ט' אדר ב' התשפ"ד
19.03.2024

לכבוד ראש השנה:פאי בשר ודלעת

לכבוד ראש השנה:פאי בשר ודלעת

לכבוד ראש השנה:פאי בשר ודלעת




מחדשים את מאכלי ראש השנה עם פאי בשר עשיר ומפנק. פשוט לגוון את סעודת ראש השנה עם פאי בשר עשיר ויפה.

תבנית 24 ס"מ / בשרי

לבצק:

280 גרם ( 2 כוסות) קמח לבן רגיל
1/2 כפית מלח
125 גרם מרגרינה בל-בנד קרה חתוכה לקוביות
1/3 כוס מים קרים מאוד (מהמקרר)

למלית הבשר דלעת:

1/4 כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 שן שום קצוצה
500 גרם בשר טחון
250 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור
5 עלי מרווה קצוצים
1 גבעול רוזמרין קטן
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס יין לבן

לעיטור:

1 ביצה טרופה
20 גרם גרעיני דלעת

מכינים את הבצק:

מכניסים לקערה את הקמח והמלח ומערבבים. מוסיפים את המרגרינה ומשפשפים אותה בקצות האצבעות עם הקמח עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים, ומעבדים רק עד שמתגבש בצק. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.

מרדדים חלק אחד אחד לעלה דק. מהדקים את הבצק לתבנית מרטפדת בנייר אפיה-כולל הדפנות.
את החלק השני משטחים לפיתה ומכניסים למקרר.

מכינים את המלית: מחממים את השמן זית, מטגנים בו את הבצל והשום, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הדלעת, המרווה, הרוזמרין, המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים את היין והפטרוזיליה, מכסים ומבשלים 5 דקות, מסירים את המכסה ומבשלים על אש גבוהה עד שכל הנוזלים התאדו. מוציאים לקערה ומצננים.

מרכיבים את המאפה:

מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר, ממלאים אותה במלית.

מוציאים את הבצק השני, מרדדים אותו לעלה דקה ומכסים בו את התבנית. בעזרת סכין מורידים את הבצק המיותר שבהיקף.

מברישים את הבצק בביצה, מקשטים בגרעיני דלעת ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 30 דקות או עד שהמאפה זהוב היטב.

בתאבון!
פאי בשר ודלעת שף מרילין איילון מתכונים ראש השנה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.writer }} | {{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.writer }} | {{ reply.date_parsed }}
טען עוד