1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. סטיילינג

פסח בפתח • כך תערכי את שולחן החג

האוכל הטעים הינו מרכיב חשוב בהחלט, אולם לא פחות חשובים הם - ההגשה האטרקטיבית, מיקום הסועדים והעריכה היפה • לקראת סעודות החג, המלצות מעשיות ל'שולחן' מוקפד
תמי לנצוט ליבוביץ , כ"ב אדר ב תשע"א 28/03/2011 14:58

אוכלים יותר מידי או פחות מידי? צילום: דב האזרחי



כשזה נוגע לארוחה טובה – מזון טעים יוכל להיות מוערך רק כשהוא מוגש בצורה אטרקטיבית, אם האנשים יושבים במקומות נוחים, אם הם נינוחים ובטוחים בעצמם.

יש סיבה לכך: כאשר אנו אוכלים אנו משתמשים בכל חמשת החושים. אם אחד מהחושים נפגע – הדבר פוגם באיכות הארוחה.

אנו משתמשים בעינינו כדי לראות את הצבעים והצורות של השולחן ושל הכלים. מה שאנו רואים – מגרה אותנו גם לטעום. הניחוחות השונים מגבירים את התיאבון. באוזנינו אנו שומעים את השיחה סביב השולחן ואת רחש הסכו"ם. אנו חשים בידינו את הכוס הקרירה או כאשר אנו בוצעים פיסת לחם חמימה. וכמובן, חוש הטעם הסוגר את המעגל.



עריכת השולחן

אין דבר נהדר יותר משולחן ערוך יפה על מנת לתת תחושת אירוח נעימה. סכימת צבעים בכחול – מכיוון שזה הצבע האהוב על המארחת, זר פרחים, לפעמים אפילו פרח בודד, כולם יעבירו את אותו המסר: "לשבת ליד השולחן – זו חוויה". כמובן, הניחוחות העולים מן המטבח מעוררים אף הם את התיאבון. אולם, הארוחה מתחילה כאשר האנשים מתיישבים במקומותיהם ורואים את אשר לפניהם. יש לתכנן את עריכת השולחן כפי שמתכננים את התפריט.

ישנם אנשים שחושבים שכל עוד הכול נקי ומסודר – אין חשיבות למיקום הכלים על השולחן. אין זה נכון. לנוהל יש שתי סיבות: הראשונה – הגיונית – המזלג של המנה הראשונה למשל, יהיה הראשון מבחוץ. שנית, יש משהו מיוחד בסגנון ובמסורת. אין זה אומר שאתם שמרנים – אלא רק שאכפת לכם. זה הכול.

שולחן ערוך כהלכה אומר שיש לפחות 3 פריטי סכו"ם על השולחן או 6 ויותר. הכול תלוי ברוח הארוחה, סוג האירוע, המזון ושעת היום. רשמיות הארוחה תלויה בסידור השולחן. אולם לא משנה מהו סוג הארוחה, הכלל הוא אחד: הכלים ערוכים לפי סדר השימוש בהם (מבחוץ פנימה).

• אם משתמשים בכלי פלסטיק – יש תמיד להחזיק רזרבות בצד. הם נוטים להישבר בקלות.

• צלחות הסלט יכולות לשמש גם כצלחות למנה אחרונה. אם מספר האנשים לא גדול, יש לשטוף אותם במהירות בין המנות, כך שיהיו מוכנות למנה האחרונה.

• קעריות מרק באות בשתי צורות: קערית למרק צח, בדרך כלל עם "אזניות" בשני הצדדים וצלחת פחות עמוקה, קטנה עם קערית.

• אפשר להתייחס לסידור הכלים והשימוש בהם כמו אל פני שעון. ידיות הסכו"ם הן ידי השעון והצלחת – פני השעון. שיטה זו הופכת את כל העניין לפשוט ביותר.

• מפיות: החוק היחיד השולט כאן הוא – שיהיו נקיות ונעימות לעין. הן יכולות להיות מונחות במקומות שונים, משמאל לצלחת עם המזלג מעליהן או לצידן, פורחים בתוך כוס המים או מקופלים יפה ומונחים על הצלחת

• • •

תמי לנצוט ליבוביץ – יועצת תדמית נימוסים ונוהג בינלאומי, מחברת הספרים ספר הסיביליטי- המדריך להתנהלות חברתית, שאלה של נימוס ועוד.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. אנחנו תמיד משקיעים בשולחן הפסח  (ל”ת)

    שמואל

  2. פששש, כתבה מעולה! בטח אישתי מאד תאהב את זה  (ל”ת)

    פיני

  3. אנחנו משתמשים בחד פעמי יקר מכובד ועושה לנו כייף בחג פעמי  (ל”ת)

    שוגי

  4. חלומי שולחן ליל הסדר מושקע  (ל”ת)

    לוי

  5. כתבה מקסימה, עזרה לי מאד  (ל”ת)

    עידן

  6. תמיד אני מתאימה מפיות לפי צבע מפה וצלחות  (ל”ת)

    גדית

  7. כתבה מגוונת מלאת צבע  (ל”ת)

    חני

  8. מקסים מקסים מקסים, לייק לייק לייק  (ל”ת)

    רינה

  9. אנחנו משקיעים רק בחגים בכלים יקרים  (ל”ת)

    דני

  10. כייף שולחן הפסח, הריח הנקי האכל המיוחד הכלים המשגעים  (ל”ת)

    מרדכי

  11. מה יפה בשולחן הזה????  (ל”ת)

    שום דבר מרגש