1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים
  4. עושים שוק

ישר לתנור, מוכן לבישול ! מי מפחד מבשר?

את פינת המתכונים החדשה פתחנו בהיכרות עם נתח ה'פרנץ' רוסט', מסידרת נתחי הבשר המיוחדים של 'פלייש' • רגע לפני פורים כשכולם מחפשים להפתיע את האורחים בסעודה במשהו מיוחד - טור מפתיע
כתב בחדרי חרדים, י"א אדר ב תשע"א 17/03/2011 11:47

פלייש לטל

המתכון השני והמומלץ לפניכם:

לונדון ברויל מי יודע?

נתח ה'לונדון ברויל' מגיע מנתח הכתף המרכזי של העגל שעבר קיצוב מקצועי משומן ומסחוס קשה שחוצה אותו באלכסון, והשאיר לנו חתיכה מוצקה ואחידה.
הנתח מדהים במראהו ובטעמו ולא להאמין כמה קל ומהיר להכין אותו.
נתח ה'לונדון ברויל' הפך מאז הגיע לישראל ללהיט במסעדות ובתי מלון כרוסט ביף, לפלטות בשר, לכריכים ועוד ועוד. יש מהשפים שמכנים אותו 'סינטה קידמי'.


'לונדון ברויל' בקטשופ ורוטב סויה
או ברבקיו

חומרים:
1.8 קילוגרם נתח בשר לונדון ברויל
1 שן שום כתוש
3 כפות רוטב סויה
כפית מלח
כף קטשופ
כפית פלפל שחור (או לפי הטעם)
כף שמן
כפית אורגנו (או לפי הטעם)

הוראות הכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד הבשר לתערובת בקערה קטנה. אח"כ יש למרוח את הבשר בתערובת, לעטוף בנייר כסף ולשמור במקרר למשך לילה אחד לפחות, בכדי שיספוג היטב את הטעם של המשרה. בשביל ספיגת הטעם, מומלץ גם לפני מריחת התערובת, לסמן בבשר בעזרת סכין חדה לאורך ולרוחב – 'שתי וערב', חריצים בעומק של כשליש ס"מ.
למחרת, לקראת הארוחה הוציאו את הבשר מנייר הכסף.
חשוב מאד לחמם מראש את התנור או את הגריל. בגריל, צלו בחום גבוה למשך 5 עד 10 דקות מכל צד [לדרגת רייר עד מדיום]. באפיה בתנור,בחום גבוה של 200 מעלות, מכניסים את הבשר בתבנית פתוחה עם הרוטב שהבשר נשרה בו, למשך 25 דקות [לדרגת מדיום].

אופציה נוספת:
במקום כל החומרים, להשרות ברוטב ברבקיו (כיום יש מגוון גדול של רטבים מסוג זה וכל אחד יכול לבחור את הטעם שלו).

טיפ לחיתוך מובחר:
בזכות המרקם האחיד ניתן לחתוך אותה בקלות כשהבשר חם או קר, לפרוסות עבות או דקות. כמו תמיד, את החיתוך יש לעשות בניגוד לכיוון סיבי הבשר גם אם בשל כך רוחב הפרוסות לא יהיה אחיד.



לראשונה בישראל חברת "פלייש" שלחה לארגנטינה צוות קצבים אמריקאים מקצועיים שהכינו סידרת נתחי בשר איכותיים, חלקם מוכרים בישראל וחלקם מוכרים רק בחו"ל.

כל נתחי הבשר מכילים 100% בשר ללא עיבוד או תוספות, נתחי הבשר עברו קיצוב מקצועי והם נקיים ומוכנים לבישול ואפייה ממש כמו שמקובל בארה"ב ובאירופה. נתחי הבשר של 'פלייש' כשרים 'למהדרין מן המהדרין' לפסח ולכל ימות השנה. – "חלק גלאט - בית יוסף" משחיטה מיוחדת של צוות בראשות הגאון רבי דוד שלמה זולדן שליט"א, דמו"צ דחסידי סערט ויזניץ בחיפה.


למעבר למתכון הקודם : פרנץ רוסט בעלי סלרי לחץ כאן

פנו לקצב שלנו בכל שאלה - butcher.fleisch@gmail.com





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. נפלא. התארחנו בשבת והכינו מזה פלטה של פרוסות בשר. היה מדהים. תצליחו !  (ל”ת)

    אהובה

  2. פלאי הבריאה,תוך 25 דקות נהיה בשר גורמה. זה כנראה בגלל החיתוך המיוחד. יופי !  (ל”ת)

    טבח חובב

  3. הולכת להכין את זה לסעודת פורים, הולך להיות להיטטט  (ל”ת)

    רינה

  4. בעמק רפאים בי-ם,יש שף של מסעדת ג'וי שעושה מזה סטייק-רוסט. אין לשער כמה טעים....  (ל”ת)

    ישראל דוד

  5. קניתי בעבר,קצת יקר אבל נקי ואיכותי חבל"ז ובלי שום פחת. עשיתי מתכון אחר ויצא 10  (ל”ת)

    שרה

  6. יש מסעדה נוספת בירושלים שמגישה כריכים מיוחדים עם פרוסות בשר לונדון ברויל. ע נ ק !!!  (ל”ת)

    מבשלת לשבת

  7. נשמע טואוווב  (ל”ת)

    לילי

  8. נסיתי,קצת שיניתי בתבלון,השרתי לכמה ימים את הנתח. אחל'ה לאוהבי בשר. יישר כח  (ל”ת)

    טועמיה

  9. מבטיח לנסות...למה חסר פרנץ' רוסט ברשתות השיווק.כולם קנו לנסות ??  (ל”ת)

    ישראלי

  10. ניסיתי עם רוזמרין וחרדל,פרסנו דק דק והגשנו בסעודת פורים כפלטה לפתיחה. ענק !!!!  (ל”ת)

    שרה

  11. יפה ומרשים, הלוואי תצליחו. אפשר לקבל רעיון לפסח בלי קטניות וכו' ? שכוייח.  (ל”ת)

    שמואל

  12. ניסינו בשבת.נתח קצת יקר אבל נפלא וללא פחת. יופי !  (ל”ת)

    משה צבי

  13. כל הכבוד, אפשר לקבל אופציה למתכון לפסח ללא רטוב סויה וקיטניות ?  (ל”ת)

    אהובה

  14. יש למישהו רעיון למתכון לפסח לנתח הזה (אפשר גם שרויה) ? (אגב, ניסיתי והוא מדהים)  (ל”ת)

    רינה

  15. ל-14. נסי לכתוב לקצב באימייל שבסוף הכתבה. הבשר עצמו מצויין ביותר.  (ל”ת)

    משה צבי

  16. אמריקה !!!! בשר יקר אבל נקי ומקוצב מדהים ואין סוף לאפשרויות שניתן להכין ממנו  (ל”ת)

    אשר כהן

  17. היינו במסעדה עם אורחים מחו"ל,הגישו לנו נתח זה בפרוסות דקות 'רוסטביף' - תענוג !!!!!  (ל”ת)

    ישראלה

  18. נפלא, אכלתי בשבת הגדול אצל חברים. באיזה רשת אפשר לקנות באשדוד ?  (ל”ת)

    דוד מנשה

  19. נתח מיושן היטב, פשוט מדהים בטעם ובקלות ההכנה שלו. מחפש עוד רעיונות לשימוש בנתח  (ל”ת)

    דוד