י"ז ניסן התשפ"ד
25.04.2024

רוב נכשלים במבחני ההסמכה ללשכת עורכי הדין - מדוע לא נראה שינוי גם בעתיד הנראה לעין?

לשכת עורכי הדין פרסמה את נתוני הנבחנים במועד קיץ 2017 • מהנתונים עולה כי חלה בלימה במספר הנכשלים אך עדיין מדובר ברוב שכשלו בבחינה • עו"ד נתנאל רוט מנסה להסביר את התופעה.

רוב נכשלים במבחני ההסמכה ללשכת עורכי הדין - מדוע לא נראה שינוי גם בעתיד הנראה לעין?
ל



בשבוע שעבר נגשו כ- 3,436 מתמחים לבחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין, באופן לא מפתיע רק 44% מהם עברו ויוסמכו לעורכי דין מן המניין, וזאת לאחר שיעברו בנוסף גם את הבחינות בעל פה. מדובר אומנם בבלימה מסוימת, שכן בבחינה הקודמת שהתקיימה לפני כחצי שנה שיעור הנכשלים עמד על כ- 70% אולם עדיין הנתונים מדאיגים.

פנינו לעורך הדין נתנאל רוט העוסק בדיני נזיקין ובמקרקעין ומשמש כעורך דין בכיר בציבור החרדי, כדי להבין מדוע הנתונים כלל לא הפתיעו אותו ומה לדעתו מוביל בצורה ישירה לכישלונות עתידיים בתחום. לדברי עו"ד רוט:" אם ננתח את הנתונים באופן מקצועי וקר ניווכח כי כ-2700 מהנבחנים הינם בוגרי מכללות ומתוכם רק 40% עברו את הבחינה. ואילו מעל 500 מהנבחנים הם בוגרי אוניברסיטאות ומתוכם עברו קרוב ל% 80 , כפול ממש. בעבר השיטה הייתה בנויה בעיקר על שינון. באפשרותו של הסטודנט להחסיר ממרבית השיעורים ולהופיע אך ורק למבחנים ולהתמודד איתם בהצלחה, כך עד התואר הנכסף, כולל מבחני הלשכה. כיום המבחנים עוסקים בעיקר בידע, כך שחובה על הסטודנט לדעת את החומר על בוריו ולהפעיל שיקול דעת אישי כדי להצליח בלימודי התואר בכלל ובבחינות הלשכה בפרט.

"בעידן בו תחום הלימודים באוניברסיטאות הפך נגיש מאוד עבור המגזר החרדי, קיים בי הרושם כי ישנה עדיפות ברורה להשתלב ללימודי תואר במסגרת האוניברסיטאות כיוון שהמספרים מוכיחים ששם הסיכויים שלכם לצלוח את התואר גבוהים בהרבה . קרנות שונות המעניקות מלגות, הרחיבו את פעילותן גם למוסדות שבעבר היו בגדר מוקצה עבור הציבור החרדי וביניהם אוניברסיטאות כמובן. לכן לדעתי, אלו שבעבר קראו לסטודנט החרדי להשתלב במכללות ייעודיות ומותאמות יוכלו כעת להוסיף בביטחון ובשלווה את האפשרות ללמוד במגוון המסלולים המותאמים ע"י האוניברסיטאות הבכירות בישראל".

"כמידי בחינה, עולים קולות מבין הנבחנים כי לשכת עורכי הדין מקשיחה את המבחן ומקשה על המתמתחים לנסות לצלוח אותו. אך המגמה ברורה ואני עוקב אחריה כל העת. מוסדות לימוד שכל תנאי קבלתם היא גובה שכר הלימוד אותו יידרש הסטודנט לשלם נמצאים בתחתית המדרג. מנגד, אוניברסיטאות המעסיקות את בכירי המרצים ומקשיחות את תנאי הקבלה ותנאי הלימוד השוטפים מובילות בפער אדיר. לאחרונה שמעתי כי קיימות מכללות שתנאי הסף שלהם הוא מתחת לתעודת בגרות. בגדר כל דכפין ייתי וילמד. אין זה מפתיע כי התוצאות משקפות את רמת הסטודנטים במוסדות מעין אלו ואת רמת הצלחתם במבחני לשכת עורכי הדין וכאנשי מקצוע בתחום עריכת הדין".
הסמכה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 20 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד