1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

ישר לתנור, מוכן לבישול ! מי מפחד מבשר?

בשבועות הקרובים נכיר פינת מתכונים חדשה עם נתחי הבשר המיוחדים של פלייש". נשמח לקבל תגובות ואנו מקווים כי נתחי הבשר החדשים יעשירו כל ארוחה מיוחדת
כתב בחדרי חרדים, כ"ח שבט תשע"א 02/02/2011 12:27

מתכון טל (1)


המתכון הראשון והמומלץ לפניכם:

פרנץ' פרנץ' רוסט מי יודע?

פרנץ' רוסט הוא הנתח העליון של הצלעות שעבר קיצוב מקצועי french / brick roast להפרדה מחלק הצלעות התחתון. מדובר בנתח בשר רך ועסיסי מעוטר בשומן, מוכר ואהוב מאד אצל צרכני הבשר באמריקה ואירופה



פרנץ' רוסט אפוי עם בירה ועלי סלרי אמריקאי


חומרים:
2 - 2.5 קילו בשר פרנץ' רוסט
כוס רוטב צ'ילי
כפית מלח
כוס מים
פלפל שחור לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
בצל אחד קצוץ
1/3 ליטר בירה לבנה
2 גבעולי סלרי קצוצים

הוראות הכנה:
חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 170 מעלות.
שטפו את הבשר ויבשו אותו. פזרו מלח ופלפל על הבשר.
הניחו את הבשר בתבנית עם הצד השומני כלפי מעלה וכסו אותו עם בצל, סלרי, רוטב צ'ילי, מים ופטרוזיליה.
אפו ללא כיסוי במשך שעה.
צקו את הבירה על הבשר, כסו את התבנית ואפו למשך שעתיים נוספות או עד שהבשר רך.
צננו את הבשר לטמפרטורת החדר, אחסנו במקרר, לפני הארוחה, חיתכו וחממו בתוך הרוטב.
אופציה נוספת:
לפי הטעם, אפשר לגוון ולהחליף את הבירה בקוקה קולה ואת הצ'ילי ברוטב טריאקי או סויה.

טיפ לחיתוך מובחר:
בנתח הבשר של הפרנצ' רוסט, סיבי הבשר אינם בכיוון אחיד, אלא כמניפה.
בכדי לקבל פרוסות איכותיות, יש להקפיד לחתוך תמיד בניגוד לכיוון סיבי הבשר.




פרנץ' רוסט – rench roast/brick, לונדון ברויל shoulder London broil,
בריסקט first out brisket - שמות מוכרים ואהובים של חלקי בשר בכל בית באמריקה ובאירופה שלא מוכרים עד היום לציבור הישראלי.

לראשונה בישראל חברת "פלייש" שלחה לארגנטינה צוות קצבים אמריקאים מקצועיים שהכינו סידרת נתחי בשר איכותיים, חלקם מוכרים בישראל וחלקם מוכרים רק בחו"ל.


כל נתחי הבשר מכילים 100% בשר ללא עיבוד או תוספות, נתחי הבשר עברו קיצוב מקצועי והם נקיים ומוכנים לבישול ואפייה ממש כמו שמקובל באירופה.

נתחי הבשר של 'פלייש' כשרים 'למהדרין מן המהדרין' –
"חלק גלאט - בית יוסף"
משחיטה מיוחדת של צוות בראשות הגאון רבי דוד שלמה זולדן שליט"א,
דמו"צ דחסידי סערט ויזניץ בחיפה.



פנו לקצב שלנו בכל שאלה - butcher.fleisch@gmail.com





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. לא כשר  (ל”ת)

    איש

    • שום דבר היום לא כשר, אפילו הבד"ץ.....יייאאאללללה (ל”ת)

      נבלה

  2. מתכון פצצה  (ל”ת)

    חני

  3. בעז"ה לשבת אכין תמתכון  (ל”ת)

    מיכל

  4. רוטב צ'ילי ,חריף או מתוק?  (ל”ת)

    סו שף

  5. פאאלש  

    אחד העם

    • מניין לך ידיעה זו ? הוא דווקא מאד טעים, מקוצב פיקס..... (ל”ת)

      טעם לפגם

  6. נראה מצויין. פרסמתם בזמן. אלך לקנות לשבת מצרכים  (ל”ת)

    יואל

  7. רוטב צ'לי חריף הכי טעים  (ל”ת)

    הדס

  8. לא שוב איזה בשר העיקר המתכון הטעים  (ל”ת)

    מירב

  9. נשמע טעים מאד  (ל”ת)

    אריאל

  10. מתכון אלף אלף  (ל”ת)

    אלי

  11. האם יש בשר פרץ' רוסט של שור? כי של עגל כמו בתמונה הוא לא טוב!  (ל”ת)

    מבין

    • למה ??? תראה כמה הוא משוייש (מלא סיבים של שומן). תסתכל שוב (ל”ת)

      בן בקר

  12. ניסיתי - פשוט חבל"ז !  

    מירה

  13. גם הבד"ץ כבר טרף...  

    טעם לפגם

  14. אחלה בשר, גם החלקים האחרים שלהם אחד-אחד. כל הכבוד ! ! ! !  (ל”ת)

    סתם מבשלת

  15. באמת אחלה מוצרים יש להם  (ל”ת)

    אוריה

  16. ניסיתי לשבת, פשוט חבל"ז.איפה התחבא החלק הזה עד היום ???........  (ל”ת)

    מיכאל

  17. לא מצאתי את החלק בסופר אבל המוצרים שלהם פצצה.  

    שרה מירה

  18. ניסיתי,מצויין, לשים לב לחיתוך  

    אי"ש

  19. יש להם שריר קטן ממספר 8 - מעולה לחמין !!!!  

    טועם-טעם

  20. טעיתי בביקורת על הכשרות, מודה ועוזב  

    אחד העם

  21. באושר עד יש מגוון ענק של הבשרים האלה  

    המבקש

  22. מישהו ניסה את הלונדון ברויל שלהם ?  

    מרים

  23. אחלה רעיון, רק לשים לב כשפורסים לפרוסות, כמו עוגה עגולה ותמיד נגד הסיבים של הבשר  (ל”ת)

    מבשל ואוכל

  24. אין על שוקי בטיסט. הכי מקצוען ואנין טעם  (ל”ת)

    קרניבור

  25. החלטתי לנסות - מריח משהו !!!!!!!! שכוייח גדול.  (ל”ת)

    משה דוד

  26. תנו רעיון נוסף,יש להם עוד חתיכות שנראות משהו אבל לא מוכרות מה עושים איתם ?  (ל”ת)

    מבשלת

  27. שמענו תגובות מצויינות,הרשתות מפוצצות בבשר הזה,אבל אין את החלק הזה  (ל”ת)

    יוסי

  28. יופי, הבנו, מקסים: תנו רעיון נוסף לפורים עם הבשר שלכם. וכל הכבוד !  (ל”ת)

    מבשלת

  29. חוזר בי מתגובה 1 - בדקתי שוב את נושא הכשרות וגם דיברתי עם הרב זולדן  

    אי"ש

  30. שכוייח אי"ש.הפסדת שנה עם בשר מעובד של כל מיני בדצי"ם במחירי תופת...  (ל”ת)

    ישראל ניסן

  31. בעלי הביא מאושרעד נתח כזה שנראה מיושן היטב. מבקשת מתכון לפסח. נראה מדהים  (ל”ת)

    מבשלת

  32. גם אצלינו שמו לב,הפרנץ רוסט החדש מגיע מחו"ל מיושן = אנין ועסיסי סוף הדרך,אמריקה !!!  (ל”ת)

    קרניבור

  33. בעלי קנה לי השנה תנור לפסח וזו ההפתעה שהכנתי לו .....  

    יעל

  34. קנו לי פרנץ' כזה, נראה אדום ומיושן היטב,אמרו לי ברמי לוי שיישנו בחו"ל. אמייזינג !!!!!  (ל”ת)

    חני

  35. מחפש בנרות את החלק הזה, פשוט חסר ברשתות - הוא מיושן ומדהים, אנחנו פריקים עליו !  (ל”ת)

    אוהב לאכול

  36. השבת אבידה - איפה יש פרנץ' רוסט מיושן ליו"ט ???? בלעדיו א"א לקיים שמחת יו"ט בבשר  (ל”ת)

    חני

  37. מי מרוקן תחנויות מהנתח הזה ? פשוט אין להשיג. שומע קצב ??? עשה משהו לחג !...  (ל”ת)

    חני