י"ח ניסן התשפ"ד
26.04.2024

צפו: מה חיפשה מקהלת 'מלכות' במוזיאון המוזיקה העברי?

בין שבעת החדרים של מוזיאון המוזיקה העברי בירושלים בחרה מקהלת 'מלכות' בניצוחו של פנחס ביכלר להשמיע את המזמור 'הללוי-ה' החותם את ספר התהלים המספר על כלי הנגינה המהללים לקב"ה • קליפ לצפייה

צפו: מה חיפשה מקהלת 'מלכות' במוזיאון המוזיקה העברי?



בלב שכונת נחלת שבעה הירושלמית שוכן לו מוזיאון המוזיקה העברי אשר נפתח לקהל הרחב אך לפני שנה. המוזיאון היחיד בסוגו, חושף צוהר לעולמם של כלי הנגינה השונים שליוו את זמרת העם לאורך השנים בארצות מגוריו, ממדינות אשכנז ומזרח אירופה, דרך מרכז אסיה, מדינות הבלקן, מרוקו ואנדלוסיה ועד תימן עיראק ומצרים.

מאות רבות של כלי נגינה נדירים, עתיקים ומגוונים מוצגים בשבעת חדרי המוזיאון, המחולקים לפי הז'אנרים השונים של הנגינה היהודית לדורותיה. כאן, בין שבעת החדרים, בחרה מקהלת 'מלכות' בניצוחו של פנחס ביכלר להשמיע את המזמור 'הללויה' החותם את ספר התהלים המספר על כלי הנגינה המהללים לקב"ה - בתקע שופר, בנבל וכינור, בתוף ומחול, במנים ועוגב, בצלצלי שמע ובצלצלי תרועה.

כלי הנגינה הופכים הפעם לשותפים מלאים בחוויית הצלילים המצולמת, כשכל אחד בתורו משמיע את הצליל המיוחד לו במזמור, בהפעלת צוות הנגנים הנרחב שקפץ גם הוא לביקור במוזיאון.

המיזם, ההפקה ויצירת הקונספט המוזיקאלי והוויזואלי הם של המעבד ומנצח המקהלה פנחס ביכלר. מי שמשמש כסולן ביצירה הוא בעל המנגן אהרן ברייער שמבצע את יצירתו של אביו הרב יוסף צבי ברייער. על העיבוד המוזיקאלי והתזמור ארי פרקש. על החלק הדיגיטלי של ההפקה הופקד איש הדיגיטל פישל רוזנפלד. צילם וערך: יחיאל שדה.

פורשת את חסותה על המיזם – מערכת 'היכל הנגינה', היוזמה הברוכה החדשה המאפשרת לרכוש את אוצרות המוזיקה החסידית דרך קווי טלפון ואימייל לכלל הציבור.

מוזיאון המוזיקה העברי מקהלת מלכות אהרן ברייער הללויה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד