1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

כבר אחרי חצות היום: איך נשבור הערב את הצום?

במה מומלץ לשבור את הצום? מים קרים או תה פושר? עוגה פשוטה או שתי פרוסות לחם? יש לכם כאן מבחר רעיונות ואף מתכונים • רגע לפני שאתם נכנסים למטבח, כדאי לכם להציץ כאן בפנים
שיפי חריטן, י' אב תשע"ו 14/08/2016 14:55

מבשלות (1)





את הצום מומלץ לסיים בשתיה חמימה - לא קרה מדי ולא חמה מדי. זה יכול להיות מים, או תה ממותק. לצד השתיה הפושרת, כדאי לאכול פרוסת עוגה פשוטה או עוגיות, אפשרי גם שתי פרוסות לחם - העיקר שתהיה פחמימה כלשהי.

לאחר כשעה ניתן לאכול ארוחה קלה, רבים נוהגים לאכול מרק מזין שמחזיר לגוף את מה שהחסרנו ממנו במשך היום.

ובסיום הארוחה, מומלץ לסיים עם משהו מתוק.





שני המתכונים הבאים נלקח מתוך קבוצת הפייסבוק המצליחה, אמהות מבשלות כשר>>

קוראסון / תהילה שלומוביץ

1. בקערת המיקסר עם וו הלישה מערבבים:
1/2 קילו קמח.
25 גרם שמרים טריים או כף ורבע שמרים יבשים.
1/2 כוס סוכר.
1 כפית תמצית וניל אמיתית.
1/4 כוס שמן.
1 כוס מים פושרים.
1 ביצה.

2. לשים כשתי דקות ומוסיפים 1/2 כפית מלח. ממשיכים ללוש 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק גמיש ורך. מתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. בינתיים מכינים את המילוי והסירופ.
למילוי מערבבים בקערה:
2 כוס סוכר.
1 כוס שוקולית.
1 כוס קקאו.
1/2 כוס שמן.
מערבבים עד שנוצרת מעין משחה.

לסירופ מרתיחים:
1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים. מרתיחים עד שהסוכר נמס.

4. מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים חלק אחד של הבצק למלבן ישר ואחיד עד כמה שניתן. מניחים בצד, מכוסה, להתפחה של 20 דקות. מכינים כך את חצי הבצק הנותר.
5. מרדדים את המלבן דק דק לעובי של 2-3 מ״מ ומשתדלים לשמור על צורת מלבן. בעזרת גלגלת פיצה חוצים אותו לחצי לכל רוחבו לשני מלבנים. כל מלבן חותכים למשולשים ושמים את המילוי ומגלגלים כל משולש לצורת קרואסון, מהבסיס של המשולש כלפי הקודקוד.
מניחים בצד להתפחה נוספת של כ-20 דקות.

6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מברישים את הרוגאלך בביצה טרופה מהולה במעט מים. אופים כ -20 דקות עד שקוראסונים שחומים ויפים. מברישים את הקוראסונים בסירופ מיד בצאתם מהתנור.




ולסיום, משהו מתוק - כמו שכתבנו בהתחלה. הצעת הגשה ומתכון של דבורי מנדלוביץ'




בלינצ'ס:

חומרים ל-15 חביתיות.
2 ביצים.
1 כוס קמח.
כוס חלב.
6 כפות סוכר.
2 כפות שמן.
1/2 כפית מלח.

מערבבים בבלנדר ומטגנים.

מילוי:
גבינה לבנה.
4 כפות סוכר.
סוכר וניל.
רבע כוס פודינג וניל.

טועמת ומוסיפה סוכר לפי טעם אישי - כמה שאוהבים אצלכם מתוק.
מעוניינת לשתף אותנו בתוכן מעניין? שלחי לנו הודעה בוואטסאפ - 0583288642





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. כשלא לומדים לימודי ליבה, קוראים ל"קרואסון" (סהרון בעברית.ג"כ מהליבה) "קוראסון" (לב בספרדית). אבל לקרוא לרוגלך (שבתמונה) קוראס  

    קונדיטור

  2. הוצאתם לי תעניים עם התמונות האלו  (ל”ת)


;