ט"ז ניסן התשפ"ד
24.04.2024

כן, אתם קוראים נכון: מתכון לסופגניות במילוי בשר

נמאס לכם מהסופגניות המתוקות? הרי לכם מתכון מנצח לסופגניות במילוי בשר ופטריות אותו תוכלו להגיש לארוחה שלאחר הדלקת הנרות או לארוחת צהריים של חנוכה

אילוסטרציה (ליאור מזרחי, פלאש 90)
אילוסטרציה (ליאור מזרחי, פלאש 90)



סופגניות במילוי בשר בקר או עוף ופטריות

מצרכים לסופגניות:

35 גרם שמרים יבשים
3 כוסות קמח לבן
1 כפית סוכר לבן
1 כפית מלח דק
1/3 כוס שמן זית
2 חלבונים
1/2 כוס מים פושרים

למילוי:
200 גרם בשר , או עוף , טחונים
1 כף פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כפית מלח דק
קורט כמון
1/2 כוס פטריות קצוצות, מוקפצות במעט שמן זית
כף שמן זית

אופן הכנת הסופגניות:
מערבבים את כל החומרים היבשים חוץ מהמלח בקערה בינונית.
מערבבים את כל החומרים הרטובים, יחד עם המלח, בקערה נפרדת.
מעבירים ב-2 שלבים את החומרים הרטובים לתערובת היבשה ולשים כ-5 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק.מעבירים את הבצק לקערה נקייה, עוטפים אותה בניילון נצמד, ומניחים במקום חמים כ-45 דקות להכפלת הנפח.

הכנת המילוי:
מערבבים את כל חומרי מילוי הבשר יחד עד קבלת תערובת אחידה.

הרכבת הסופגניה:
מקמחים משטח עבודה נקי ויוצרים מהבצק שתפח 12-15 עיגולים.
בעזרת אצבע, יוצרים בכל עיגול גומחה קטנה (כמו בקובה) וממלאים כפית מהמילוי במרכז הבצק.
בעזרת קצוות האצבעות סוגרים את הסופגניה תוך כדי "צביטה" של הבצק, מגלגלים שוב לצורת כדור יפה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד שזה עתה נסגר כלפי מטה.
לאחר שכל העיגולים מולאו והונחו על התבנית, מכסים אותה בניילון נצמד בצורה רופפת להתפחה שניה (20 דקות).מחממים סיר עם שמן קנולה ל-180-190 מעלות. במידה ואין לכם מד-חום לשמן, הכניסו ידית של כף עץ לסיר, וכשיופיעו בועות קטנות מסביב לה - תדעו שהשמן בטמפרטורה הנכונה.
מטגנים את הסופגניות כדקה מכל צד עד קבלת צבע שחום.
מומלץ להגיש את הסופגניה עם רוטב פיטריות , רוטב צילי מתוק, או אפילו רוטב טחינה.
סופגניות בשר חנוכה מתכון

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד