצר -אדם נשך כלב....,אין כאן שאלה מי צודק,אמר לי פעם שופט מפורסם במדינת ישראל,שמביחנתו ";צדק"; זה שם של כוכב....והוא בשמים....רחוק....צריך טלסקופ....,הורתה התורה אל תדון אדם עד שתגיע למקומו....(מקום זה מציאות הבורא לפי הפרוש),לכן אל תדון עד שתגיע למקומו של הקדוש ברוך הוא,שהוא בוחן כליות ולב,הן האדם רואה לעיניים..(בבוקר אתם אומרים ולא תתורו אחרי עינכם אשר אתם ז...)השם רואה ללבב,לכן החכם שעניו בראשו,הרי מי הוא חכם פסקו חז";ל,זה שרואה את הנולד...,מה יצא לכם ממחלוקות,לכו לקלפי תבחרו במי ואו במה שמייצג את השקפותיכם,ואם יש לכם הכרת הטוב למישהו,תחזירו לו,כי השם בהחלט לא אוהב כפיות טובה...מקווה שהאסימון יירד...
תגובה מלב כואב ודואב, עד לאן דירדרו תומכי ר' אמנון את רבם לשאול תחתיות!!!
מצפה לישועה
ר' אמנון חמוד, איפה ה";איסור דאורייתא"; הזה היה כשפסקת בלי דין ובלי דיין על זמרים שירדת לחייהם והשמצת ללא לאות, על רבנים... על הרב פנגר בעיקר לעגת והשמצת, ועל הבנים של מרן בלי לישמוע את הצד השני??? אה???
הנה התקיים בך המאמר: ";על דאטפת אטפוך, וסוף מטיפייך יטופון";
ואיך הרב קנייבסקי כאן חווה דעתו בלי לשמוע צד מר";ן ??? הרי בזה אמנון יצחק הכשיל את הרב קנייבסקי גם בעבירה דאורייתא, וגם הוא עבר עבירה דאורייתא של ";ליפני עיוור לא תתן מכשול";
מצד אחד עומד ענק בתורה. רב ישיש בן 93 גאון עולם. פוסק אדיר. גדול הדור. צדיק ועניו וכו'
ומצד שני לעומתו ניצב מרצה בן 59 בעל שיגעון גדלות יהיר ושחצן מחזיר בתשובה בעבר... מחלק ציציות וכיפות וכו'
(בעבר,כי בשנים אחרונות עסוק הנ";ל בחיכוכים אין סופיים עם זמרים ורבנים. ומשפטים שונים ומשונים. ובתככים ומזימות. מחלוקות ופלגנות וכו')
אז למי ראוי שנשמע? למי נציית? למי ניכנע? למי נאמין? את מי נכבד?
כשיש לך חוז";ב מול ענק בתורה כמרן התשובה ברורה כשמש!
הרב אמנון היקר אתה אמרת:
כל מי שיוצא נגדי בדבור או בכתב מבלי לברר את דברי בבית דין עובר על איסור דאורייתא של ";שמוע בין אחיכם ושפטתם צדק"; חשן משפט סימן יז. וכל המדבר כנגדי סרה או לשון הרע ומאמין לשמועות מבלי לבררן עימי אין לו מחילה עולמית";.
והשאלה הנשאלת איפה הפסק הזה נגנז כששפטת בלי בית דין עשרות אנשים והרב יצחק פנגר בעיקר מבלי לברר בבית דין???
חוץ מזה אתה לא יודע מה זה בית דין כי את כל בתביעות שלך אתה עושה בבית המשפט וזה ערכאות שכל גדולי ישראל פסקו שלא ללכת לשם ואתה בניגוד גמור עובר על דברי חכמים,
ושלא נדבר על האייפון...
קצת דוגמה אישית חיובית לא תזיק!
עוד כמה דוגמאות לסטירות: אמר שלא יתמוך בבחירות-ותמך,
יצא נגד האייפון -ויש לו אייפון,
יצא נגד אינטרנט-ויש לו אינטרנט,
יצא נגד התשקורת-והוא תומך בה,והוא מתראיין לתשקורת...
יצא נגד הטלוויזיה-והוא מופיע בטמבלוויזיה ומראה לאחרים בגאוה,
אמר שהרב שטיינמן תומך בו - ופורסם ביתד נאמן שזה לא נכון
אמר לחם בשקל-והיתגלה שזה שקר.
יצא נגד הזמרים-ולא מתייחסים אליו.
והוא עוד מעז לצאת נגד מרן שהיה אב בית דין יותר מ50 שנה!!! פשוט בושה שיש אנשים שהולכים אחרי ה";קורח"; הזה.
, לגבי הדין של ";שמוע בין אחיכם"; שאמנון מנפנף בו כבר כתבו הפתחי תשובה והריטב";א ועוד... שבביזיון ת";ח אין צורך לשמוע בין אחיכם, מרן שמע את כל ההקלטות הארוכות של אמנון בעצמו כולל הקללות וכו' ושמע מפי עדים נאמנים שאין להם אייפון, ואז כתב מכתב של ";הקדיח תבשילו"; ושאף אחד לא ינסה ללמד את הפוסק הגדול איך ליפסוק!
מכתב המחאה נוסח ע";י חכם שלום הכהן ועוד אז מי שרוצה לדעת האמת שיחקור ולא כגולם יאמין ל";כרטה טי וי"; תתקשרו לרבנים הגדולים ותבררו לפני שאתם מגיבים!
ושוב אני אומר כדי לחדד את הנושא: שכדאי שתשאלו את עצמכם איפה ";שמוע בין אחיכם"; לגבי הרב פנגר? לגבי הזמרים? ולגבי חצי מדינה שתבעו אותם לא רק בבית דין אלא בערכאות של גויים ???
ושוב אני לא מבין, איך הרב קנייבסקי כאן חווה דעתו בלי לשמוע צד מר";ן ??? הרי בזה אמנון יצחק הכשיל את הרב קנייבסקי גם בעבירה דאורייתא, וגם הוא עבר עבירה דאורייתא של ";ליפני עיוור לא תתן מכשול";
חברה, אל תהיו תמימים!!!
כבוד הרב אמנון, אני אוהב אותך, נהנה מהדברים שאתה מדבר, בטוח שזה משפיע על כלל ישראל. אבל אחרי שעקבתי אחריך בשבועות האחרונים, אני אומר לך מעומק ליבי, כבודו טועה, טעות חמורה שיכולה לעלות ביוקר, אני אומר שיכולה כיון אני מאמין שעדיין אפשר לתקן, למה כבודו באמת לא ילך להגראי";ל ולעשות,הדברים בצורה שצריך להיות, אל תיסחף לומר כבר נשרפתי אז נלך עד הסוף. ויהיה מה שיהיה, תשמע חישוב שלי, ממה נפשך, אם תצליח לגייס שנים או שלשה מנדטים, תרשם לנצח כמי שיצא נגד מרן, לא יסלחו לך על זה, ואם לא תצליח, אכלת אותה, לדעתי כבודו פיקח, אבל נחצבת בנורדאו, כפי ששמעתי בהקלטות, חסר לכבודו כור ההיתוך של ישיבה, שם למדתי את הכלל החשוב שכבודו לא יודע, אל תהיה צודק, תהיה חכם, כבודו בעיני פשוט מתאבד וגורם לביטול עצמו, אנא ממך עצור עצור עצור, סוף הכבוד לבוא, כבודו עדיין צעיר, מחילה אם פגעתי בכבודו, רק רציתי לתת עצה כמי שרואה את הדברים מבחוץ מבלי נגיעה כלל לשום צד, כבוד הרב, חשוב על זה, בבקשה, זה לטובתך!!!
קודם כל אני יפתח בזה שאמנון ניצחק משתמש בתואר רב שלא כדין ובזה הוא מכשיל המון יהודים תמימים הבן אדם בכלל אין לו הסמכה לרבנות ומעולם לא היה לו אבל מה שכן הוא דואג ליקרוא לרבנים בשמם בלי תואר רב אפילו שהם תלמידי חכמים גדולים וכן יש להם הסמכה לרבנות .. אז אני מאחל לאמנון את כל האיחולים שהוא בעצמו איחל לאלה שמזלזלים בכבוד הרבנים שימות במיתה משונה ושלא יגמור את שנתו.. שנית חשוב שהציבור ידע שבקליפים שאתה מציג שכביכול הרב שטיימן שליטא והרב קנייבסקי והרב אויערבך תומכים בך אתה ממש עושה הונאה בזה כי כל מי ששמע את מה שמכרת לרבנים שם זה שאתה לא לוקח קולות משס או ממפלגה חרדית אחרת ואתה תביא קולות חילונים שבנכו וכו לא בוחרים ממפלגות חרדיות יודע שזה שקר גס והונאה וגם אתה מודע לזה וההוחכה לכך שבכמה הרצאות שלך וברעיונות בטלוויזיה וברדיו אמרת שאנשי שס מפחדים שתיקח להם בוחרים וש2 שליש מהבוחרים שלהם יעברו אליך אז למה שיקרת והונאת את הרבנים האלה ? כדאי גם שהציבור ידע מאיפה עשית את הכסף שלך את המיליונים ששוכבים בבנק את הדירה המפוארת שלך ואת הרכב המפואר והטיסות במחלקה ראשונה שאתה טס הרי אתה לא לוקח כסף בשבילך וכביכול כל הכסף שאנשים תורמים הולך לאירגון שופר ולקלטות ואתה רק מפיץ את תורתך ולא עובד אז מאיפה הכסף מגיע? אז אני יספר לציבור איך קרא הנס הזה.. פשוט מאוד אמנון דוחף ולוחץ על אנשים בכל מיני דרכים מחוכמות ליתרום כסף לארגון שופר שיוכלו להפיץ קלטות.. ואירגון שופר קונה את הקלטות מחברה שבבעלותך ככה גם כביכול אתה ושופר עושים לשם שמים ולא מרוויחים וגם אתה דרך החברה שלך עושה מיליונים על חשבון אנשים תמימים לא ראינו אף גדול הדור או רב חשוב שמחזיק אייפון או טלוויזיה במשרד שלו לא ראינו גם שהם משחקים טניס עם דודו סלע לא ראינו אף רב שמזלזל באנשים ומקניט בכל מיני שמות גנאי לא ראינו רבנים שמשבחים את עצמם כל הזמן לא ראינו אף רב שצריך רב שכל כך זקוק להקליט כל בן אדם שמגיע אליו גם בלי ידיעתו בעיני ובעיני הרבה אנשים אתה מתנהג כמו קורח ועדתו ואם היה לך איזה שהוא זכויות כבר מיזמן איבדת אותם רק מזה שאתה פוגע באנשים ומחלל שם שמים גם מה שגדול הדור מאור עיניינו מרן הרב עובדיה שליטא אמר שהוא אוהב אותך זה כמו אהבת יצחק לעשו הרשע אני הקטן מציע שתפסיק לעשות חילול השם ותמשיך לשחק עם האייפון שלך ותיצפה בתוכניות טלוויזיה מענינות ותיסע לחול במחלקה ראשונה ובזמן הפנאי תשחק טניס עם דודו סלע
היום כל מרצה רוצה שיקראו לו הרב שלא כדין!!!!!!!! (ל”ת)
אתה עושה טעות
בן יעקוב
כל אחד והסגנון שלו,בנתיים בצורה הזאת שס׳ בכלל קיימת ואתה כפוי טובה בעקיפין גם אם לא חזרת דרך הרב בתשובה ,אני מציע לא לבחור צד כי גם ככה הרב לא אמר על מרן מילה רעה יכול ליהיות שאתה בוחר בצד של היצר ושל התמונה שבנו כאן וציירו בעלי אינטרסים.! ( יכול להיות שגם לא ) אבל אף אחד לא בוחן כליות ולב רק בורא עולם ועד שהתמונה תתבהר ב׳׳ה המשכיל בעת ההיא ידום
להשוות בין מרן הגאון הרב עובדיה יוסף לר אמנון זו פשוט השוואה דמגוגית וחסרת פורפורציות!
