ט' אייר התשפ"ד
17.05.2024

גלידה בחורף - כן או לא?

קר בחורף, אבל מקרר הגלידות בצרכניה עמוס לעייפה • איך זה הגיוני שיש מדינות הצורכות יותר גלידה בחורף מאשר בקיץ? • הגלידולוג של 'רוויסימו' מסביר • כתבה שלישית בסדרה

גלידה. צילום אילוסטרציה
גלידה. צילום אילוסטרציה



באירופה, בארה"ב ובמדינות קרות אחרות, אין תנודה בין העונות בצריכת גלידה, וכמות הגלידות הנאכלות בחודשי החורף - רק עולה.

מדינות קרות כמו גרמניה ושוודיה מובילות בצריכת גלידה בעולם אולי כי גלידה נתפסת אצלם כמאכל שמשדר חום וחופש.

התרבות וההרגל לא מבחינים בין יום מושלג ליום שמש אביבי בכל הקשור לגלידות והצריכה אף עולה בחודשים אלו.

בארץ, עם ירידת הטמפרטורות ולעיתים אפילו החל מה-1.9, חלה ירידה חדה בצריכת הגלידות של כ-50-60%. מדוע?

• בחורף לא אוכלים קר – מבית מדרשו של "אל תשכח לקחת סוודר, שלא תצטנן" הגיעה גם האזהרה החמורה מלאכול אוכל קר בחורף. הסבתא היהודייה הפחידה והתריעה שנים רבות מפני "הסכנה" הטמונה באכילת מאכלים קרים שיכולים לגרום מחלות גרון.

• פיזי/פסיכולוגי - המחשבה על אכילת ו/או ליקוק של משהו קר ביום חורף, מעבירה תחושת קור פסיכולוגית בגוף.

• We are the world- כשמגיע החורף לישראל, אנו רוצים להרגיש מיד חלק מהעולם הגדול ופונים למאכלי הקדרה החמים ולמרקים המהבילים.

אך מגמה זו משתנה בשנים האחרונות.

הדור הצעיר כבר אינו חושש לאכול גלידה בחורף ומעלה מעט את גרף המכירות. עם זאת, יום חורף שמשי לאחר יומיים רצופים של גשם, מביא את הצריכה לרמה העולה על יום ממוצע בחודשי הקיץ.

באדיבות דור בירן, גלידולוג ב'רוויסימו'

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד