1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

גם השנה: לא שוכחים להכין חלת מפתח לשבת

מנהג בישראל להכין חלת מפתח לשבת שאחרי חג הפסח • בספר 'טעמי המנהגים' ניתן למצוא מקור • קבלו מתכון מעולה לחלות ואת שלבי הכנת המפתח - בתמונות ובווידאו
לובי נשי, כ"ד ניסן תשע"ז 20/04/2017 17:20

חלת מפתח: אמהות מבשלות כשר



לכבוד השבת הראשונה שמגיעה לאחר חג הפסח, נוהגים לאפות חלה בצורת מפתח. עניין זה ידוע כסגולה לפרנסה טובה. המנהג, שאת מקורו ניתן למצוא גם בספר "טעמי המנהגים", מרמז על עניין התפילה לפרנסה – שזהו המפתח שנמצא אצל הקדוש ברוך הוא ובכוחו להוריד עבורנו שפע בלתי נדלה.

אנו מתפללים שאכן נזכה לפרנסה טובה בשפע וברווח.

יש שמכינים חלה בצורת מפתח ממש, יש שמטביעים מפתח בתוך החלה או על החלה, ויש כאלו שמכינים חלה רגילה ויוצרים עליה מפתח.

הצורה הקלאסית של חלת מפתח היא על ידי הכנת חלות קלועות, כשחלה אחת מהווה את הבסיס והחלה השניה היא העיגול – ראש המפתח.

צפו בסרטון להכנת חלת מפתח, ואולי תקבלו השראה.

בנוסף: שלבי הכנת החלה בזה אחר זה

לפני כשנה, הבאנו את המתכון המעולה לחלות, של שושי הלפרין, שמככב בקבוצת הפייסבוק הפופולארית, אמהות מבשלות כשר. מנהלת הקבוצה, חיה גלסטר, טרחה והמחישה לטובת הקוראות - את כל שלבי הכנת החלה, כולל מתכון. קבלו אותו בהנאה, ושתהיה פרנסה יפה בעזרת השם לכולנו. חודש טוב ומבורך.

מידה של כוס חד פעמית: 200 מ״ל.
2 קילו קמח. אני קונה כבר מנופה חוסך את הבלאגן.
1 וחצי כוס סוכר.
2 כפות מלח.
4 כפות שמרים יבשים.
2/3 כוס שמן.
2 כוסות מים רותחים.
3 כוסות מים קרים.

ממיסה את הסוכר והמלח במים הרותחים. ואז מוסיפה את המים הקרים.

לפי הסדר:

מים(שיש שם את הסוכר והמלח).
קמח.
שמרים.
בסוף שמן.
מפעילים תנור על 220 מעלות. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את הנפח.
מפרישים חלה.
קולעים חלות.
מתפיחים עד שמכפיל עצמו.
מכינים בלילה מביצה, כפית דבש ו-2 כפות מים.
מורחים על החלות בזהירות שלא יפגע בנפח.
זורים המון שומשום.












קישורים:
אמהות מבשלות כשר





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. ספר טעמי המנהגים אפילו לא מרמז על פרנסה אלא על חזרה בתשובה  


  2. עבודה זרה. פגאנים שזקוקים לחפצים פיסיים וטכניקה.  

    אייל

;