המצטט
לא ניתן אפילו לקשר, לדמיין או להצמיד את שני השמות הללו אחד אל השני, כאשר לא קרב זה אל זה כמרחק שמים וארץ. מרן הרב עובדיה שליט";א, ידוע ומפורסם כגאון ענק בענקים שאין ספר שהוא אינו יודע את תוכנו, ואין כמעט שעה אחת שהוא אינו שוקע בלימוד התורה הק' וקשור אל בורא העולם 24 שעות ביממה. דמות רוחנית גאונית כמו זו של הרב עובדיה כבר לא ראינו מאז לפחות הבן איש חי. מעבר לזה, מרן הרב עובדיה פשוט הרים את קרנה של היהדות הספרדית בארץ ישראל ובעולם כולו, אחרי שהמדינה עקרה מהם כל זיקה ליהדות. אין היום כמעט עיר בישראל שאין בה מקווה טהרה ובית כנסת, ובזכותו יש היום את רשת החינוך אל המעיין, שהקימה תלמודי תורה וישיבות בכל רחבי הארץ וכל יהודי ספרדי בכל מצב שהוא זוכה לאמונת חכמים איתנה בזכותו של הרב עובדיה שליט";א. אתה לוקח אדם כמו הרב אמנון, שאין ספק שיש לו זכויות רבות, הודות לכך שבזכות לשונו וכושר הדיבור המוכשר ביותר שלו, הצליח להחדיר יהדות באלפי אנשים והדליק אצלם ניצוץ של יהדות. אין ספק שיש לו על כך זכויות גדולות ועל כך מגיע לו כבוד רב. כלומר, מדובר בבעל כישרון אדיר שיש לו פה מפיק מרגליות, או אם לדייק ולומר - נואם בחסד עליון, איש כריזמטי, מושך, מצחיק, מבדר ומשכנע. מעבר לכך, זה לא הופך אותו לאיש צדיק, ולא לתלמיד חכם, ולא לאדם צנוע ובעל מידות, לא לענוונתן ולא לאיש שהיממה שלו מרותקת סביב השעון אך ורק מול בורא העולם ותורתו. לבוא ולהגיד עליו ";מאור עולם"; זה לא פתטי, זה לא גוזמה, זה פשוט - שטות רוח ותו לא. אינני רוצה ולא חפץ להרחיב בדיבור עקב סיבות רבות שאין כאן המקום לפרט (ויש המון מה לומר), אני מעריך את פועלו בקירוב רחוקים למרות שהוא רק הניצוץ המדליק ולא המורה ומתווה דרך של אף אחד מאלו שהדליק בהם את הניצוץ הראשון. יש לו את הזכויות עליהם כבר נאמר רבות בחז";ל כמובן, אבל במשפט קצר אני יכול לומר דבר אחד ברור: ";צדיק אמת שדבק בו יתברך, אינו נהנה מהעולם הזה. אינו מתיר לעצמו את כל הדברים שאוסרים על אחרים ולא משנה מה הסיבה. צדיק אמת מקדש עצמו אף במותר לו ולא מחפש כל מיני אמתלות וצידוקים שיכשירו את מעשיו השנויים במחלוקת. צדיק אמת, חי בצנעה ובענווה ולא נוהג ברכב גרמני מפואר ולא נוסע להנאתו בלימונזינות ברחבי העולם, בעוד הוא מנסה כביכול לייצג את מי שאין לו לחם בשקל. צדיק אמת כדוגמת הרב שטיינמן שליט";א עליו הוא כביכול נשען, חי בדירה רעועה ובפשטות מפליאה (למרות שיכול היה לחיות כמו מלך ולא חסר מי שרוצה לעשות זאת עבורו), צדיק אמת כמו הרב שטיינמן מעולם לא קילל וגידף אף יהודי באשר הוא ומעולם לא איים על איש. צדיק כזה מעולם לא הכפיש יהודי ברבים, מעולם לא הלך בעצמו או חלילה נתן היתר ללכת לערכאות, בעוד התורה אומרת מפורשות שההולך לבתי משפט וערכאות הריהו מחלל שם שמים ואין לו חלק לעולם הבא ומי כמוך יודע כמה עשרות תביעות ותיקים בערכאות נפתחו על ידי הרב אמנון נגד עשרות יהודים. צדיק כמו הרב שטיינמן - עניו - צנוע ושפל ברך, מעולם לא זעק ברחובות עיר כמה כבוד צריך לתת לו, ועל אחת כמה וכמה שלא דרש מאיש לקרוא לו בתואר רב או צדיק, כי הוא פשוט צדיק אמיתי שכולם יודעים שהוא כזה ואין צורך להכריז על כך בכוח. היו וישנם עוד גדולי ישראל ענקי עולם שלא התירו לעצמם כל מיני הוויות העולם הזה בתירוצים כאלה ואחרים אם זה בגלל קירוב רחוקים או כהנה וכהנה, הם לא השתמשו באייפון ולא צפו בטלוויזיה וגם לא הפכו לפתע פתאום ליקירי התקשורת בעוד בעבר כינו אותם ";תשקורת"; ולפתע הכל כשר למען הכבוד השררה והכוח. הם גם לא שברו את מילתם מעולם ולא היו נכנסים לפוליטיקה המכוערת, בשעה שבעבר הכריזו מפורש מעל כל במה אפשרית - ";שלעולם לא יתעסקו בפוליטיקה";. לאיזה צדיק וקדוש יש בכלל את הזמן להיכנס לרפש הנורא הזה כשהוא צריך לשקוע בלימוד התורה, בתפילה, בגמילות חסדים ויראת השם? גם קורח היה פיקח גדול, קורח היה אפילו צדיק ברמה של משה רבינו, אבל בלעה אותו האדמה ואת כל עדתו, בכלל שהם יצאו במסע לערער את כוח המנהיג של הדור - רבן של ישראל משה רבינו ע";ה. אין לנו יותר מהמשנה שאומרת: ";הקנאה, התאווה והכבוד מוציאין את האדם מהעולם";! אין דוגמה יותר קלאסית למשנה הזו ממה שאנו רואים היום במו עינינו - כיצד אדם פיקח ועתיר זכויות הפך למשיסה והוא זה שמשסה את עצמו בכוח העיקש והפתלתול של שיכרון הכוח, ובכך מוכן לחלל שם שמים ברבים, לפלג את עם ה' החרד לדבר ה' ולהרוס תשתיות יסוד שנבנו במשך שנים רבות ביזע ובדם של גדולי ישראל להחזיר עטרה ליושנה בכל פינה בארץ ישראל - על ידי הרמת קרן היהדות הספרדית והתורה, כפי שלא הייתה נראת בארץ הקודש מאז ומעולם.
נקודה קטנה אחת נוספת חשובה ששכחתי. הבעיה כאן היא לא הקמת
שהכל כל פה זה עיניין של כמה זמרים,ופחד של אנשי שס׳, ועיתונות מוטה, מי שרוצה באמת לדעת את האמת יזפזפ במקומות שצריך ישמע את הצד השני ויחליט כמוני !!! היה מכתב של הרב רביד למה לא מראים? חבריי אני לא טוען שאני יודע היכן האמת רק שצריך וחייב כאן פגישה בין מרן לרב אמנון יצחק אם לא אז זה סתם ממשיך לפעול נגד ש׳ס כי הדברים נראים לרעתם ובכל זאת זה מזכה רבים עצום ואת זה הוא עשה בדרך שלו שהוא הולך בה גם עכשיו לא נראה לי שמשהו השתנה..!
מדוע רבי אמנון והרב אמסלם יצאו במפלגות משלהם . כנסו ותבינו היטב ! ! !
עקיבא
קימת מגמה חרדית של הפעלת כור היתוך חרדי כדרך לכבוש ולכופף את הציונות. חזרה בתשובה אינטנסיבית. הטפה בחינוך נגד הציונים והציונות וסמלי המדינה.וצהל, הטפה בתקשורת החרדית מאותה מגמה. התנגדות ללימודי ליבה , שירות בצהל ,מודרנה והשכלה.
שיאו המכוער של כור ההיתוך בשס. שס ניכסה את מצוקת הספרדים החרדים תחת הקיפוח החרדי אשכנזי שהם הגרעין הקשה מחקה הליטאים האנטי ציוני.
רוב שס , מנהירה של הרובד החלש של ישראל הציונית השניה שסבלו מקיפוח תחת המגף של מפאי-המפד";ל. שס הפכה לבית הניחומים שלהם . כך ירדה המפד";ל .
ציוניים אלה , שס ככור היתוך חרדי שקדה למחוק להם (ובעיקר לבנים ולנכדים שלהם) את הזהות הציונית של חינוך ממלכתי דתי וממלכתי., שירות בצה";ל ויציאה לחיי עבודה .
שס נתנה להם זהות חדשה, לזה קוראים : "; להחזיר עטרה ליושנה "; . אמונה בבאבות , קברים וקמיעים . השתעבדות לפולחן אישיות של רבנים , אירועים דתיים ומנגנון ענק של שנור וגביה באקסטזה דתית.,
את ילדיהם לקחה לרשת מעין החינוך התורני ,ללא לימודי ליבה הגונים כדי שיגדלו תואמי המודל החרדי-ליטאי-פנאטי מולעטים בבידוד בערוצי-קדש , תקשורת פנימית ועלונים מחנכים לפולחן שס. עצלות לימודי הליבה מבטיחה שלא יוכלו להשתלב חזרה בחינוך הדתי והממלכתי.
ליבת כור ההיתוך המחזיר בתשובה הרב אמנון יצחק ומבקר ההיתוך הרב אמסלם יוצאים כנגד שס והנהגתה ברשימות עצמאיות. הם מציירים את שס כמקח טעות יהודי לאומי בסיכון קיומי.
הרב חיים אמסלם מבטא אכזבה של מקח טעות לגבי התוצרים המתנתקים מיהדות בית אבא לחרדיות ליטאית נטולת השכלה, שירות בצהל ותעסוקה . מה שאפיין את משאת ההשתלבות של הספרדים בציונות.מבקש לבנות מודל תורני-ציוני כאדיאל.
רבי אמנון יצחק חש נבגד ומרומה . המחזיר בתשובה לחרדיות שבנה את מסד הפלטפורמה הנושאת את הגרעין החרדי הקשה של שס לא זוכה להכרת תודה.
מבקש רבי אמנון לנתק את כור ההיתוך שבנה בעשר אצבעותו מלחמש את שס.
הרב אמנון יודע ומכיר טוב טוב את מי שהזכרת והוא יודע בדיוק איך להלחם איתם, כמו שלבינתיים הוא נלחם טוב טוב במי שמנסה להלחם בו ואת הפירות אפשר להתחיל לראות ולשמוע, את השאר כבר נראה אי"ה בבחירות.
