י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024

רוצה שולחן 'סדר' בסטייל? • טיפים

יותר ויותר משקיעים בעיצוב שולחן החג • אז מאיפה מתחילים? איך מסדרים את הסכו"ם? איך בוחרים מפה? ומה עושים עם היין? • רשת 'דומו' מציגה: כך תעצבי את שולחן החג המושלם

שולחן חג. עיצוב: רשת 'דומו'
שולחן חג. עיצוב: רשת 'דומו'



כולנו מכירים את תחושת האופטימיות האופפת אותנו סמוך לבואו של חג הפסח. אותן תחושות הממלאות אותנו מגיעות לשיאן בערב חג הפסח.

התחדשות, התרגשות, התחלות ותקוות הנרקמות בלבנו למראה יופיו של הטבע השופע בשיא פריחתו. סעודת ליל הסדר היא ללא ספק המאורע המרכזי והסמלי ביותר של תקופה זו ועבור רבים מאתנו היא גם הזדמנות להשקיע בעיצוב חדשני ומפתיע.

יצירת אוירה והעברת מסר באמצעות עיצוב השולחן הם רק חלק ממהפכת העיצוב במטבח הישראלי.

המודעות לנושא העיצוב נמצאת בגדילה מתמדת וניתן לראות כי מלבד ההשקעה בתפריט המנות שיוגשו לשולחן, מושקעת גם מחשבה רבה ברעיון ובמסר המועבר באמצעות צבעים, אביזרים, כלים ושאר תוספות המרכיבות את שולחן החג.

השמים הם הגבול בכל הקשור לחומרים ולקונספט הבאים לידי ביטוי באופן עריכת שולחן החג ובאווירה אותה מבקשים המארחים להשרות על המסובין סביב לו.



טיפים ועצות לעיצוב שולחן סטייליסטי

• מפות

ארוחת חג מרשימה מתחילה בבחירת מפה. זו מהווה את הרקע והבסיס לתפאורה המושלמת.

חפשו אחר נושא הקרוב לליבכם שיהווה נושא מרכזי בעריכת השולחן.

בחירת המפה על גווניה ואופייה בשילוב עם כלי ההגשה ואלמנטים קישוטיים אשר ישלימו את השפה העיצובית לכדי סיפור שלם בעל אמירה ייחודית זו הזדמנות פז ליצירת בסיס מעניין ולא שיגרתי שעוד ידובר עליו זמן רב אחרי שילך אחרון האורחים.

אם ניקח לדוגמא את פריחת השקדייה הנמצאת בשיא תפארתה או את שפע פרחי הבר, אזי הגוון והניחוח יהוו את חוט השני לאופי התפאורה המקשטת את שולחן החג לאורכו של הערב.

שילוב של פליסמטים אישים או ראנרים הפרוסים לרוחבו של השולחן ומסמלים את מיקומם של הסועדים יהוו דרך נהדרת להדגיש את יחודו של כל סועד.

לאחר שהגדרנו את מיקומו של הסועד נוכל להקדיש סידור פרחים אישי שיונח ליד כוס השתייה האישית ואולי אף לצרף אליו כרטיס ברכה הנושא את שמו של האורח. גם נר צף בניחוח פריחת אביב על שלהבתו העדינה יהווה מאין יחס אישי ויקשור בין הסועדים סביב שולחן החג.

אל נא תפחדו מהוספת צבע לשולחן החג ועם זאת דאגו לשמור על הרמוניה ואסטטיקה נעימה לעין. חיפוש אחר גוון הדומה בצבעו למפה המקורית יצור מראה חגיגי, קלאסי ועשיר.אם חשקה נפשכם ביצירת דרמה אזי שילוב צבעים המנוגדים למפת הבסיס יצור מראה דרמטי ומפתיע.

• מערכות אוכל

כמו במוטיב המפה הקלאסית כך גם בעניין מערכות אוכל וכלי ההגשה.

רצוי לבחור בכלים בגוונים עדינים שבין לבן לשמנת במגוון עשיר של צורות וסגנונות המתאים לכל אירוע וכיס. אם יש אחד כזה בארון הכלים הביתי שלכם זה הזמן להוציאו מן הארון, למרקו ולהכינו לארוחת החג.

למראה קלאסי הניחו את הצלחות לפי סדר המנות האחת על השנייה. שדרגו את הסט המוכר והידוע בעזרת כלי אוכל והגשה בצורות מפתיעות השמות דגש השנה כחלק מטרנד עולמי על האירוח אישי . כלים אלו יהפכו כל שולחן ערוך וחגיגי בעל טוויסט עדכני המשרה אווירה נעימה בדגש על היחס האישי לכל סועד ואורח סביב השולחן.

• סכו"ם - התכשיט

בעריכת השולחן הקלאסי מזלגות יונחו משמאל לצלחת מהגדול לקטן לפי סדר המנות.

סכין וכף ימוקמו מימין לצלחת.אם לא נצמדנו לגרסת המקור אז השמיים הם הגבול. עצבו את הסכום כחלק הקונספט המנחה את עריכת השולחן כולו והיעזרו באלמנטים משלימים אשר ידגישו את התכשיט דוגמת חבקים, מפיות בד אישיות.

אל להקל בחשיבותן של המפיות, נכון שבסוף הארוחה הן נותרות מושלכות על השולחן מוכתמות ומקומטות, אך לפני הארוחה הן יכולות להוסיף מאוד למראה השולחן טון ייחודי ומרשים. אז גם אם אין ברשותכם סט מפיות סאטן רקום בן עשרות שנים, כיום ניתן להשיג מפיות נייר במגוון רחב של דוגמאות וצבעים וכן מפיות בד בשלל צבעים. אלו בשילוב חבק תואם ומסוגנן ממתכת, עץ או ענף מלבלב השזור מאחד העצים שבחצר ישדרגו כל שולחן חג.

ברוח החג צרו חבקים למפיות מזר קטן של פרחי העונה.

טיפ קטן- עשו זאת מבעוד מועד ושימרו החברים בכלי עם מעט מים בקירור כך אלו ישמרו כזרים טריים ומרשימים על השולחן הערוך.

• נרות

האווירה כולה משתנה והופכת לחמימה וביתית כשמפזרים על שולחן האוכל נרות אווירה בריחות נעימים. את הנרות ניתן להציב על כנים ומעמדים מעוצבים ממתכת, גם כוסות שתייה מזכוכית שקופה יכולים לשמש כבית נרות מעולה ותמיד אפשר להניח נרות צפים בכלי זכוכית ועוד. ליצירת מראה מואר ונוצץ ניתן להציב במרכז השולחן פמוטים גבוהים עליהם מוצבים נרות ארוכים.

ככלל, שימרו על אלמנטים עיצובים במרכז השולחן בגובה נמוך מ-25 ס"מ או גבוה מ-60 ס"מ כך שלא יפריעו לקשר עין בין הסועדים.

• יין ישמח לבב אנוש

כל ארוחה ניתן לשדרג בתוספת יין המוגש בדרך אסתטית ובתשומת לב לעקרונות המקובלים.

במראה הקלאסי יונחו הכוסות בצידה הימני העליון של הצלחת בדגש על שוני שבין סוג השתייה המוגשת בארוחה. עדכנו את מראה כוס היין בתחתיות מיוחדות . הדגישו את יופייה של המסורת בייחודה של כל כוס וברכתה המיוחדת לה. כמו כן זו הזדמנות חגיגית לברכה אישית לכל סועד.


ענת פונרו- כפרי מעצבת ראשית ברשת DOMO - הרשת לעיצוב כלי בית

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 14 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד