1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. משפחה

כיצד לשמור על בטיחות המזון והפעוטות בזמן הארוחה?

לרכך ירקות ובשרים, לא להניח אוכל מבושל עם כזה שאינו ולא להשאיר את הילד לבד • בטיחות בזמן הסעודה
הילה פלח, בחדרי חרדים, כ"א אייר תשע"ד 21/05/2014 12:31

פלאש 90 צילום: פלאש 90

מחקרים רפואיים שבוצעו במהלך השנים הוכיחו באופן חד משמעי כי תינוקות ופעוטות רגישים במיוחד למחלות וזיהומים, מכיוון שמערכת החיסון שלהם עדיין אינה חזקה דיה, בכדי להתמודד עם חיידקים ווירוסים למיניהם בזמן הכנת המזון ובעת האכילה, יש להקפיד על מספר כללים, פשוטים ויומיומיים, בכדי לשמור על מזון סטרילי ובריא, ולהמשיך ליהנות מחוויית האכילה וההאכלה המשותפת. טיפים ועצות לאימהות מעניקה אביבה דורון, תזונאית ראשית של חברת 'גרבר':

כיצד למנוע זיהומי מזון

* להגיש לתינוק את המזון, מיד לאחר ההכנה או הפתיחה, בכדי למנוע התפתחות של חיידקים וגורמי מחלה אחרים.
* יש לאחסן את המזון שהוכן במקרר.
* בישול או חימום קצר מדי עלול שלא להספיק בהפחתת גורמי המחלות, מסיבה זו יש להקפיד לבשל את המזון היטב ולהגישו מיד לאחר שהגיע לטמפרטורה הרצויה.

כיצד שומרים על בטיחות המזון

* יש למנוע מגע בין מזון טרי למבושל, זאת מכיוון שהמזון הטרי עדיין לא עבר תהליך של סטריליזציה, ולכן מגע ביניהם עלול לגרום לאוכל המבושל הזדהמות מהירה.
* יש להקפיד בטיפול בפירות וירקות – חשוב לרחוץ היטב במים, לקלפם ולבשל אותם לפני ההגשה.
* בכל מקרה הידיים חייבות להיות נקיות וסטריליות לפני המגע עם האוכל – אל תשכחו כי קיימת אפשרות שקודם להכנת האוכל התעסקתם בהחלפת חיתול, שיחקתם עם התינוק וכד'.
* יש להרתיח את המים לפני שמשתמשים בהם להכנת מזון.

בטיחות ילדים בזמן אכילה

מזונות ומאכלים מסויימים עלולים לגרום לחנק אצל תינוקות, זאת בעיקר בשל מעברי הנשימה הדקים של התינוק וחוסר מיומנותו להתמודד עם המאכלים שהוא הכיר אך לאחרונה:

* מזונות דביקים – חמאת בוטנים, לדוגמא יכולה לסתום את הגרון ולמנוע חדירת אויר.
* מזונות חלקים – היכולים להחליק לגרון לפני לעיסה כמו בשר, עוף, דג עם עצמות, סוכריות.
* מזונות קטנים וקשים כדוגמת פופקורן, גזר ותפוח עץ (אותו חשוב לחתוך לחתיכות גדולות למניעת בליעה וחנק).

כיצד למנוע חניקה באכילה?

* לסלק את הגלעינים והגרעינים מפירות כמשמש, שזיף וכדומה.
* לחתוך נקניקיות לרבעים, ענבים לחצאים.
* לבשל פירות וירקות קשים כגון תפוח עץ, אגס וגזר.
* יש לרכך ככל שניתן ירקות ובשרים.
* אגוזים – לטחון לפני הגשה
* בכל מקרה, לא להשאיר את הילד לבד עם מזונות אלו!
מעוניינת לשתף אותנו בתוכן מעניין? שלחי לנו הודעה בוואטסאפ - 0583288642




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
;