די כבר עם כל הפלסופים
עמי
בגלל קנאה ושנאה ותחרות ופילוג בעם לא בא המשיח מספיק עם זה אסור לדבר על רבנים הרב אמנון יצחק הוא רב והרב עובדיה הוא רב ההסתה התקשורתית גרמה לכל זה מזבוב עשו פיל חלק דברים המציאו די מתי כבר יבוא המשיח די בזלזול גדולי עולם דיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי!
תבקשו את השם ואת משיחו,תזכרו את תלמידי רבי עקיבא,היש "חכמים" מהם ואיפה הם...
חיים אי
לא מבין איך התכנסה כל כך הרבה טפשות בכל כך מעט ";חכמים";,לא אתפלא אם המגיבים כאן, מלבי השנאה והמחלוקת למינהם,הינם ערבים,או איראניים בתחפושת,ואו שמתקיים בנו הפסוק מהרסייך ומחריבייך מימך....,את העולם מנהל בוראו,את הנסיונות עוברים העם היושב בציון,ואת התוצאות כפי שכתובים כאו מנכס ה";סטרא"; לעצמו,לא יודע מה זה מרן,לא יודע מה זה חסיד,לא יודע מה זה שס,יודע רק שהבור של יוסף נחשים ועקרבים יש בו,ואין הבור אלא הגלות,שנוצרה מאותה השנאת חינם של האחים....-כותבים המפרשים מה שעבר על יוסף עבר על יעקוב שהוא ישראל,מי נקרא ישראל כיום ???,יוצא שישראל זה אנחנו,והצרות שעוברים על יוסף עוברים עלינו,לכן התשובה,ראה בראי הפרשה השבוע,ירידה למצרים למצרים,אתם שונאים בכמויות אנשים שלא עשו לכם כלום,פשוט רק בשל מילוי כל התסכולים שאתם נושאים איתכם משחר ילדותכם במדינה ";הציונית"; שנבנתה מכל אותם האסופים,שמתוך החושך נשארו בחושך המחשבתי,הרי כל האור זה בין האזניים בתוך הראש....,אז מי שרוצה לצאת מהבור הגלות המר הזה !!! שיחפש את האור,הוא לא נמצא בתהומות אילהם אתם גולשים....בכלל לרבנים וחסידים אין אינטרנט,אז מי שמצוי כאן איננו חסיד ואם כן הריהו חסיד שוטה ...אלא ערב רב של ערבוב מדליקי מחלוקות תולעי טוקבק בשכר,שכדאי לטובתם להחריש כי הם מסכנים חייהם ממש,זה לא צחוק ואפילו מפחיד לפוגעים במשיחי השם,
חסרי דעת! הם ירדו לרמה הכי נמוכה שיש, וברור לכולם שאמנון יצחק סתם נרדף! לכל ספרדי יש לב חם, וליבו נוטה לעזור לנרדף. גם השם מבקש את הנרדף! בסוף כולם יצביעו בעדו, רק כדי שהשתלטנים לא ינצחו!!
שס= יוסף הצדיק הרב אמנון יצחק = פרעה 11 כוכבים = המנדטים של שס
הרב עובדיה יוסף = יעקב אבינו .
דרך אגב למי שלא יודע פרעה הוא מלך נינוה שהחזיר את כולם בתשובה
יונה הנביא בעוד 15 יום יהיה אסון גדול שהרבה מבני ישראל יבכו עליו די למחלוקת כבר אין זכות אבות די לבזיון תלמידי חכמים . המשיח בפתח מי שישתוק ינצל מתוך שיעור שניתן ע";י אחד מהמקובלים הנסתרים בדור .
לא יעזור לאף אחד רק כח להשפיע הרב אמנון אוהבים אותך איתך לאורך כל הדרך
ממ
כל המנסים לעשות הסתה בציבור משמיים ישלמו לכם על מעשיכם הרעים ולא תצליחו במזימתכם כי כתוב ";ככל אשר יענוך כן ירבה וכן יפרוץ"; אז תמשיכו כך בסוף לא ישארו אנשים בש";ס המושחטת כי אנשים לא טפשים וחכמים עינהם בראשם והאמת והצדק עם הרב הגאון הגדול מזכה הרבים ומחזיר בתשובה של דורינו הוא הרב אמנון יצחק שליט";א אנחנו איתך לאורך כל הדרך
אחד השקרים הכי גדולים שאף אחד לא שם לב. אין דבר כזה פסק הלכה במי לבחור
יהודי
כמו שאין פסק הלכה לאיזה מכולת ללכת. זה דברים אישיים של יהודי, פשוט עובדים על המוני עמי הארצות של ש";ס בעיניים ואחרי זה גם דואגים להפחיד אותם עם מקובלים. ואל תשכחו עוד דבר, שה";פסק"; יכול להשתנות כפי שה ";פסק"; לתמוך באוסלו שונה, ואמרו שהמרן של ש";ס חזר בו, אז גם מכל פסק אחר, הוא יכול לחזור בו.
אחרי המאה ועשרים של הרב יהיו פילוגים שלא היו כמוהם רבות בשנים, ולדעתי כל החסידות הספרדית הזו, כל כולה אינה אלא רק בועה של זמן עד שתתפוצץ, וכשהיא תתפוצץ או אז יראו את הפנים האמיתיות של החצר הקדמית והאחורית של כל העניין הזה שקוראים לו הרב עובדיה אני בכלל לא יודע האם הספרדים עצמם חשבו על מועמד אחריו, כי הוא היה יחידי בעמלו שקידתו ובהקיפו, זה יהיה אולי כמו בחב";ד או ברסלב שאין שם מנהיג, אגב, כל בר דעת יודע שמי שמתנהג באלימות הוא החלש והפחדן, ולענין, ש";ס שהיא האלימה בענין הרב אמנון היא זאת שמחתימה שמתאגרפת מולו כי כן היא מפחדת מאוד ממנו ויש לה ממה. אבל אנחנו יודעים שהבורא אוהב את הנרדפים ועוזר להם.
נראה לי שכל הרבנים שכחו את מי הם באו לעבוד בעולם הזה ושכחו שאמורה להיות דת 1 אלוקים אחד ודרך אחת ואם כל אחד ימשוך לדרך שלו כבר לא תהיה הדרך שכתובה בספר התורה ובמשפט אחד ואהבתה לרעך כמוך רבנים כנראה שכחתם מהיכן באתם ולאן אתם הולכים חבל אתם מפספסים את כל מה שאתם מלמדים בשיעורי התורה ותחבו על זה
אהה.. זה הרב שלום כהן עשה את רוב הפעולות האלו נגד הרב אמנון יצחק
יניב
ב";ה ראיתי בלויין שאמור להיות לתורה איך הוא תקף את הרב אמנון וניכר מסגנון הדיבור שזה משנאה לא מוסברת כלפיו ומה הרויחו??.. כל עולם התורה בסכנה ש";ס אם כל ה-13 מנדטים שהסיגו באמצעות פגיעה לא צודקת שכללה השמצות וגידופים אם הרבה לשון הרע ואם הוצעת שם רע שחלקם )אם לא כולם) שקר ואף אחד כאן לא הרויח שום דבר רק נעשה כאן חילול הה' גדול כולם התסיסו ויאיר לפיד שהרב אמנון חשש והזהיר מפניו נכנס לכנסת וכולנו מתים מפחד מה יעלה בגורל לומדי התורה. לא יפה מה שעשו מנהיגי ש";ס ולא, הרב עובדיה לא מנהל את ש";ס בפועל הוא עוסק בעיקר בלימוד תורה וכתיבת פסקי הלכה לעם ישראל כל זמנו מוקדש לתורה ביום ובלילה ומי שמנהל את ש";ס הם אנשים לא הגונים ולא ישרים ש";ס של היום זה לא ש";ס של הרב שך ושאר הגדולים שניהלו את המפלגה באמת לשם שמים..
תגובות